Breathfulness Intensive Retreat – een zesdaagse Zelfrealisatie

Soms heb je van die momenten in je leven, je zit niet lekker in je vel, je bent op zoek, je mist iets in je leven of je bent vastgelopen en ineens kom je met iets in contact waarvan je weet dit is het… dit moet ik gaan doen…

Marco vertelt: ik weet nog goed mijn eigen moment dat ik tijd voor mezelf wilde nemen. Niet bedacht vanuit mijn hoofd, maar een innerlijke impuls die me ertoe bracht om me op te geven. Diep vanbinnen wist ik: dit is het moment, dit is wat ik nodig heb en waar ik werkelijk naar verlang: zes dagen voor mezelf, om ruimte te krijgen voor inzichten, bewustwording, maar vooral ervaringen om te voelen wie ik werkelijk ben en wat ik wil.

Misschien is dat voor jou ook de reden dat deze Breathfulness Intensive Retreat je aantrekt. Retreat betekent letterlijk: jezelf tijdelijk terugtrekken, even pas op de plaats maken en afstand nemen van de hectiek van alledag vanuit een verlangen naar innerlijke verdieping. Geen telefoon, geen krant, geen social media, geen verplichte patronen maar stilstaan, luisteren en ervaren wat er is en wat zich aandient.

Als dit is wat je zoekt, blijf dan zeker lezen, maar neem voordat je verder leest even tijd om bewust te worden wat jouw verlangen is.

Ben jij op zoek naar vervulling in je leven? Je hebt in je leven al veel gerealiseerd, maar toch mis je iets, het voelt niet compleet; de werkelijke vervulling ontbreekt, datgene wat je een blij gevoel en energie geeft.

Wil jij balans tussen geven en ontvangen? Wat je doet vraagt inmiddels (te)veel energie, maar intussen komt er te weinig energie terug; het lijkt meer eenrichtingsverkeer dan een uitwisseling.

 

Misverstand

Ervaar je disbalans tussen ratio en gevoel? Je fysieke lichaam voelt niet meer energiek en je hoofd heeft de leiding genomen, waardoor je afgesloten bent van je gevoel.

Heb je het gevoel vast te zitten? In je werk, je relatie, …

Dan is deze zesdaagse Breathfulness Intensive Retreat dé kans om je sterker te verbinden met je eigen kern en te ervaren dat je levenskracht en levensvreugde toeneemt, je creatieve energie weer stroomt en vervulling ervaren wordt. Deze retreat is bedoeld voor jong en oud, iedereen die echt vanuit het hart wil leven, die bereid is om te gaan ontdekken, maar vooral wil vinden. Het biedt je de mogelijkheid om een levensverandering te realiseren. Een zelfrealisatie om je leven vorm te geven vanuit je hart.

Een deelnemer vertelde: in de eerste dagen was het heel confronterend, het voelde zo intens, maar aan het eind van de week heb ik gezien en ervaren wat ik werkelijk mag gaan doen – van voornamelijk alleen geven naar ontvangen en geven.

Het vraagt kracht en moed om  vanuit je hart authentiek vorm te geven aan je leven, om in de stroom van het leven mee te bewegen en de levensenergie (levenskracht), die altijd overvloedig aanwezig is, weer in volheid te kunnen ontvangen. Niet te leven vanuit angst en beperking, maar vanuit vertrouwen en geloof in je eigen droom en talenten. Het is de weg naar werkelijke volwassenheid, een diepgaande reis door alle fasen van je leven – van het zielsbesluit, de geboorte en de eerste levensjaren, de kindertijd, de puberteit (inclusief pubernieren), de jongvolwassenheid (inclusief pionieren) tot aan de volwassenheidsfase. Elke fase in de levenscyclus is belangrijk en heeft krachtige elementen in zich om je volledig te kunnen ontplooien tot een zelfbewust IK.

Zes dagen Intensive Retreat: ontdekken, verbinden en zelfrealisatie

Voor het hoofd gebruiken we het enneagram en de levensfasen als leidraad. Om te ervaren en te integreren ervaar je naast het harmoniserend ademen diverse vormen van communicatie (van aanwezige communicatie tot delen en uitwisselen), lichaamsbewustwording, meditaties en opstellingen.

Daarnaast is er ruimte voor stilte, beweging en ontspanning. Ook is de factor plezier in ruime mate aanwezig.

 

Niet meer overleven, maar leven en beleven

Met andere woorden is deze retreat…

…het besef dat het leven niet altijd is wat je wilt, maar juist geeft wat je werkelijk nodig hebt;
…het loslaten van de verwachtingen en openstaan om te ontdekken en te ervaren;
…een nieuwe kans om wat je tijdens je leven ‘verloren’ hebt alsnog op te pakken;
…het laten stromen van de levensenergie, wat levenskracht en levensvreugde met zich meebrengt en tegelijk zuiverend is;
…het jezelf gunnen om de volheid van de adem en de volheid van het leven te ervaren;
…een cadeau voor jezelf! Een mooie onvergetelijke ervaring!

We kunnen natuurlijk nog veel meer schrijven, maar laten liever deelnemers aan het woord die deze retreat al ervaren hebben.

IErvaringenk hoef wat er verteld is niet meer te bestuderen, door de ervaringen is het direct een weten geworden, het is zo verhelderend.

Wat een week… ik voel alleen maar liefde. Voor mezelf, voor jullie… Voor de wereld. Voor moeder aarde. Voor alles en iedereen die wel of niet ademt.

Woorden van dank van een groep deelnemers: voel me lief en kwetsbaar, dank! Dank jullie wel voor deze bijzondere week. Hier zal ik nog vaak aan terugdenken, met veel liefde.

Super bedankt voor deze mooie week, jullie zijn liefdevolle mensen. Bedankt voor deze waanzinnige week. Dank je voor de tijd van mijn leven: een nieuw begin.

Er zijn tijdens deze week veel thema’s geopend die nu klaarliggen voor transformatie op hun eigen tempo. Er is nog tijd nodig voor verdere integratie, want het was een hele intense reis. Ik vind het fijn dat jullie zoveel afwisseling brengen in een dag, dat maakt het luchtig en toch diepgaand en intens.

Enorm dankbaar voor een zichtbaar stuk in mij wat geheeld kon worden…. En ook de onzichtbare stukken (voor mezelf) die zijn aangeraakt! Dank je wel daarvoor!!

En ja, ik gun iedereen wat ‘wij’ hebben mogen ervaren afgelopen week.

Een Breathfulnesscoach die tijdens een retreat als coach aanwezig was verwoordde het als volgt:

Ik heb er weer enorm van genoten. Het zijn weken die je met niets kunt vergelijken, zo bijzonder. Er gebeurt altijd zó veel met name met de deelnemers, maar natuurlijk ook met mezelf. Het is een reis waarbij je je van te voren al een beetje kunt verheugen op een goede afloop. Waarbij velen enorm veel waardevolle bagage meekrijgen voor de rest van hun leven. Zo is dat bij mij gegaan en je weet dat het voor de meeste deelnemers, ieder op hun eigen manier ook zo zal verlopen. En dat maakt het zo mooi, je wordt er zelf blij van omdat je weet dat hen nog zoveel mooie ontwikkelingen te wachten staat. Jullie zorgen altijd voor een geweldige, veilige, gezellige, liefdevolle en geborgen sfeer. De omgeving met zijn de natuur doet zijn werk, het eten is (uiteindelijk) altijd lekker en de deelnemers krijgen echt de mogelijkheid naar binnen te keren.

Uit onderzoek onder deelnemers blijkt dat de volgende duurzame resultaten bereikt zijn na het volgen van deze zesdaagse. Het volledige onderzoek staat op actualiteit.

Praktische gegevens

Locatie:
Kasteel de Berckt in Baarlo (LB).

Trainers:
Marco en Jacquelien i.s.m. team van Breathfulnesscoaches

Data Retreat:
19 t/m 23 maart 2018 en vervolgdag 9 april.
25 t/m 29 juni 2018 en vervolgdag 11 juli.

Investering (inclusief verblijf):
Je investering voor deze bijzondere retreat is € 1.295,- (waaronder verblijfskosten van € 295,- gebaseerd op 2 persoonskamer. Indien je een eenpersoonskamer wenst, kun je dit op het aanmeldingsformulier aangeven. De toeslag hiervoor is € 50,-).

Aanmeldingsformulier Retreat

 

Anti-spam verificatie

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de retreat 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de retreat 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.