vuurtoren breathfulness

Breathfulnesscoaching: Harmoniserende ademhaling – Enneagram en de levensfasen

Breathfulnesscoaches zoeken mee naar oplossingen

Breathfulnesscoaches nodigen je uit om verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn en gezondheid. In deze tijd van enorme veranderingen op vele gebieden (financiële instellingen, zorg, milieu, regeringsbesluiten, etc.) wordt het steeds belangrijker om vertrouwen en geloof in jezelf te hebben, waardoor je het baken van licht in jezelf kunt ervaren. Steeds verder vallen uiterlijke zekerheden weg, zoals garantie van werk, recht op allerlei vergoedingen en uitkeringen in de zorg, etc. Steeds meer mensen worden door deze spanningen ziek, wat nog meer geld kost. Hierdoor zal de samenleving, de zorg voor jezelf en de zorg voor de ander moeten veranderen willen we overeind kunnen blijven. 

Het gedachtegoed van Breathfulness is een waardevolle en belangrijke sleutel om deze veranderingen vorm en inhoud te geven. Om weer contact te maken met je eigen kracht en mogelijkheden om problemen op te lossen. Breathfulness kijkt naar de totale mens, dus lichaam, geest en ziel, en daarnaast aandacht voor de vier essentiële aspecten van het leven: voeding, beweging, ontspanning en natuurlijk de ademhaling. Het uiteindelijke resultaat van Breathfulness is een balans tussen hoofd en hart, tussen jezelf en de ander, tussen jezelf en de wereld.

Breathfulness: heling tot op celniveau

Breathfulness kijkt verder dan de klacht, want het gaat om de klacht én de oorzaak. Het is nu eenmaal zo dat waar de klacht zit, vaak niet de werkelijke oorzaak zit. Door het zien van verbanden tussen lichaam, geest en ziel (de holistische visie) wordt er heling gerealiseerd op de diepere lagen. Tijdens het consult kijkt de Breathfulnesscoach dus ook naar de vraag achter de vraag. Er is volop aandacht voor aanwezige stress en stressbeleving. Op het eind van het consult ontvang je gerichte adviezen over hoe je praktisch verder kunt, zodat je thuis verder kunt gaan om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te versterken (middels Breathfulnessboeken, cd’s en oefeningen) en krijg je inzicht in het vervolg van het traject.

Breathfulnesscoaches zijn werkzaam in de niet-vergoede zorg*, waardoor ze onafhankelijk zijn en tegelijkertijd aanvullend zijn aan zowel reguliere als alternatieve behandelingen/therapieën. Er wordt maatwerk geboden door ook ‘over de schutting heen te kijken’. Ze geven het advies wat voor nu het beste voor je is, ook als dat advies inhoudt om elders een vervolg consult te doen of een andere (therapie- of coachings)vorm of doorverwijzing naar een (meerdaagse) workshop of Breathfulness Intensive Retreat.

* Sommige Breathfulnesscoaches zijn aangesloten bij een beroepsvereniging en daarmee komen die consulten mogelijk in aanmerking voor vergoeding door de ziektekostenverzekeraar.

Breathfulnesscoaches op volgorde van plaatsnaam

Hieronder tref je een overzicht aan van Breathfulnesscoaches. Indien je geen Breathfulnesscoach bij jou in de buurt vindt, neem dan contact op met Marco of Jacquelien via info@breathfulness.nl. Zij kunnen dan aangeven of er nog niet vermelde Breathfulnesscoaches zijn waar je terecht kunt om Breathfulness te ervaren.

coach-Saskia-Meenhuis

Saskia Meenhuis
Borne
www.saskiameenhuis.nl
info@saskiameenhuis.nl
06-81171805

coach-Bas-Vliegenthart

Bas Vliegenthart
Eindhoven
www.bjvliegenthart.nl
info@regenboogpad.com
040-2431990

coach-Mark-van-Praat

Mark van Praat
Oosterhout
www.onvoorwaardelijkademen.nl
markvanpraat@hotmail.com
06-46620112

coach-Steef-Scheffel

Steef Scheffel
Rotterdam
info@purebreath.nl
06-10983053

coach-Jacquelien

Jacquelien de Jager
Steenbergen
www.breathfulness.center
jacquelien@breathfulness.center
0167-540174

coach-Marco

Marco de Jager
Steenbergen
www.breathfulness.center
marco@breathfulness.center
0167-540174

coach-Jolanda-Reulen

Jolanda Reulen
Tholen
www.praktijkspiro.nu
jolanda@praktijkspiro.nu
06-12199881

coach-Anton-Wolffenbuttel

Anton Wolffenbuttel
Wijk bij Duurstede
www.ontwerp-zelf-je-leven.nl
lifecoach-anton@xs4all.nl
06-12202527

coach-Els-de-Vos

Els de Vos
Zeist
www.derodevos.nu
els@derodevos.nu
06-53552672

coach-Maria-De-Wolf

Maria De Wolf
St. Niklaas – België
www.christal-breath.be
info@christal-breath.be
0472-532195

coach-Ingrid-van-t-Hof

Ingrid van ’t Hof
Johannesburg
www.balancematters.life
ingrid@balancematters.life

Breathfulnesscoaching is omvangrijk

Een Breathfulnesscoach is professioneel, mensgericht, betrokken en begeleidt de cliënt in het hervinden van inzichten, kracht, mogelijkheden tot groei, ontplooiing en verandering. Breathfulnesscoaches hebben de opleiding Breathfulnesscoach gevolgd met specialisaties op het gebied van:

  • de helende kracht van familiestructuren;
  • enneagram en de levensfasen;
  • hooggevoeligheid, van last tot kracht;
  • het volledige proces van vergeving;
  • coachen en begeleiden van specifieke doelgroepen (baby’s, kinderen, jongeren en senioren).

Breathfulnesscoaches werken samen om kennis en ervaring uit te wisselen en over te dragen. Periodieke update- en trainingsdagen zorgen voor actuele professie – dat is de kracht van Breathfulnesscoaches die partner zijn! Bij onderdeel Breathfulness Partners lees je hoe de professionaliteit van de Breathfulnesscoaches tot stand komt en gecontinueerd wordt.

Individueel consult

Tijdens het consult is er volledige aandacht voor jou en wordt alles op jou afgestemd om te ervaren wat Breathfulness voor je kan gaan betekenen. Na het consult krijg je krijgt praktische adviezen om thuis verder aan de slag te gaan met de verkregen inzichten en het harmoniserend ademen. De duur van een consult bedraagt meestal 1,5 uur.

Vooraf kunnen we niet aangeven hoeveel consulten je nodig hebt om je volgende stap te maken. Samen met jou wordt afgestemd hoe en wanneer het vervolg plaatsvindt. Dit kan een week later zijn, soms zit er meer tijd tussen. Het kan ook zijn dat je na een aantal consulten voelt dat je op voor dat moment voldoende begeleiding hebt gehad en nu weer thuis zelfstandig verder kunt. De volgende keer is dan wanneer je voelt dat je weer ondersteuning nodig hebt voor een volgende stap, of je ervaart een hobbel waar je alleen niet overheen komt, of je voelt de wens voor een ‘apk’. Of je voelt dat je een andere dimensie nodig hebt in de vorm van en workshop of Intensive Retreat.

Coach in de spotlight

Deze week is het Jacquelien de Jager en zij vertelt:

ik ben fijngevoelig, nieuwsgierig en onderzoekend, maar als kind begreep ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet zo goed. Mijn spontaniteit eindigde vaak in een teleurstelling en mijn gevoeligheid werd een last. Ik werd overgevoelig en controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan. Maar het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoel leidde tot afstand nemen van mijn lichaam, depressie en vele lichamelijke klachten en raakte ik mezelf kwijt.

Toch brachten juist de klachten mij op het pad om mezelf weer terug te vinden.

Ik heb vele cursussen, workshops en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd op vele gebieden. Daarnaast heb ik met regelmaat individuele consulten en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling gegeven in de sloppenwijken van Nairobi. Dit heeft diepe indruk op me gemaakt en heb ik ervaren als een enorme verrijking voor mijn eigen leven; mensen werkelijk mogen ontmoeten en voelen dat ‘barrières’, zoals taal, cultuur of huidskleur wegvallen. Dit was mogelijk omdat ik leefde waar zij leefden, soms zonder stromend water en elektriciteit en deelgenoot mocht zijn van hun ervaringen. In Kenia kon ik in verbinding met de prachtige natuur, moeder aarde in al haar oerkracht, ook mijn eigen oerkracht weer voelen.

Dit heeft me enorm geholpen op mijn weg naar het pure zijn. Aanvaarden wat is en is geweest en het verzet ertegen opgeven, daardoor kwam er ook weer ruimte om te genieten. Ook begon ik steeds meer mijn fijngevoeligheid als kracht te ervaren. Het heeft nu een diepe betekenis in mijn leven en is mijn intuïtie mijn kompas geworden. Voor mij vertegenwoordigt dit de diepe essentie van mijn vrouw zijn, wat lange tijd geen ruimte had gekregen doordat ik teveel in mijn ratio heb geleefd.

Vrouw zijn

Vooral de laatste jaren ben ik erg geïnteresseerd in de vele facetten van het vrouw zijn. Nu mijn zoons inmiddels jongvolwassen zijn, het moederschap een andere betekenis krijgt en ik in een andere fase in mijn leven kom, ben ik opnieuw op ontdekkingsreis wat het is om vrouw te zijn in deze tijd. Doordat vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen gaan ontspannen in wie zij zijn.

Hier wil ik graag aan bijdrage en zet ik mijn ervaringen, kennis, helder weten en invoelende vermogens in om eenieder hierin te begeleidden. Door o.a. de harmoniserende ademhaling breng ik je naar de liefde en kracht in jezelf.

Als dit ook jouw verlangen is ontmoet ik je graag tijdens een individueel consult, (vrouwen)workshop, Retreat of Jaarreis.

Naar pagina met overzicht van coaches die eerder in de spotlight stonden: klik hier »