Een tijd van veranderingen

In deze tijd van enorme veranderingen op vele gebieden (financiële instellingen, zorg, milieu, regeringsbesluiten, etc.) wordt het steeds belangrijker om vertrouwen en geloof in jezelf te hebben – het baken van licht in jezelf te ervaren. Steeds verder vallen uiterlijke zekerheden weg, zoals garantie van werk, recht op allerlei vergoedingen en uitkeringen in de zorg, etc. en worden steeds meer mensen door deze spanningen ziek, wat nog meer geld kost. Hierdoor zal de samenleving, de zorg voor jezelf en de zorg voor de ander moeten veranderen willen we overeind kunnen blijven.

Het gedachtegoed van Breathfulness is een waardevolle en belangrijke sleutel om deze veranderingen vorm en inhoud te geven. Breathfulness nodigt uit tot verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn en gezondheid, weer contact maken met je eigen kracht en mogelijkheden om problemen op te lossen en naar jezelf kijken als totaal mens (dus lichaam, geest en ziel), met aandacht voor de vier essentiële aspecten van het leven: voeding, beweging, ontspanning en natuurlijk de ademhaling. Met als uiteindelijk resultaat een balans tussen hoofd en hart, tussen jezelf en de ander, tussen jezelf en de wereld.

Breathfulness is gericht op oorzakelijke heling en levensbegeleiding

Het zorgt ervoor dat er verder gekeken wordt dan de klacht; het gaat om de klacht én de oorzaak. Het is nu eenmaal zo dat waar de klacht zit, vaak niet de werkelijke oorzaak zit. Door het zien van verbanden tussen lichaam, geest en ziel (de holistische visie) wordt er heling gerealiseerd op de diepere lagen. Tijdens het consult kijkt de Breathfulnesscoach dus ook naar de vraag achter de vraag. Er is volop aandacht voor aanwezige stress en stressbeleving en op het eind van het consult ontvang je gerichte adviezen over hoe je praktisch verder kunt, wat je thuis zelf verder kunt doen om de zelfverantwoordelijkheid op te pakken en het zelfgenezend vermogen van je lichaam te versterken (daarvoor zijn onder andere de Breathfulnessboeken en cd’s beschikbaar) en krijg je inzicht in het vervolg van het traject.

Zoals het leven is ook Breathfulness dynamisch en ontwikkelt zich steeds verder. We zijn innovatief en gaan mee met nieuwe ontwikkelingen. Een Breathfulnesscoach is werkzaam in de niet-vergoede zorg*, waardoor ze onafhankelijk zijn en tegelijkertijd aanvullend kunnen zijn aan zowel reguliere als alternatieve behandelingen/therapieën. Er wordt maatwerk geboden door ook ‘over de schutting heen te kijken’, dat wil zeggen jou het advies te geven wat voor nu het beste voor je is, ook als dat advies inhoudt om elders een vervolg consult te doen of een andere (therapie- of coachings)vorm of doorverwijzing naar een (meerdaagse) workshop of Breathfulness Intensive Retreat.

* Sommige Breathfulnesscoaches zijn aangesloten bij een beroepsvereniging en daarmee komen die consulten mogelijk in aanmerking voor vergoeding door de ziektekostenverzekeraar.

Breathfulnesscoaches op volgorde van plaatsnaam

Hieronder tref je een overzicht aan van Breathfulnesscoaches. Indien je geen Breathfulnesscoach bij jou in de buurt vindt, neem dan contact op met Marco of Jacquelien via info@breathfulness.nl. Zij kunnen dan aangeven of er nog niet vermelde Breathfulnesscoaches zijn waar je terecht kunt om Breathfulness te ervaren.

coach-Saskia-Meenhuis

Saskia Meenhuis
Borne
www.saskiameenhuis.nl
info@saskiameenhuis.nl
06-81171805

Bas Vliegenthart
Eindhoven
www.bjvliegenthart.nl
info@regenboogpad.com
040-2431990

coach-Mark-van-Praat

Mark van Praat
Oosterhout
www.onvoorwaardelijkademen.nl
markvanpraat@hotmail.com
06-46620112

coach-Steef-Scheffel

Steef Scheffel
Rotterdam
info@purebreath.nl
06-10983053

Jacquelien de Jager
Steenbergen
www.breathfulness.center
jacquelien@breathfulness.center
0167-540174

Marco de Jager
Steenbergen
www.breathfulness.center
marco@breathfulness.center
0167-540174

coach-Jolanda-Reulen

Jolanda Reulen
Tholen
www.praktijkspiro.nu
jolanda@praktijkspiro.nu
06-12199881

Anton Wolffenbuttel
Wijk bij Duurstede
www.ontwerp-zelf-je-leven.nl
lifecoach-anton@xs4all.nl
06-12202527

Els de Vos
Zeist
www.derodevos.nu
els@derodevos.nu
06-53552672

Maria De Wolf
St. Niklaas – België
www.christal-breath.be
info@christal-breath.be
0472-532195

Ingrid van ’t Hof
Johannesburg
www.balancematters.life
ingrid@balancematters.life

Breathfulnesscoaching omvat een omvangrijk gebied

Een Breathfulnesscoach is professioneel, mensgericht, betrokken en begeleidt de cliënt in het hervinden van de eigen kracht en mogelijkheden om veranderingen te realiseren. Breathfulnesscoaches hebben de opleiding Breathfulnesscoach gevolgd met specialisaties op het gebied van:

  • de helende kracht van familiestructuren;
  • enneagram en de levensfasen;
  • hooggevoeligheid, van last tot kracht;
  • het volledige proces van vergeving;
  • coachen en begeleiden van specifieke doelgroepen (baby’s, kinderen, jongeren en senioren).

Breathfulnesscoaches werken samen om kennis en ervaring uit te wisselen en over te dragen. Periodieke updatedagen zorgen voor actuele professie – dat is de kracht van Breathfulnesscoaches die partner zijn! Bij onderdeel Breathfulness Partners lees je hoe de professionaliteit van de Breathfulnesscoaches tot stand komt en gecontinueerd wordt.

Individueel consult

Tijdens het consult is er volledige aandacht voor jou en wordt alles op jou afgestemd om te ervaren wat Breathfulness voor je kan gaan betekenen. Na het consult krijg je krijgt praktische adviezen om thuis verder aan de slag te gaan met de verkregen inzichten en het harmoniserend ademen. De duur van een consult bedraagt 1,5 uur.

Vooraf kunnen we niet aangeven hoeveel consulten je nodig hebt om je volgende stap te maken. Samen met jou wordt jou afgestemd hoe en wanneer het vervolg plaatsvindt. Dit kan een week later zijn, soms zit er meer tijd tussen. Het kan ook zijn dat je voelt dat je op dat moment voldoende begeleiding hebt gehad en nu weer thuis zelfstandig verder kunt. De volgende keer is dan wanneer je voelt dat je weer ondersteuning nodig hebt voor een volgende stap, of je ervaart een hobbel waar je alleen niet overheen komt, of je voelt de wens voor een ‘apk’.

Coach in de spotlight

Deze week is het Maria De Wolf en zij vertelt:

sedert mijn studies verpleegkunde ben ik geboeid door de wijsheid van het menselijk lichaam, hoe het de wéérspiegeling geeft van onze levenservaringen, onze angsten, onze overtuigingen, onze dromen…. Deze weerspiegeling is ook te merken in onze manier van ademhalen.  Toen ik dit ontdekte, ging de deur naar zelf-heling en zelf-liefde voor mij open!! Ik vond en vind een veilige, warme thuis in mezelf: verbinding met wie ik echt ben en mijn plek in het leven kunnen innemen zonder moeite.

Gezondheid en wel-Zijn: de kostbaarste schatten, ze liggen klaar voor ieder individu.  Opruimen wat in de weg ligt. De deur openen. Ademhalen. Toelaten. Het mag en kan gebeuren, nu!

Als Breathfulnesscoach geeft het me heel veel voldoening daarin mensen te begeleiden: hun lichaam en zichzelf liefhebben, obstakels aangrijpen als groeikansen, innerlijke vrede ervaren en creativiteit laten stromen, héél zijn, vrij zijn.

Naar pagina met overzicht van coaches die eerder in de spotlight stonden: klik hier »