Opleiding

Breathfulnesscoach

 

Een reis in 15 delen

Ervaren, integreren en doorgeven

Inspireren en delen

Intuïtief coachen vanuit hart en ziel

Start groep 2023 op 13-15 januari - wees er tijdig bij, er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!

Het is meer dan ademen. Het is ademen én een bedding van coaching en levenswijsheid.

VERRIJKEND voor jezelf én de ander!

Er staat heel veel info op deze pagina. Niet voor niets een reis in 15 delen. Download de brochure en je hebt alles in 1 document!

Al jaren gebruik ik bewust mijn ademhaling om mezelf emotioneel en fysiek fit te houden. Breathfulness heeft aan mijn ademwerk echt een extra dimensie toegevoegd! De wijsheid van Jacquelien en Marco heeft me geholpen antwoorden te vinden op levensvragen, op een manier die eigenlijk niet in woorden te vatten is. Ik heb de magie ervaren in 1-op-1 sessies, tijdens de Retreat, en ook in de opleiding tot Breathfulnesscoach. Elke keer dat ik in het Breathfulness Center ben word ik gevoed: door de adem, met kennis en expertise, en met heel veel aandacht en warmte. Breathfulness heeft me persoonlijk geholpen dichter bij mijn ware, zachte ik te komen. Professioneel kan ik niet wachten om een heleboel mensen te gaan inspireren en begeleiden met de adem. Het is een onderdeel van mijn leven geworden, dat ik niet meer wil missen!

Lydie Coolen

Breezin'

Opleiden is voor ons…

 • ontwikkelen, bekwamen, vormen en begeleiden.
 • delen van alles wat we zelf hebben ervaren.
 • inspireren, uitwisselen, uitdagen vanuit gelijkwaardigheid.
 • de ander (cliënt) begeleiden naar innerlijke harmonie en een authentiek, bezield, vervuld en vreugdevol leven.

Opleiden is voor ons een missie! Is uitdragen en delen van al het moois dat Breathfulness te bieden heeft: een handboek voor een bezield vreugdevol en authentiek leven.

Breathfulnesscoach Natasja KwakmanNastasja Kwakman (authentas.nl) , vertelt: een Breathfulness opleiding is de kroon op de juweel op emotioneel, mentaal, spiritueel en lichamelijk vlak. Ik gun het echt iedereen. Je gaat op een reis naar binnen, naar je essentie… Leert je leven niet alleen te begrijpen en haar dualiteit te doorzien, maar je leven vooral dankzij de adem te doorvoelen op een zachte, liefdevolle manier en te handelen naar wat voor jou passend is. Met deze ervaring kun je anderen ook inspireren en begeleiden.

Toen ik mij in 2020 aanmeldde voor de opleiding, maakte ik voor het eerst in mijn leven puur intuïtief en instinctief een keuze. Waar ik voorheen altijd keuzes vanuit mijn hoofd nam, alle pro’s en con’s afwegend en analyserend, wat ik gewend was als manager, kwam deze aanmelding puur uit mijn buik. Heel vaak kon ik zaken vanuit mijn hoofd wel begrijpen, deed ik wat me te doen stond en was ik succesvol in wat ik deed, maar toch bleef ik me unheimisch of twijfelachtig voelen. Zeker na een paar ingrijpende gebeurtenissen was mijn levenslust, levensenergie en gevoel van vreugde weg.

Deze opleiding is niet te vergelijken met welke opleiding of management cursus dan ook, die ik ooit heb gevolgd. De vele oefeningen op het gebied van lichaamsbewustzijn, inzicht in de signalen die je lichaam geeft, de drukpunten in je lichaam. Uitleg van het Enneagram volgens de levensfasen, het begrijpen van je kwaliteiten, drijfveren en valkuilen van je Enneatype. Het coachingsvak en bovenal de kunst van het harmoniserend verbonden ademhalen, hebben mij geholpen om steeds meer in balans te komen, mijn kwetsbaarheid te (h)erkennen, fysieke, emotionele en mentale blokkades te verwerken en te handelen zonder twijfel, schuld, woede of uit schaamte.

Door de opleiding ervaarde ik meer en meer dat er een hele wereld achter mijn waarheid, overtuigingen en gedachten bestond. Het vergt moed en lef om hier achter te kijken. Hoe ik mijzelf soms onbewust vastgezet heb door gebeurtenissen in mijn leven. En hoe sterk dat invloed heeft gehad op mijn lichaam, vreugde  en levensenergie.

Dankzij de adem creëer ik rust, ontspanning en ruimte, druk ik mijn gevoel vooral niet weg met mijn hoofd en gebruik het juist om te snappen wat er leeft en keuzes te maken vanuit vertrouwen. Wat er ook gebeurt! Juist loyaal blijven aan mezelf!

De stages tijdens de opleiding waarbij je als coach meedraait tijdens een Retreat zijn het summum. Wat een bijzonder mooie en inspirerende weken!! Zo puur en prachtig zou ik de samenwerking met een team altijd wel wensen. Het liet mij een andere kant van samenwerken, verbinden en de pracht van elk mens zien. En dan de dankbaarheid van de deelnemers aan het einde van een Retreat…Daar maakt mijn hart een sprongetje van.

‘’De verloren en pure kunst van de adem’’. Het is eigenlijk met geen pen te beschrijven en je begrijpt het pas als je het beleeft. Ik raad Breathfulness iedereen aan.

Heel veel dank aan Jacquelien en Marco die hun werk uit volle bezieling en met zoveel enthousiasme uitdragen!!!

Breathfulnesscoach is een levensbegeleider

Breathfulnesscoaching is niet iets gaan dragen van de ander, niet iets overnemen van de ander of de ander proberen te redden. Het is de ander begeleiden in die stukken waar hij/zij in het dagelijks leven niet aan toekomt, omdat het niet veilig is, te druk is, te complex is, te… is. Daarom staat in onze opleiding centraal dat je als Breathfulnesscoach een veld van veiligheid, aanwezigheid en inspiratie creëert, waardoor er vertrouwen is om te kijken naar die delen waar nog pijn zit, naar die delen die nog niet tot ontwikkeling zijn gekomen. Kortom de delen die nog in de schaduw leven, de donkere kant.

Ervaringen van een deelnemer
De opleiding was mijn grootste innerlijke reis om mijn ziel te bevrijden. En van daaruit anderen te mogen begeleiden in het bevrijden van zijn/haar ziel. De innerlijke reis die ik al eerder begonnen was, heeft met deze opleiding verder een vorm gekregen. Vooraf niet bedacht, maar ben thuisgekomen in mezelf.

Breathfulnesscoaching om de ander terug te brengen naar de liefde, kracht, wijsheid en licht in zichzelf, naar het latent aanwezige potentieel dat gezien en geleefd wil worden. Opdat het leven vormgegeven wordt vanuit hart en ziel. Of zoals Daniëlle, deelneemster aan de opleiding vertelde:

De opleiding was beslist een verdieping op de Retreat. Ik ben mezelf nog wel 100 x tegen gekomen, maar ben er in alle gevallen sterker uit gekomen. De opleiding is super compleet met invalshoeken die je bij de reguliere coachopleiding gewoon niet mee krijgt. Het is een reis waarin je jezelf heel goed leert kennen, waarin veel wordt gedeeld, gehuild, maar vooral ook wordt gelachen. Ik had het voor geen goud willen missen! En nu… nu ben ik er klaar voor om zelf de touwtjes in handen te nemen. Ik run al een tijd met veel passie mijn eigen Breathfulness praktijk. Ik voel me zeker, ik voel me gelukkig en sta volledig in mijn kracht. Iets dat ik mijn vorige levensjaren nog niet ontdekt had. Alleen daarom al raad ik iedereen aan, die hiernaar op zoek is, de opleiding te volgen. Het is het beste dat ik ooit gedaan heb.

Een diepte-investering voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, want we noemen de opleiding veel liever een reis die je beleeft én doorleeft.
Een bijzondere en intense reis langs de negen levensfasen: via zielsbesluit (ja-zeggen tegen het leven en je eigen levenspad) naar geboorte en eerste levensjaren.
Naar je kindertijd, puberteit, jongvolwassenheid, volwassenheid tot aan afronding en neutraliteit​.

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor alle info.

Coach worden… is dat een diep verlangen van jou? Wil je coach worden om eerst zelf te groeien en daarna vanuit jouw groei anderen coachen en inspireren? Deze opleiding is een diepte-investering voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, want we noemen de opleiding veel liever een reis die je beleeft én doorleeft. Een bijzondere en intense reis langs de negen levensfasen: via zielsbesluit (ja-zeggen tegen het leven en je eigen levenspad) naar geboorte, eerste levensjaren, kindertijd, puberteit, jongvolwassenheid, volwassenheid tot aan afronding en neutraliteit.

Ben jij nieuwsgierig, onderzoekend en bereid om de verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen? Dan biedt deze opleiding je volop kansen. Een reis met veel bewustwording, groei, ontwikkeling, innerlijke vrijheid, kracht, passie en vervulling. Zowel in je persoonlijke leven als in je professie.

Nieuwe vorm van opleiden

Het enneagram als kompasDe huidige veranderende en snel ontwakende tijd in groeiend bewustzijn vraagt om een andere manier van coachen en begeleiden. Dus ook van opleiden. Voor ons is opleiden het verder wakker maken van je kennis, talenten, vaardigheden en passie. En op inspirerende wijze delen en benutten van de aanwezige (kosmische) kennis, (levens)ervaringen en het innerlijk weten van een ieder. De energie van Breathfulness is helend, bevrijdend en verruimend; voelt als thuiskomen in jezelf. Het wakkert een verlangen aan om je plaats volwaardig in te nemen. Om jezelf aan de wereld te laten zien en bij te dragen aan alle veranderingen die momenteel plaatsvinden, op weg naar een nieuwe aarde. Het is groeien door elkaar te werkelijk ontmoeten en vanuit deze ontmoetingen elkaar te verrijken. Samen delen en doen wat voedt en blij maakt.

Deze bijzondere reis in 15 delen – tevens de opleiding tot Breathfulnesscoach en partner – is een diepgaande dynamische beroepsopleiding met holistische visie: aandacht voor ziel, hart, hoofd en lichaam. Kortom een avontuurlijke reis naar je essentie, je kern. Een reis om de verbinding met je hart, je lichaam en je innerlijk weten (je intuïtie) te versterken. Deze elementen zijn het kompas van een Breathfulnesscoach: door te luisteren naar je innerlijke stem en te vertrouwen op je intuïtie, coach je vanuit je hart en handel je vanuit liefde!

Onze missie

Breathfulness wil een wezenlijke bijdrage leveren aan het realiseren van een nieuwe aarde. Een samenleving waarin je leeft in gelijkwaardigheid en harmonie met alles wat er is. Een plek waar ieder individu in volheid tot ontplooiing komt en ieders levensvreugde en levenskracht optimaal stroomt.

Een plek waar kinderen opgroeien en openbloeien in een open en veilig veld van onvoorwaardelijke liefde. Om dit te kunnen realiseren reikt Breathfulness een handboek aan vol bewustwording en tools om authentiek en vreugdevol te kunnen leven.

Breathfulness inspireert en geeft praktische handvatten om zelf weer actief de verantwoordelijkheid nemen voor de loop van je leven. En creëert de bewustwording dat je een enorme creatiekracht bezit. Het vrijmaken van deze creërende (manifesterende/bezielende) energie geeft moed om bezield vorm te geven aan je levenspad, waardoor je het vertrouwen terugkrijgt in je innerlijke kracht. Deze innerlijke kracht is een diepe herinnering aan de verbinding met de universele Bron, ieders bron van levensenergie.

Zoals Erika, deelneemster aan de opleiding het verwoorde: mijn inspiratie om dit te gaan doen was mijn verlangen naar verheldering, richtlijnen en een sterker contact met mijn lichaam, geest en ziel.

Integratie van kennis en ervaringen

verrijking door de opleiding om coach te wordenAls je al eerder opleidingen gevolgd hebt, ervaar je dat in deze opleiding alle opgedane kennis, talenten en ervaringen verder benut en geïntegreerd worden. Velen die de opleiding gevolgd hebben geven als feedback dat de visie van Breathfulness – het leven zien als een reis van je ziel – de bedding is waarin alles samenkomt. Alles wat je eerder geleerd en ervaren hebt, groeit tot een nog grotere meerwaarde voor je eigen leven en je professie.

Dit alles maakt de opleiding ook zeer waardevol voor coaches, therapeuten en andere professionals die werkzaam zijn in het werkveld van gezondheid en zich verder willen verdiepen en verrijken.

Marij, deelneemster aan de opleiding vertelt: ik heb erg genoten en veel geleerd. Het mooie aan de opleiding is, dat je zelf ook weer een heel persoonlijke reis gaat. En dat heeft mij zowel professioneel als persoonlijk veel gebracht. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Het totaalconcept van Breathfulness maakt de puzzel compleet

De puzzel wordt compleet door deze opleiding tot coach wordenHet totaalconcept van Breathfulness is een handboek voor een vreugdevol en authentiek leven met drie fundamentele uitgangspunten: de eerste is het zelfgenezend vermogen optimaliseren en daarnaast het aanspreken van ieders zelfverantwoordelijkheid en kracht om keuzes te maken. En als derde bezien we dit alles vanuit een holistische (de volledige mens omvattend) visie.

Vanuit passie en bezieling gaan doen wat je – misschien al lang – van binnenuit voelt. Je niet meer langer laten leiden door gewoonten, patronen en overtuigingen als dit geeft geen zekerheid, dit gaat me niet lukken, maar je innerlijke impuls volgen. Luisteren naar en kiezen vanuit je hart is de basis en innerlijke kracht om de uitdagingen aan te gaan die deze reis je biedt.

Marij, deelneemster aan de opleiding vertelde: het totaal omvattende, mede in beeld gebracht door de levensfasen, vond ik heel erg goed. Dat maakte het logisch, overzichtelijk en chronologisch.

De energie van Breathfulness is bevrijdend, verruimend en helend en voelt als thuiskomen in jezelf. Het wakkert een verlangen aan om je plaats in te nemen in het familiesysteem en de wereld, jezelf aan de wereld te laten zien en bij te dragen aan alle veranderingen die plaatsvinden, op weg naar een nieuwe aarde.

Vanuit passie en bezieling gaan doen wat je – misschien al langer – van binnenuit voelt. Je niet meer langer laten leiden door gewoonten, patronen en overtuigingen als dit geeft geen zekerheiddit gaat me niet lukken, maar je innerlijke impuls volgen. Luisteren naar en kiezen vanuit je hart is de basis om de uitdagingen aan te gaan die deze opleiding je biedt.

Verdieping

Breathfulnesscoach Daniëlle CeelenDaniëlle vertelt: in 2017/2018 belandde ik in een burn-out. Nooit voorzien dat mij dat zou kunnen gebeuren, maar het gebeurde….

Als P&O adviseur bedacht ik direct wat mijn stappen moesten zijn, direct de arbeidsongeschiktheidsverzekering inschakelen, afspraak huisarts, psycholoog en coach. En dat deed ik. Volledig geprogrammeerd ging ik mijn traject in, helaas zonder al te veel succes. Tot ik op een dag door iemand werd gewezen op Breathfulness. Niet dat ik gelijk overliep van enthousiasme, helemaal zelfs niet, maar ik moest wat! De dag erop heb ik contact opgenomen met Marco en mijn verhaal uitgelegd. Voor hem was het duidelijk, ik moest de Retreat maar gaan doen en, of het zo moest zijn, startte deze 3 dagen later. Geen tijd om na te denken dus. En dat heb ik dan ook niet gedaan. Die week werd de ommekeer in mijn leven….

Ik heb die week alles doorgemaakt, van weerstand en oordelen tot euforisch en zondermeer accepteren. Werkelijk alles viel deze week op zijn plaats. Toen ik de laatste dag met Marco alleen was om mijn enneagramtype uit te zoeken vroeg Marco me of ik deel wilde nemen aan de opleiding. En dat zetje had ik nog net nodig. Ik wist dat ik er goed aan zou doen uit mijn rol van partner bij een accountants en consultancy kantoor te stappen en als zelfstandige door te gaan. Want als iets me duidelijk was geworden was het dat ik Breathfulness voor iedereen bereikbaar wilde maken. Want als dit mij zo goed had geholpen (als nuchtere Rotterdammer) dan was dit voor iedereen goed. Dus zo ben ik met een volmondige JA aan de opleiding begonnen.

De opleiding was beslist een verdieping op de Retreat. Ik ben mezelf nog wel 100 x tegen gekomen, maar ben er in alle gevallen sterker uit gekomen. De opleiding is super compleet met invalshoeken die je bij de reguliere coachopleiding gewoon niet mee krijgt. Het is een reis waarin je jezelf heel goed leert kennen, waarin veel wordt gedeeld, gehuild, maar vooral ook wordt gelachen. Ik had het voor geen goud willen missen!

En nu… nu ben ik er klaar voor om zelf de touwtjes in handen te nemen.

Ik run nu een tijdje met veel passie mijn eigen Breathfulness praktijk. Ik voel me zeker, ik voel me gelukkig en sta volledig in mijn kracht. Iets dat ik mijn vorige levensjaren nog niet ontdekt had. Alleen daarom al raad ik iedereen, die hiernaar op zoek is, aan de opleiding te volgen. Het is het beste dat ik ooit gedaan heb.

Liefs Daniëlle

Levensbegeleider

coaching sessieCoach is een veelgebruikte term, maar wat is een coach nu eigenlijk? Een coach is een begeleider van een persoon of groep. Dit alles met het doel om de ander in staat te stellen om zijn/haar passie, talenten, mogelijkheden en potentieel optimaal te gebruiken.

Breathfulness gaat over de volheid van het leven, dus ben je als Breathfulnesscoach een levensbegeleider en begeleid je harmonisatieprocessen. Bewustwording en evenwicht (harmonie) brengen in situaties van disharmonie door de zelfverantwoordelijkheid te stimuleren en het optimaliseren van het zelfoplossend (zelfgenezend) vermogen dat ieder mens bezit. Je biedt je kwaliteiten aan vanuit een liefdevolle intentie. Dit betekent dat je de levensenergie en levenskracht bij cliënten optimaliseert zonder daarbij afhankelijk te zijn van de uitkomst. Je kunt uiteindelijk niet bepalen wanneer de harmonisatie (heling) plaatsvindt; je hebt een dienende rol. De harmonisatie wordt op bewust en vooral op onbewust niveau in gang gezet. Je bent als Breathfulnesscoach (levensbegeleider) onthecht van het eindresultaat. Je richt je op de weg en bekijkt vanuit een holistische visie wat er nu wel en niet (mogelijk) is. Samen met je cliënt bekijk wat er nodig is, opdat de cliënt zelf bevrijdende en voedende keuzes gaat maken.

De energie, je kracht- en inspiratiebron, is zuiver doordat je in het moment (nu) bent en handelt vanuit authenticiteit, integriteit en creativiteit. Je legt de verantwoordelijkheid op de juiste plaats, zodat eenieder, zowel jij als coach en de cliënt, zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt en je niets voor de ander draagt. Je inspireert de cliënt vanuit afstemming en resonantie. 

Martine, deelneemster aan de opleiding vertelt: de opleiding is een verrijking van je leven om meer inzichten te krijgen wat je zelf voor invloed hebt om vrijer te leven.

Opbouw van de opleiding

Deze enerverende en dynamische reis is het opdoen van professionele kennis, vaardigheden en praktische ervaring om je intuïtie en eigen wijsheid (innerlijk weten) en je kwaliteiten verder wakker te maken, te verdiepen en te integreren.

De combinatie van theorie, een variëteit aan lichaamsgerichte- en bewustwordingsoefeningen en het zelf ervaren van de interventies, maakt deze reis in 15 delen heel praktisch en belevend. Het harmoniserend ademen zorgt voor de diepgaande integratie.

De opleiding Breathfulnesscoach heeft een directe relatie met de Retreat. Wat je tijdens de Retreat als deelnemer ervaart, komt in uitgebreid en in verdiepende vorm terug tijdens de opleiding. Zorg ervoor dat je vooraf of tijdens deze reis in 15 delen de Retreat gevolgd hebt, waarmee je de diepgang van Breathfulness zelf ervaren en beleefd hebt.

De opleiding bestaat uit 45 dagen: 15 modules van 3 dagen. Deze zijn verspreid over een periode van anderhalf jaar. Naast de opleidingsuren is er tussen de modules tijd nodig voor het lezen van aanvullende vakliteratuur, de opleidingsmap en toepassen van het geleerde in de praktijk.

Voor alle modules geldt dat:

 • er voldoende ruimte is om eigen ervaringen, opgedane praktijkervaring en vragen in te brengen.
 • iedere module een verdere verdieping en uitbreiding van de theorie en praktijk is.
 • tijdens iedere module je coaching sessies met harmoniserend ademen begeleidt en ontvangt.
 • er geen tussentijdse of eindtoetsen zijn; tijdens de modules zijn er voldoende afstemmingsmomenten m.b.t. het gerealiseerde niveau door diverse praktijkmomenten, inclusief een workshop met cliënten.
 • alles dynamisch is en blijft, er is een continue actualisering en waar nodig zelfs aanvulling.

Afgestemd en intuïtief coachen

Breathfulness vraagt om commitment vanuit je hart; een bezield commitment. Leidend hierin is je innerlijke drijfveer om het gedachtegoed van Breathfulness te doorleven en te integreren in je leven en professie. Om met passie en je kwaliteiten en talenten optimaal invulling te geven aan een diep, soms nog verborgen, verlangen van de cliënt om begeleid en gecoacht te worden naar een leven waarin hij/zij levenskracht, levensvreugde, voldoening en werkelijke vervulling ervaart.

Het afstemmen en coachen doe je door steeds in het nu in contact te zijn met je hart. Je stemt je af op je cliënt en vertrouwt op en handelt vanuit je intuïtie. In het nu komt alles samen. Je kennis, je innerlijk weten en je talenten. Om je cliënt te begeleiden in het vinden van de antwoorden op zijn hulpvragen.

Modules

Door de modulaire opbouw van de opleiding is er ruimte voor integratie en persoonlijke aandacht voor je proces: elke module is een verrijking voor je eigen groei. Er is veel ruimte om eigen ervaringen, vragen en opgedane praktijkervaring in te brengen We besteden daar veel aandacht aan, omdat cliënten bij jou willen ervaren en halen wat jij zelf al (be)leefd en geïntegreerd hebt. Tijdens de meeste modules begeleid en ontvang je coaching sessies met harmoniserend ademen.

We inspireren en trainen vanuit onze passie voor het leven, onze levenservaringen en de opgedane kennis, mede vanuit onze jarenlange werkervaring in het werkveld van de complementaire gezondheidszorg. We genieten van ons werk en nodigen je uit om met passie je kwaliteiten en talenten in te zetten om cliënten op hun levenspad te coachen/te begeleiden vanuit het totaalconcept van Breathfulness, met de harmoniserende ademhaling als specialisatie.

Het is een praktijkgerichte reis met als leidraad de Breathfulness boeken. Er is geen tussentijdse of eindtoets; tijdens de modules zijn er voldoende afstemmingsmomenten over waar je staat op je reis.

De opbouw van de reis in 15 delen is gebaseerd op het levensproces, zoals beschreven in de Breathfulness boeken. Vanuit de levensfasen komen alle thematieken in een logische volgorde aan bod. Er wordt ook dynamiek in de opleiding gebracht door demo’s voor de groep, het ervaren van een workshop met meerdere cliënten en het ervaren en begeleiden van een ademsessie in het water. Alles is dynamisch: er is een continue actualisering en waar nodig aanvulling.

Het onderdeel coaching wordt belicht vanuit het perspectief van Breathfulness. Dit levert een bijzondere meerwaarde op. Coaches die eerder al een coachopleiding (bijvoorbeeld NLP) hebben gevolgd zijn positief verrast over het effect door de combinatie van de interventies met Breathfulness. Ze geven aan dat er een diepgaande integratie plaatsvindt mede door de harmoniserende ademhaling, waardoor dit een essentiële sleutel vormt in het behandelen van cliënten.

De eerste twee modules vormen de basis om Breathfulness consulten te kunnen geven. We besteden in deze modules aandacht aan de basis van de weg van Breathfulness en het harmoniserend ademen. Aan het zelfgenezend vermogen, zelfverantwoordelijkheid, leren kijken vanuit een holistische visie en de 4 pijlers, t.w. ademhaling, voeding, beweging en ontspanning. Daarnaast is er aandacht voor de opbouw van een consult. Met praktijkgerichte oefeningen en coaching interventies leer, ervaar en pas je de basis van het lichaams-werk met diverse drukpunten en het harmoniserend ademen toe. Met module 1 en 2 is de basis gelegd om met vertrouwen en vanuit een innerlijk weten cliënten te begeleiden en te coachen.

In de volgende modules wordt steeds een specifiek thema behandeld aan de hand van de nieuwe dimensie van het enneagram, de levensfasen. Vanuit het thema van een levensfase is er uitbreiding van het lichaamswerk en waar mogelijk nieuwe coachinterventies. Steeds gericht om het direct in de praktijk toe te kunnen gaan passen door het geven van individuele consulten aan cliënten. Met het lezen van relevante vakliteratuur, de opleidingsmap en het doorlopen van de 6 stappen van het Breathfulnessprogramma verrijk je jezelf iedere module verder.

Erika, deelneemster aan de opleiding vertelt: de opbouw van de opleiding geeft je een sterke fundering als persoon en je leert beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan. Je kan de modules zien als bepaalde mijlpalen, waardoor de processen wat behapbaarder worden en je in een veilige en begripvolle omgeving kan reflecteren.

Thema’s van de verschillende modules aan de hand van de levensfasen:

 • Harmonisatieprocessen – de intensiteit van het leven en het verloop van de levensfasen.
 • Anatomie van de ademhaling – fysiek begrijpen en begeleiden naar een optimale ademhaling.
 • De opbouw van een consult en procesbegeleiding – met specifieke aandachtspunten vanuit Breathfulness.
 • Coaching vaardigheden – aanvullende en praktische tools voor coaching o.a. uit NLP.
 • Coaching met het enneagram als persoonlijkheidstypering, procesmodel en de nieuwe dimensie levensfasen.
 • Het geboorteproces – de invloed van de fysieke geboorte en de eerste levensjaren op het latere leven.
 • Familiestructuren – de reis van de ziel en de plaats die ingenomen wordt; inclusief leren coachen met poppetjes.
 • Hooggevoeligheid – herkennen, erkennen en integreren van de kwaliteiten van hooggevoeligheid – coachen van en met hooggevoeligheid.
 • Ziekte als medicijn tot bewustwording – het fysieke proces van het lichaam bezien van een holistische kijk.
 • Authenticiteit – vanuit je hart je boodschap communiceren.
 • Coachen en begeleiden van specifieke doelgroepen (baby’s, kinderen, pubers/jongvolwassenen en senioren).
 • Vergeving – met een beleving van vrijheid en onvoorwaardelijkheid.
 • Marktverkenning en wat verder nog tijdens de opleiding naar voren komt…

Mentorschap en stage als Breathfulnesscoach

Tijdens de opleiding heb je begeleiding van een mentor. Na het afronden van de opleiding bieden we je de mogelijkheid om je verder te verrijken door stages tijdens de Retreat. Door de stages kom je op een ander en dieper niveau in aanraking met het begeleiden van harmonisatie- en groepsprocessen. Daarnaast oefen je het begeleiden van verschillende vormen van harmoniserend ademen. Het bijzondere aan deze stages is dat je dit proces al eerder als deelnemer hebt ervaren en nu als Breathfulnesscoach/begeleider dit proces meemaakt. Je wordt zowel in het mentorschap als bij je stages ondersteund door een ervaren coach. Het geeft je veel verdieping en ervaring op professioneel gebied en versterkt je persoonlijke groei.

Planning

De opleiding wordt bewust gegeven in groepen van maximaal 8 deelnemers, zodat wij ruimte hebben om je optimaal te begeleiden en te inspireren. Onze drive is om alles wat we zelf ervaren hebben, weten en toepassen in ons centrum aan je over te dragen en je mee te nemen op weg naar het uitdragen van de essentie van Breathfulness, zodat je verrijkt, vanuit innerlijke kracht en vreugdevol op authentieke wijze na de opleiding als Breathfulnesscoach en Partner vormgeeft aan de weg van Breathfulness.

2023: Aanvangsmodule 1 (3 dagen): 13 t/m 15 januari (nog enkele plaatsen vrij)

Indien je deze data niet kunt, maar wel voelt dat deze periode dé tijd is om jouw volgende stap te maken, neem dan contact met ons om dit met elkaar af te stemmen. 

Data module 2 t/m 15 (14 x 3 dagen) deze data worden in onderling overleg vastgesteld tijdens de eerste module. Iedere maand is er een module; totale doorlooptijd van de opleiding is 15 tot 18 maanden.

Iedere opleidingsdag start om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

De studiebelasting voor de opleiding bedraagt naast het volgen van de opleidingsdagen ongeveer 4 uur per week, t.w. bestuderen opleidingsmap, vakliteratuur (de boekenlijst bestaat uit diverse boeken die gerelateerd zijn aan thematieken binnen de Breathfulnesscoaching) en het praktisch oefenen. Dit kan op eigen verzoek uitgebreid worden met intervisie.

De opleiding wordt gegeven door Marco en Jacquelien en vindt plaats in de cursusruimte van het Breathfulness Center in Steenbergen.

De opleiding is inclusief vegetarische lunches, thee/koffie, water en fruit.

Investering

Je investering (module 1 t/m 12 – 45 dagen) is 18 termijnen van € 360,-*. Indien volledige betaling van alle termijnen voor aanvang module 1 plaatsvindt ontvang je € 480,- korting op het totaalbedrag.

Exclusief eventueel zelf aan te kopen overige vakliteratuur (± € 300,-; dit is wel afhankelijk van de reeds gelezen boeken van de geadviseerde literatuurlijst).

Voor de stages geldt dat alleen de verblijfskosten in rekening gebracht worden.

* opleiding is vrijgesteld van BTW en aftrekbaar als studie/beroepskosten.

Steeds meer werkgevers zien in dat investeren in personeel verder gaat dan korte termijn functioneren. Er is een verandering gaande naar investeren in de mens. Dat gaat over korte én lange termijn. Kijken naar wat mensen boeit, inspireert en ze in beweging houdt. Want personeel wat zich steeds meer als mens gezien voelt en vanuit een innerlijke drive invulling geeft aan zijn/haar functie is veel meer waard dan degene die zijn/haar job uitoefent omwille van status, financiële redenen, etc.

De opleiding Breathfulness sluit hier goed bij aan. Het gaat om ieders ontwikkeling als mens en daarnaast professionaliteit op het gebied van coaching in de rol als levensbegeleider. We noemen het levensbegeleider, omdat Breathfulness een handboek is om je als mens optimaal te ontplooien en vorm te geven aan je leven vanuit passie, plezier en vervulling.

Loop je als werkgever een risico bij het faciliteren van deze opleiding? Ja zeker, want je medewerker kan wel eens uitmuntend worden. En je hebt het risico dat zijn/haar ontplooiing een andere werksituatie/-stimulans nodig heeft, maar dat gebeurt alleen omdat het toch al latent aanwezig was. Zolang het latent aanwezig blijft, sluimert, kan er geen sprake zijn van volledige ontplooiing. En dat is toch wat je als werkgever uiteindelijk wil: personeel dat zich ontplooit en zijn/haar talenten zo optimaal mogelijk inzet en gebruikt.

Het niet kunnen ontplooien vergroot de kans op een bore-out.

Hieronder besteden we extra aandacht aan het onderdeel coaching binnen de opleiding.

Coachen vanuit je hart en een innerlijk weten

In deze tijd van enorme veranderingen op vele gebieden (financiële instellingen, zorg, milieu, regeringsbesluiten, etc.) wordt het steeds belangrijker om vertrouwen en geloof in jezelf te hebben. Steeds meer vallen uiterlijke zekerheden weg, zoals garantie van werk, recht op allerlei vergoedingen en uitkeringen in de zorg, etc Steeds meer mensen worden door deze spanningen ziek, krijgen een burn-out of bore-out wat nog meer geld kost. Hierdoor zal de samenleving, de zorg voor jezelf en de zorg voor de ander moeten veranderen willen we overeind kunnen blijven.

Het gedachtegoed van Breathfulness is om deze veranderingen vorm en inhoud te geven. Breathfulness is een waardevolle en belangrijke sleutel, namelijk door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid, het verhogen van je immuniteit en weerbaarheid door meer bewustwording te krijgen over jezelf.

Om balans in energie en vervulling te realiseren coachen en begeleiden we binnen Breathfulness vanuit drie belangrijke uitgangspunten:

 • het zelfgenezend vermogen versterken.
 • het nemen van de zelfverantwoordelijkheid.
 • kijk op het leven vanuit een holistische visie.

En natuurlijk aandacht voor de 4 pijlers – ademhaling, voeding, beweging en ontspanning.

 Voorbij het mentale

 Het concept van Breathfulness leidt tot balans tussen hoofd, hart en lichaam, tussen jezelf en de ander, tussen jezelf en je omgeving (gezin, werk, de wereld).

Het concept van Breathfulness kenmerkt zich door middel van ervaring en beleving integratie in je eigen leven, van waaruit je anderen inspireert, begeleidt en coacht. Het is de realisatie van walk your talk. Daarom is het geen quick fix methode. Er wordt voldoende tijd genomen om de kennis en bewustwording te ervaren en te beleven, zodat er een integratie tot op celniveau kan plaatsvinden. Dé weg om het in je dagelijks leven op een natuurlijke wijze toe te passen.

Het traject bestaat uit een zesdaagse Retreat en 15 modules van 3 dagen (1 x per maand, meestal vrijdag-zondag 09.30-17.30 uur – doorlooptijd 18 tot 20 maanden).

Breathfulnesscoaching

Coaching is anderen begeleiden in het herkennen en vrijmaken van blokkerende en beperkende gedachten(patronen). Ze bewustwording geven en begeleiden naar het nemen van zelfverantwoordelijkheid en het zien van eigen keuzevrijheid.

Coaching creëert het zien van verbanden en prioriteiten tussen de verschillende gebieden van het totale menszijn; en ze vertalen naar een praktische toepassing in het dagelijks werk- en privéleven.

Coaching vindt plaats door aansluiting en daadkracht. Vanuit contact met de behoefte van de ander de juiste beweging in gang zetten. Coaching zorgt ervoor dat binnen elk proces de rollen juist verdeeld zijn, zodat eenieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheden kan oppakken en dragen.

Binnen de coaching worden belangrijke principes en interventies vanuit de NLP getraind en eigen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat denkpatronen die blokkerend werken omgebogen worden naar verruimde (creatieve en oplossingsgerichte) denkpatronen.

Voorbeelden van NLP-principes die toegepast worden

 • Accepteer ieders beeld van de werkelijkheid, want iedereen heeft een eigen model van de wereld.
 • Elk gedrag heeft een positieve intentie.
 • Elk keuze is de beste keuze.
 • Er is geen mislukking, enkel feedback.
 • Ieder mens heeft hulpbronnen.
 • De betekenis van mijn communicatie is de respons die ik krijg.
 • Lichaam en geest zijn een onlosmakelijke eenheid.
 • Hoe flexibeler de persoon, hoe beter het resultaat.

Deze basisprincipes creëren een effectieve coachattitude en zorgen ervoor dat de vraag achter de vraag zichtbaar wordt, zodat het kernprobleem behandeld kan worden. Naast het eigen maken van deze basisprincipes worden er diverse coachinterventies getraind. Voorbeelden hier zijn:

Coachmodel – vanuit huidige situatie de overgang maken naar de toekomstige, gewenste situatie door bewustwording over de hindernissen (blokkades) en inzichten in oplossingen vanuit hulpbronnen.

Feedback – zowel geven als ontvangen van feedback. Via een milde vorm (de zogeheten sandwichfeedback – de kritische boodschap omlijsten met positieve intentie) tot aan directe vorm van feedback geven die zuiver is.

Coaching op basis van heldere communicatie – wat is waar en wat is de kern? – om straight tot the point blijven in plaats van uitweiden in verhalen en gedrag als Ja, maar…

Coaching m.b.t. karaktertypologie – persoonlijkheidstypering gebaseerd op het enneagram om effectieve communicatie te realiseren die aansluit bij de verschillende karakterstructuren, waardoor helderheid in de communicatie versterkt wordt en bewustwording over patronen en inzichten in oplossingen beter ontvangen worden door de ander.

Communicatieve vaardigheden in verschillende situaties, zoals leidinggeven, samenwerken, omgaan met conflicten, etc.

Authentiek zijn

Binnen de opleiding wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan authentiek zijn. Niet alleen in woorden, maar juist ook in beleving. Dat laatste is belangrijk, omdat tegenwoordig steeds meer mensen op zoek zijn naar zichzelf en wat ze werkelijk voldoening en vervulling geeft (inmiddels bekend als bore-out: men heeft nog wel energie, maar deze stagneert als men vast blijft zitten in oude denk- en gedragspatronen).

Door middel van theoretische onderbouwing (o.a. het leermodel van Kolb wat aansluit bij de verschillende leerstijlen van mensen) en veel praktische oefeningen wordt authenticiteit ervaren, beleefd en geïntegreerd.

Lichaamswerk

Breathfulness gaat uit van het uitgangspunt dat een mens in balans is als lichaam en geest op de juiste manier samenwerken. Alleen kennis, inzicht en bewustwording geven leidt niet tot een duurzaam effect als er geen lichamelijke integratie kan plaatsvinden door de aanwezigheid van (onbewuste) trauma’s of onverwerkte situaties. Lichaamswerk door middel van het bewust gebruiken van de ademhaling is binnen Breathfulness het onderdeel om de onbewust aanwezige lichamelijke blokkades te helen en de verkregen inzichten en bewustwording volledig te kunnen integreren. Deze combinatie leidt tot duurzame veranderingen.

Partner Breathfulness organisatie

Breathfulness Partners is de organisatievorm om na de opleiding de weg van Breathfulness verder vorm te geven en uit te dragen.

Als Breathfulness Partner…

…mag je exclusief de geregistreerde merknaam Breathfulness ® gebruiken.

Gebruikmaking van de naam Breathfulness en het logo op je website, binnen je praktijk en de PR-uitingen en gebruikmaking van de standaard afbeeldingen die gerelateerd zijn aan Breathfulness.

…word je vermeld op https://breathfulness.nl waar je jezelf presenteert als Breathfulnesscoach.

…heb je gratis de Breathfulness APP tot je beschikking.

…word je zowel praktijk- als persoonsgericht ondersteund in de professionele uitvoering van je praktijk.

Denk hierbij aan continue vraagbaak voor praktijkgerichte vragen, bijscholingsdagen, een interactief digitaal kennis- en ervarings-Platform en indien gewenst een bedrijfsbezoek. En in de eerste twee jaar na aansluiting als partner vier individuele consulten als persoonsgerichte ondersteuning.

…en nog veel meer…

Breathfulness Partners is een eigentijdse samenwerkingsvorm, waarbij de Breathfulnesscoaches zelfstandig ondernemer zijn en blijven – er is voldoende ruimte voor de individuele authenticiteit binnen het collectief van het partnerschap.

Breathfulness Partners heeft dus als belangrijkste doel het versterken van Breathfulness als merk, kwaliteitsverhoging van alle aangesloten Breathfulnesscoaches en het ondersteunen en versterken van ieders ondernemerschap. De realisatie hiervan wordt onderverdeeld in drie deelgebieden, namelijk

 • versterking van de uitstraling van het totaalconcept Breathfulness.
 • versterking van de professionele benadering van de markt.
 • kwaliteitsondersteuning voor de Breathfulnesscoaches.

Je financiële investering om aangesloten te zijn als Breathfulness Partner bedraagt in het eerste jaar € 225,- per kwartaal, het tweede jaar € 175,- per kwartaal en daarna € 125,- per kwartaal.

Kennismaking – oriëntatie

Er zijn verschillende momenten in een proces die vragen op kunnen roepen, twijfel kunnen geven en zelfs leiden tot het stagneren van de voortgaande beweging, waardoor je steeds weer opnieuw begint. Herken jij dat je vol enthousiasme aan een impuls of idee begint? De energie volop stroomt, stappen neemt om er vorm aan te geven door info te verzamelen, maar op het moment dat je de volgende stap wilt nemen, je onzekerheid voelt of jouw oorspronkelijke idee wel zo goed was. Vragen en twijfel komen op, antwoorden blijven uit en je besluit om te wachten. Je zet je impuls of idee in de ‘ijskast’ of bent inmiddels alweer bezig met een volgend idee. Sommige mensen overkomt dit regelmatig, het is een terugkerend patroon in hun leven.

Wij zijn erop gericht dat je ontdekt wat je werkelijk wilt én daar vorm aan kunt geven. Natuurlijk kom je onderweg in een proces vragen, twijfels en hindernissen tegen. Door niet alleen te analyseren met het hoofd, maar ook contact te maken met je gevoel wordt je innerlijk weten sterker. Dat is de basis om je bewust te worden wat de antwoorden zijn, je zelfvertrouwen te versterken om hindernissen te overwinnen. Om niet steeds opnieuw te hoeven beginnen, maar door te gaan op de weg die je hart je ingeeft.

Voel je vrij om in een persoonlijk gesprek met elkaar kennis te maken en je vragen te stellen om je beeld volledig te krijgen om deel te gaan nemen. Mail naar info@breathfulness.nl en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak.

Ervaringen van deelnemers

De Retreat/Zelfrealisatieweek was al een cadeau voor mezelf . En nu is ook deze intense opleiding wederom een geschenk voor mezelf.

Vanwege een diepe belofte aan mezelf in 2017 om naar mijn hart en mijn ingevingen te luisteren, ben ik na een aantal ademsessies bij mijn ademcoach op de ingeving gekomen “ik kan ook ademsessies gaan geven en mensen geven wat ik van haar krijg”. Zij heeft vroeger training van Marco en Jacquelien gekregen en was daar razend enthousiast over. Dus het was voor mij een logische stap om mijn training ook bij hun te gaan zoeken. Wat mij in de 15 modules zeer goed bevallen is is dat er veel ruimte is voor eigen ervaringen en dat de cursisten elkaar steeds beter leren kennen en steeds verder en dieper in vertrouwen nemen. In dit natuurlijke proces is er veel ruimte voor heling van eigen stukken. De mooie open insteek van Marco en Jacquelien is daarin onmisbaar. Het is me meer dan eens opgevallen dat ze ons GEEN ENKEL advies hebben gegeven. Je moet je eigen stukken oppakken en verwerken. Daarmee bouw je aan je eigenwaarde en aan je zelfliefde. Het enneagram is een zeer mooi hulpstuk om het leven en levensuitdagingen te beschouwen. Daar wordt in de opleiding veel tijd in gestoken. Wat ik meeneem uit de opleiding is dat ik met goed vertrouwen een cliënt kan aannemen in mijn eigen praktijk en weet dat ik de coaching van die persoon aan kan. Op persoonlijk vlak heb ik veel stukken kunnen oppakken om te helen, om zo ook beter open te staan voor problematieken die aan de orde kunnen zijn bij cliënten. Als je het leven bij de hoorns wil pakken en de beste versie van jezelf wil boetseren dan zou ik deze reis in 15 delen sterk aanraden! OOK als je niet de intentie hebt om zelf coach te gaan worden. Het is een life changing experience. Met liefde geschreven. Wouter

Ondersteuning tot het trainerschap

Als je na de opleiding ambitie hebt om Breathfulness workshops en trainingen te geven zullen we onderling afstemmen wat je nodig hebt op:
• inhoudelijk vlak van de activiteit.
• het gebied van vaardigheid als trainer.
• het gebied van organiseren en marketing.

Nadat je de activiteit minimaal 1 x als deelnemer gevolgd hebt gevolgd, ga je de activiteit bijwonen als observator. Daarna hebben we opnieuw overleg m.b.t. de uitkomst van de observatie en maak we een plan voor de volgende keer m.b.t. je rol (observeren kan afgewisseld worden met trainersrol). Zo bekijken we steeds in het moment wat er nodig is en welke stappen er gerealiseerd worden.

Je ontvangt verder van ons tijdens dit traject:
• het draaiboek van de activiteit / de trainershandleiding.
• powerpoint presentatie(s).
• cursusmateriaal.

Indien er animo voor is kan er een (herhalings)training gepland worden met als onderwerpen
• opbouw van een activiteit.
• inzicht in groepsprocessen tijdens activiteiten.
• oefenen van diverse presentatievaardigheden.

Aan dit ondersteuningstraject zijn geen kosten verbonden.

Wil je meer lezen over onze visie op opleiden?

Marco schrijft er uitgebreid over op zijn website https://demanvanhoofdnaarhart.nl/coach-worden/

Raadpleeg hier de studievoorwaarden Studievoorwaarden Breathfulness Academy

KLIK HIER » VOOR HET AANMELDFORMULIER OPLEIDING – REIS IN 15 DELEN

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de opleiding wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de opleiding 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van de opleiding 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de opleiding is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk en dienen de resterende termijn alsnog betaald te worden.

3. Indien de opleiding vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.