De adem geeft antwoorden

Drie korte ademworkshops Lichaam - Hoofd - Hart

Ademen is leven, leven is ademen

Van overleven naar beleven

Ontdek de kracht en wijsheid van de ademstroom

Ademverruimend

Ben je op zoek naar ontspanning, energie, innerlijke vrijheid, vreugde, vervulling?

Kom ontdekken hoe de adem een sleutel is! Een ademverruimende ervaring. Met de energie van harmoniserend ademen ontstaat er een krachtige synergie. Het effect is nieuwe inzichten en verruimd bewustzijn. Diepe ontspanning, heling van vastgezette emoties en vitalisering van het fysieke lichaam.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat harmoniserend ademen het creatieve brein en oplossingsgericht denken versterkt. De ervaring wordt bekrachtigd door de groepsenergie. Het is algemeen bekend dat het versterkend, stimulerend en motiverend werkt als een groep mensen met dezelfde beweging bezig is. Toch is het uiteindelijk je eigen innerlijke reis die je voedt met datgene wat jij op dat moment nodig hebt. Niet vooraf bedacht, maar meegaan in het moment. De ervaring brengt naar de plaats in jezelf waar op dat moment een verlangen aanwezig is om gezien en gehoord te worden.

Drie workshops waar de sleutel ligt in bewustwording en de adem

  • Heldere inzichten via het enneagram model met de levensfasen en integratie met de harmoniserende ademhaling.

Workshop 1 Mijn lichaam weet het, maar ik voel het niet. Ervaar dat de signalen van je lichaam zuiver zijn en dat vertrouwen in je lichaam een belangrijke sleutel is voor je welzijn. Het centrale thema is het versterken van je lichaamsbewustzijn.

Workshop 2 Mijn hoofd weet het, maar ik begrijp het niet. Ervaar dat logica en eenvoud je helpen om de drukte van je mind te overrulen. Het centrale thema is het doorzien van het spel van de mind.

Workshop 3 Mijn hart weet het, maar ik hoor het niet. Ervaar hoe je meer kunt luisteren en handelen naar je innerlijke stem, de stem van je hart. Het centrale thema is het versterken van je intuïtie.

Kortom: een verrijking!

Ademen is leven, leven is ademen

Hoe je het leven ervaart en hoe je omgaat met gebeurtenissen heeft invloed op je gemoedstoestand, op je lichaam én op je ademhaling. De intense, mooie en fijne ervaringen, alsook de momenten wanneer je jezelf aanpast of bepaalde situaties en gebeurtenissen niet kunt verwerken. Of iets onderdrukt door het bewust of onbewust weg te stoppen. Deze niet verwekte ervaringen creëren spanning in je lichaam. Soms voelbaar in de spieren, soms waarneembaar in andere lichamelijke klachten.

Onderdrukte ervaringen of spanning zet zich vast in je middenrif, waardoor je ademhalingsbeweging beperkt wordt. Door een beperkte inademing komt er minder levensenergie in je lichaam. Door een gespannen uitademing worden minder afvalstoffen losgelaten. Dit is voelbaar in een lagere vitaliteit en weerbaarheid.

Herkenbaar?

Van overleven naar leven en uiteindelijk naar beleven!

Een gespannen middenrif creëert drukte in het hoofd en toename van controle. Het lichaam voelt moe en zwaar en het kost steeds meer energie om veranderingen toe te passen, zowel in je leven als in je ademhaling.

Dit kun je effectief en duurzaam omkeren. Het harmoniserend ademen richt zich op het verruimen van de ademhaling. Door de spanning bewust te voelen en toch volledig te blijven ademen wordt er een verandering op gang gebracht. Er ontstaat ruimte voor acceptatie, verwerking en ontspanning. De levensenergie kan weer makkelijker en vrijer stromen.

Harmoniserend ademen creëert, zoals de naam al aangeeft, harmonie in jezelf. Door met liefde, innerlijke kracht en zachtheid naar jezelf te kijken laat je toe wat zich aandient. Niet door hier hard voor te werken of er doorheen te moeten. Maar juist door begripvol contact met én vertrouwen op de ademstroom.

Planning en investering

Zondag 19 december 09.30 – 13.00 uur

Mijn lichaam weet het, maar ik voel het niet. Ervaar dat de signalen van je lichaam zuiver zijn en dat vertrouwen in je lichaam een belangrijke sleutel is voor je welzijn. Centraal staat het versterken van je lichaamsbewustzijn.

Zondag 19 december 14.00 – 17.30 uur

Mijn hoofd weet het, maar ik begrijp het niet. Ervaar dat logica en eenvoud je helpen om de drukte van je mind te overrulen. Centraal staat het doorzien van het spel van de mind.

Zondag 19 december 18.30 – 22.00 uur

Mijn hart weet het, maar ik hoor het niet. Ervaar hoe je meer kunt luisteren en handelen naar je innerlijke stem, de stem van je hart. Centraal staat het versterken van je intuïtie.

Locatie: cursusruimte Breathfulness Center, Krommeweg 10c, Steenbergen (NB)
Gegeven door: Marco de Jager

Investering

1 workshop € 55,-
2 workshops € 100,-
3 workshops € 145,-

Het is inclusief thee/koffie, water en fruit. (let op: het exclusief maaltijden)

Voor de workshops geldt: minimum aantal deelnemers is 4, maximum aantal deelnemers is 8.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier

Workshop en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de workshop wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de workshop 25% van het volledige workshopgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de workshop 50% van het volledige workshop geld;
– op de dag van de workshop 100% van het volledige workshop geld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de workshop is restitutie van het workshop geld niet mogelijk.

3. Indien de workshop vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige workshopgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.