Driedaagse De man van hoofd naar hart

Driedaagse De man van hoofd naar hart

Hoe voelt het om gezien te worden als krachtige man? Komt je kracht van binnenuit, gaat het je makkelijk af of is het (soms) nog teveel mentale kracht, teveel vanuit je hoofd, moet je er hard voor werken en kan je kracht soms ervaren worden als macht? 

De man van hoofd naar hart is een uitnodiging en kans.

Bij steeds meer mannen komt het verlangen op om in hun ware kracht te staan. Het verlangen om niet langer vanuit egobewustzijn maar vanuit hartsbewustzijn te manifesteren. Het egobewustzijn (ik-denken) is gericht op overleven, bescherming en voorzien in menselijke behoeften en verlangens. Door het egodenken (de criticus) ontstaat goed of fout en alles wat anders is dan je ideaalplaatje vormt een bedreiging. Dus je word alert of heb je weerstand tegen mensen of dingen die anders zijn. Het zorgt er ook voor dat je aspecten van jezelf, die niet passen in je ideale plaatje, veroordeelt, maar je ziet het wel in de ander en dat veroorzaakt weerstand, jaloezie, veroordeling of woede.

Vervulling door je droom te realiseren

Door vele energetische veranderingen stijgt de trillingsfrequentie van de aarde en steeds meer mensen ontwaken. Door dit ontwaken kan het hart zich openen als toegangspoort naar pure onvoorwaardelijke liefde, het pure Zijn. Je komt dan weer in verbinding met een oerimpuls, je droom, die een onderdeel van je levenspad is. Maar dan komt waarschijnlijk de vraag op: hoe kom ik weer in contact met mijn droom en als ik mijn droom weer weet, kan ik deze dan wel realiseren?

Bezieling en vervulling

Dan komt het er op aan dat je je leven weer gaat ervaren als een bezield leven. Je kunt leven vanuit hart en ziel als er een juiste balans is tussen ratio en gevoel.

Leven vanuit hart en ziel is denken en handelen vanuit een liefdevolle intentie en ook ruimte geven aan gevoelens en diepe verlangens, ruimte geven aan je droom.

Lange tijd heeft de mannelijke energie de overhand gehad, waardoor competitie, concurrentie, kennis en prestatie de boventoon voerden.

Aanwezigheid

Als man moest je, door de vaak (emotioneel) afwezige vader, het vooral zelf doen, je kennis en vaardigheden inzetten om een plek te bemachtigen en zeker niet je kwetsbaarheid en zwakke plekken laten zien. Door omstandigheden zijn veel mannen in hun hoofd ‘gevlucht’ en in plaats van de wijsheid van het hoofd voert dan de mind met de criticus de boventoon. Daardoor zijn veel mannen andere mannen vooral als ‘concurrent’ gaan zien en om hun plek te bemachtigen gingen ze de competitie met elkaar aan. Over gevoelens praten werd niet gepraat of werd het als makkelijker ervaren om dit met vrouwen te bespreken. Dat is jammer, want mannen kunnen juist veel herkenning vinden in elkaar, want in iedere man zit een diep verlangen om zijn hart te openen en weer verbinding en vervulling te ervaren.

communiceren van je hart lukt als je van hoofd naar hart bent gegaan

Balans tussen ratio en gevoel

Mannen en vrouwen zijn verschillend en moeten dat ook blijven, maar in een ieder zit zowel mannelijke als vrouwelijke energie; naast de mannelijke waarden (ratio/intellect) heb je de vrouwelijke waarden (gevoel) nu harder nodig dan ooit. Dan ontstaat er ruimte voor gelijkwaardigheid, verbinding, intuïtie, creativiteit, genieten, zachtheid, luisteren en samen, terwijl ook ruimte voor doelgerichtheid, focus, helderheid, daadkracht, structuur en authenticiteit op natuurlijke wijze aanwezig blijft. De eerste stap hierin is balans terugkrijgen in je mannelijke energie. Dan kan het mannelijke zich verbinden met het hart en kun je dit ook vormgeven in je rol als vader die zijn kind begeleidt naar een zelfstandig en authentiek leven.

Het realiseren van je droom, aanwezigheid en balans tussen ratio en gevoel zijn een aantal aspecten waar veel mannen tegen aan lopen. Het vertegenwoordigt belangrijke thema’s als: Wat betekent het om man te zijn? Hoe geef ik vorm en inhoud aan het man-zijn? Hoe geef ik richting aan mijn mannelijke energie, leef ik vanuit mijn hart  en met mijn (hoog)gevoeligheid?

De man van nu wil ontdekken wat het is om vorm te geven aan het man-zijn, om van criticus naar waarnemer te gaan, om zijn leven vorm te geven vanuit zijn hartsbewustzijn en op deze authentieke wijze in de wereld en in relaties te staan.

Daarom deze driedaagse

Besef jij dat alles wat in je leeft weerspiegeld wordt in de buitenwereld? Door in de spiegel van de buitenwereld te durven kijken, zelfreflectie naar alle lagen van je menszijn, en deze aspecten van jezelf te erkennen, te accepteren en te helen, kom je weer in contact met je hartsbewustzijn en de liefde voor jezelf en de ander. Deze weg ben ik (Marco) jaren geleden ingeslagen en nog steeds verder aan het ontdekken en deel ik graag mijn ervaringen met jou in deze driedaagse.

Een dynamische driedaagse waarin ik je meeneem in het ervaren van een sterkere verbinding met je hartsbewustzijn. Van criticus naar waarnemer en balans tussen denken en voelen. Ook ervaar je om als man vanuit kracht en kwetsbaarheid je ware plek in te nemen in relatie met je partner, ouders en kinderen. Wijsheid laat ik herleven en beleven door middel van het enneagram, opstellingen, contact met je innerlijk kind, harmoniserend ademen en stilte. Elementen die deze dagen ingezet worden om stappen te maken op de weg naar een juiste en volwaardige balans tussen je hoofd en je hart.

Tijdens deze driedaagse ga ik met een groep van maximaal 8 mannen deze belevenis aan en laat ik me leiden door de samenstelling en de (diepere) vraagstukken van de groep. Als het lezen van deze driedaagse iets met je doet (gevoel van herkenning, het maakt je blij, maar misschien ervaar je tegelijkertijd ook weerstand) en je wilt erbij zijn, meld je dan aan.

Van hoofd naar hart

De thematiek tijdens de driedaagse is

– het volgen van je droom en de invloed en relatie daarin met je vader en je kleine ik
– aanwezigheid en communicatie
– de vaderwond en balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie; van denken naar voelen

Na deze driedaagse willen de deelnemers graag een vervolg; dit geven we vorm met de vervolg driedaagse met de thematieken:

– terugblik vaderwond en brug naar de moederwond
– moederwond, aangeven van grenzen en positie innemen in relatie tot huidige gezinssituatie en je vader en moeder
– uit het hoofd is nog niet in het hart; intimiteit en omgaan met mannelijke en vrouwelijke energie

Mannenavonden

Om je te blijven voorzien van impulsen en momenten om samen met andere mannen dit proces uit te wisselen, te delen en verder te groeien organiseer ik mannenavonden. Tijdens deze avonden staat soms een thema centraal en laat ik me verder leiden door wat zich aandient. Avonden waarin we met elkaar sparren, delen en dingen bespreekbaar maken om verder vorm te geven aan de weg van hoofd naar hart, met natuurlijk ook ruimte voor ontspanning en humor. Mijn drive is dat zoveel mogelijk mannen in hun kracht en balans komen. Daarom zijn deze avonden ook voor mannen die de driedaagse nog niet gedaan hebben, maar wel interesse hebben in deze beleving.

Koen Vansteenwegen deelt graag zijn ervaring: na de driedaagse is er het een en ander in mezelf aan het veranderen. Ik kom meer voor mezelf op en voor wat ik belangrijk vind. Ook zaken die spelen binnen familieverband kan ik nu uitpraten en bijleggen. Oude patronen die zich nu laten zien, zoals spanningen, wordt bij mij niet meer opgekropt en weggeslikt. Het leidt tot nieuwe inzichten en die verheldering geeft dan weer rust. Ik uit me meer, kom meer uit mijn schulp. De gebeurtenissen privé en op het werk maken me minder onrustig dan vroeger. Ik sta meer in mijn kracht. Durven, ervoor gaan is belangrijk. Zowel privé als op het werk. Op het werk zal ik mijn visie duidelijk en met kracht naar voren brengen. Het leidt allemaal tot dichter komen bij jezelf, meer voelen en handelen vanuit je kern.
Dankjewel voor de boeiende en leuke driedaagse: verrijkend.


Klik hier » om de recente nieuwsbrief over Mannen onder elkaar te lezen. En klik hier » om ervaringen van deelnemers te lezen.

Praktische gegevens

Data: 9 t/m 11 februari (deel 1); data deel 2 wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld
Tijd: Dag 1 10.00 – 22.00 uur / Dag 2 09.30 – 22.00 uur / Dag 3 09.30 – 16.30 uur
Plaats: Steenbergen (NB)
Locatie: Cursusruimte Breathfulness Center
Gegeven door: Marco de Jager
Investering: Je investering is € 375,- per deel. Het is inclusief vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit. Let op: het is zonder overnachtingen.

Mannenavond: 24 januari, 19.30 – 21.30/22.00 uur; deelname € 25,-; aanmelden per mail naar marco@breathfulness.center

Aanmeldingsformulier De man van hoofd naar hart

Dieetwensen

5 + 9 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de driedaagse wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de driedaagse 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de driedaagse 50% van het volledige cursusgeld;
– op de dag van de driedaagse 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de driedaagse is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de driedaagse vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.