Hart weekend

 

Is het leven hard (werken) of leef je vanuit je hart?  

Leven vanuit je hart is leven vanuit Liefde.

Durf je dit en hoe doe je dat in het dagelijks leven?  

21 & 21 juli

Hartenwens moederhart hartstocht hartritme hartelijk harteloos hartzeer hartverbinding goedhartig hartverscheurend vaderhart openhartig hooghartig hartsgrondig vrouwenhart hartkloppingen hartverwarmend hartsvriend mannenhart hartsgeheim hartenkreet hartenpijn hartsvriendin hartversterkend hartsgeheim hartenbreker

In een veilige bedding gaan we in het moment kijken wat zich vanuit het hart wil laten zien en horen. Door de combinatie van ademen, enneagram, opstellingen en contact met de natuur ga je een speelse, verrijkende innerlijke reis ervaren die ruimte biedt voor lef, kwetsbaarheid, groei, ontspanning, plezier en vervulling. Gun jezelf deze mooie en intense beleving tijdens de zomermaanden.

Wat valt er veel te vertellen over het hart. Je hart speelt een cruciale rol in je leven, want zonder je hart kun je niet leven. Al in de baarmoeder begint vanaf de 6e week je fysieke hart te kloppen. Het hart voelt, neemt waar, registreert en slaat sensaties en ervaringen op.

Maar je hebt niet alleen een fysiek hart. Je hart is veel meer dan alleen een biologische pomp. Je hart is de toegangspoort naar je kern (ziel), naar je innerlijk weten. In verbinding zijn met je hart betekent dat je niet alleen verbinding voelt met jezelf en met de ander, maar ook met de Bron. Een oneindig veld van liefde, licht, wijsheid en kracht.

Wanneer je contact wilt maken met deze bron van liefde, licht, wijsheid en kracht in jezelf is het belangrijk om afstand te nemen van je gedachten. Veel mensen leven zo vanuit hun hoofd, dat ze denken dat ze niet kunnen voelen en doen niet wat ze werkelijk willen.

Je gedachten zijn niet meer dan aannames en conclusies uit vroegere ervaringen, dus niet altijd je beste raadgever. Als je dit kan zien wordt het al makkelijker om je gedachten even te laten voor wat ze zijn. Dan ontstaat er ruimte voor stilte. Juist in die stilte kun je je hart het beste horen of voelen. Vaak spreekt je hart al tegen je, maar versta je de taal van je eigen hart nog niet zo goed. Je hart nodigt je ook uit om via je gevoelens op ontdekkingstocht te gaan in je eigen binnenwereld en daagt je uit om oude patronen, negatieve overtuigingen en pijnlijke ervaringen anders te gaan zien of te latengaan.

Een open hart is nodig om verbinding te kunnen ervaren. Om je hart te kunnen openen, is het nodig dat je hart zich veilig en gesteund voelt. Een gesloten hart is vaak een bezeerd, teleurgesteld of gekwetst hart. Het kan te spannend zijn om emoties of pijn te voelen of in het verleden ben je op je hart getrapt en heb je geen contact (meer) met je hart. Je bent je hart gaan beschermen door het te sluiten, door er een laagje overheen te leggen of muurtje voor te zetten. Je hoofd is alert en waakzaam geworden en daardoor is het hoofd extra hard gaan werken. Maar je hoofd is dit soms ook zo moe.

Tijdens deze dagen gaan we middels diverse tools je hoofd laten ontspannen, zodat er ruimte komt voor je hart om zich te openen. Als je hart zich veilig voelt om te openen, kan je hoofd zich ook in het dagelijks leven meer ontspannen en gaan doen waar je hoofd voor je bedoeld is: plannen, ordenen en vormgeven aan de raadgevingen van je hart, je intuïtie.

Planning en investering

Data: 20 en 21 juli
Tijd: Dag 1 10.00 – 22.00 uur / Dag 2 09.00 – 16.30 uur
Plaats: Steenbergen (NB)
Locatie: Cursusruimte Breathfulness Center
Gegeven door: Marco en Jacquelien de Jager
Investering: Je investering is € 245,-. Het is inclusief vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit. Let op: het is zonder overnachtingen.

Aanmeldingsformulier Hart weekend

Dieetwensen

6 + 1 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van het weekend wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van het weekend 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van het weekend 50% van het volledige cursusgeld;
– op de dag van het weekend 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van het weekend is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien het weekend vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.