Hart weekend

 

Is het leven hard (werken) of leef je vanuit je hart?  

Leven vanuit je hart is leven vanuit Liefde.

Durf je dit en hoe doe je dat in het dagelijks leven?  

24 & 25 augustus

Hart weekend waardering 9.0Deelnemers geven het Hart weekend een waardering van 9.0

Hartenwens moederhart hartstocht hartritme hartelijk harteloos hartzeer hartverbinding goedhartig hartverscheurend vaderhart openhartig hooghartig hartsgrondig vrouwenhart hartkloppingen hartverwarmend hartsvriend mannenhart hartsgeheim hartenkreet hartenpijn hartsvriendin hartversterkend hartsgeheim hartenbreker

In een veilige bedding gaan we in het moment kijken wat zich vanuit het hart wil laten zien en horen. Daarin speelt de verbinding tussen hoofd-hart-buik een belangrijke rol. Door de combinatie van ademen, opstellingen en contact/communicatie met hoofd, buik en hart ga je een speelse, verrijkende innerlijke reis ervaren die ruimte biedt voor lef, kwetsbaarheid, groei, ontspanning, plezier en vervulling. Gun jezelf deze mooie en intense beleving.

Marina, deelneemster aan het Hart weekend vertelde: Ik ben zonder verwachtingen het weekend ingegaan en het heeft mij veel gebracht. Het heeft me sowieso goed gedaan en weer een stap dichter bij mezelf gebracht. Ik ervaar meer rust en heb verbinding met mezelf. Ik ga bewuster en liefdevoller met mezelf om. Een fijne ervaring! Blij dat ik mezelf dit weekend cadeau heb gedaan.

Hart weekendWat valt er veel te vertellen over het hart. Je hart speelt een cruciale rol in je leven, want zonder je hart kun je niet leven. Al in de baarmoeder begint vanaf de 6e week je fysieke hart te kloppen. Het hart voelt, neemt waar, registreert en slaat sensaties en ervaringen op.

Maar je hebt niet alleen een fysiek hart. Je hart is veel meer dan alleen een biologische pomp. Je hart is de toegangspoort naar je kern (ziel), naar je innerlijk weten. In verbinding zijn met je hart betekent dat je niet alleen verbinding voelt met jezelf en met de ander, maar ook met de Bron. Een oneindig veld van liefde, licht, wijsheid en kracht.

Wanneer je contact wilt maken met deze bron van liefde, licht, wijsheid en kracht in jezelf is het belangrijk om afstand te nemen van je gedachten. Veel mensen leven zo vanuit hun hoofd, dat ze denken dat ze niet kunnen voelen en doen niet wat ze werkelijk willen. Door bijzondere oefeningen en opstelling krijg je inzicht in je eigen relatie met en tussen hart, hoofd en buik.

Je gedachten zijn niet meer dan aannames en conclusies uit vroegere ervaringen, dus niet altijd je beste raadgever. Als je dit kan zien wordt het al makkelijker om je gedachten even te laten voor wat ze zijn. Het zien betekent dat je je hoofd in zijn juiste waarde ziet en plaatst in de juiste relatie tussen hart en buik (lichaam). Dan ontstaat er ruimte voor stilte. Juist in die stilte kun je je hart het beste horen of voelen. Vaak spreekt je hart al tegen je, maar versta je de taal van je eigen hart nog niet zo goed. Je hart nodigt je ook uit om via je gevoelens op ontdekkingstocht te gaan in je eigen binnenwereld en daagt je uit om oude patronen, negatieve overtuigingen en pijnlijke ervaringen anders te gaan zien of te laten gaan.

Een open hart is nodig om verbinding te kunnen ervaren. Om je hart te kunnen openen, is het nodig dat je hart zich veilig en gesteund voelt. Een gesloten hart is vaak een bezeerd, teleurgesteld of gekwetst hart. Het kan te spannend zijn om emoties of pijn te voelen of in het verleden ben je op je hart getrapt en heb je geen contact (meer) met je hart. Je bent je hart gaan beschermen door het te sluiten, door er een laagje overheen te leggen of muurtje voor te zetten. Je hoofd is alert en waakzaam geworden en daardoor is het hoofd extra hard gaan werken. Maar je hoofd is dit soms ook zo moe.

Wendy: het opent je hart en laat zien hoe je meer bij jezelf blijft.

Tijdens deze dagen gaan we middels diverse oefeningen en opstellingen je hoofd laten ontspannen, zodat er ruimte komt voor je hart om zich te openen. Als je hart zich veilig voelt om te openen, kan je hoofd zich ook in het dagelijks leven meer ontspannen en gaan doen waar je hoofd voor je bedoeld is: plannen, ordenen en vormgeven aan de raadgevingen van je hart, je intuïtie.

Marina mailde ons nadien: het is een mooi en waardevol cadeau aan jezelf. Twee dagen aandacht en focus op jezelf, inzichten krijgen en dichter bij jezelf komen. Het is een gevarieerd programma en alleen de theoretische uitleg is al de moeite waard. Je wordt liefdevol begeleid door Marco en Jacquelien; zonder oordeel, met respect en veel zorg en aandacht. En niet te vergeten ook de nodige humor. In één woord geweldig!

Planning en investering

Data: 20 en 21 juli VOL
Data: 24 en 25 augustus
Tijd: 
Dag 1 10.00 – 22.00 uur / Dag 2 09.30 – 16.00/16.30 uur
Plaats: Steenbergen (NB)
Locatie: Cursusruimte Breathfulness Center
Gegeven door: Marco en Jacquelien de Jager
Investering: Je investering is € 245,-. Het is inclusief vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit. Let op: het is zonder overnachtingen.Vroegboekkorting: inschrijven en betalen voor 1 augustus geeft € 24,50 korting.

Aanmeldingsformulier Hart weekend

Dieetwensen

4 + 11 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van het weekend wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van het weekend 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van het weekend 50% van het volledige cursusgeld;
– op de dag van het weekend 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van het weekend is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien het weekend vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.