De magie van de adem én het leven ontdekken met Breathfulness.

De volheid van de adem is de weg naar balans en levensvreugde.

Naar passie en bezieling!

– Jacquelien en Marco de Jager

Start Opleiding 27 t/m 29 oktober

In 15 delen de magie van de adem én het leven ontdekken en doorgronden.

Klik hier >> voor info.

Adem en leef je grootsheid!

Breathfulness is een combinatie van coaching en bewustwording over de adem en het leven. Er is geen leven zonder adem.
De vraag is dus niet of je ademt, maar hoe je ademt. Niet of je leeft, maar hoe je leeft.

Ontdek jouw authentieke pad naar een vreugdevol leven met de levensfasen van het enneagram als praktisch handboek en de harmoniserende ademhaling om emotionele blokkades (trauma’s) op te lossen, beperkende overtuigingen te veranderen en weer vervulling en bezieling te ervaren.

Adem is de brug die de levenskracht verbindt met het bewustzijn. Ontdek de kracht van jouw adem en open de deur naar een leven vol mogelijkheden.

Met Breathfulness herinneren we je aan de grootsheid van de adem én aan je innerlijke grootsheid:
je eigen bron van liefde, kracht, wijsheid en het licht in jezelf.

We geloven in de holistische visie van heelheid en dat alles al aanwezig is.
Met Breathfulness ondersteunen we de zelfverantwoordelijkheid en activeren het zelfhelend vermogen dat in ieder mens aanwezig is.

Breathfulness krijgt waardering van 9.3!

Breathfulness Hart weekend waardering 9.0

Als je diep van binnen weet dat je iets zoekt, ga het niet bedenken,
geef het aan de adem en je ziet het zodra je het weet.

Het bereik van Breathfulness:

Bewuste balans in denken-voelen-handelen

Gelijkwaardigheid mannelijke en vrouwelijke energie

Actief participeren in het leven én er betekenis aangeven

Aardse bezieling: dynamiek persoonlijkheid vs essentie

Volwaardig je eigen ruimte innemen in de wereld, relatie en gezin

Samengevat: de levensreisgids naar vervulling en zingeving

Cyclus van het leven

De nieuwe dimensie: Levensfasen

Deze nieuwe dimensie van het enneagram biedt een overzichtelijke kijk op het totale leven en de samenhang tussen ziel en persoonlijkheid. Het enneagram en de levensfasen brengt heldere, logische bewustwording en geeft antwoorden op levensvragen aan de hand van het lijnenspel van het enneagram. Door de dynamiek van het enneagram wordt zichtbaar hoe alle levensfasen met elkaar verband houden en elkaar wederzijds beïnvloeden. Zo wordt het enneagram en de levensfasen een praktisch handboek voor het leven.

Zo is Breathfulness en het enneagram een bijzondere en inspirerende combinatie geworden!

Klik hier >> om het interview van Nikki (The Breathwork Movement) met Jacquelien en Marco over het ontstaan, de omvang en de impact van Breathfulness en de opleiding.

Herken je dit?

=

Je zit vast in je werk, relatie of op andere gebieden in je leven.

=

Je mist voldoening, vervulling in je leven of zit in een bore-out.

=

Je hebt fysieke klachten, een burn-out of depressie.

=

Je voelt dat je je leven niet echt leeft, bent meer aan het overleven en er borrelt iets in je wat vraagt om verandering.

=

Je ziet het leven aan je voorbij trekken en je weet niet wat je ermee aan moet.

=

Je bent gevoelig, maar weet niet hoe je hiermee om moet gaan.

=

Je hebt al veel aan jezelf ‘gewerkt’, maar toch blijf je vastzitten.

=

Je wilt je professie uitbreiden met het bijzondere en inspirerende Breathfulness concept.

Vraagstukken

Wat je vraag, verlangen of klacht ook is, het heeft je naar deze site geleid. Voel je welkom en kijk even rond, want Breathfulness biedt een diversiteit aan mogelijkheden om jouw vraag of verlangen in te vullen.

Gerhard vertelt over zijn ervaring

Soms komen er dingen op je pad die je niet kunt verklaren en waarvan je weet dat je het moet doen. Dat was voor mij ook het geval met de Breathfulness Retreat. Alles viel op z’n plek en ik kon maar één ding doen: inschrijven. Zonder verwachtingen, zonder duidelijk doel. Gewoon omdat het helemaal klopte. En vervolgens valt er zoveel op z’n plek in deze mooie én intense week. Een week waarin je echt stil staat bij jezelf. Wie je bent geworden, wie je wilt zijn, wie je bent. Een week van overgave, overgave aan dat wat er was, wat er is. En overgave aan je adem. Voor mij waren de ademsessie zo bijzonder, zo krachtig. De ademsessies brachten mij in contact met IK op een manier die ik nog niet eerder ervaren heb. Na deze week moest ik figuurlijk op adem komen en ik merkte dat de veranderingen die in gang waren gezet bijna als vanzelf doorgingen. Dagelijks een ademsessie doen met de APP is geen opgave, het is voeding voor mij, vanuit een diep verlangen en weten dat dit is wat ik nodig heb. Er is iets in mij veranderd, een shift, wat ik nog niet precies kan duiden, ik kan er nog moeilijk woorden voor vinden. Het voelt alsof ik afscheid genomen heb én tegelijkertijd iets nieuws en vertrouwds teruggevonden heb. Ben ik mezelf of ben ik? Ik ben dankbaar dat de Breathfulness Retreat op mijn pad gekomen is. Nu is het tijd om mijn pad te lopen.

De ervaring, diepgang, kennis, kwaliteit en liefde die in onze Retreats is gestopt en de begeleiding door Breathfulnesscoaches zorgt ervoor dat deelnemers in korte tijd enorme stappen kunnen maken!

Actueel

Het Licht in mij

Het Licht in mij

11 december starten we. Ga je mee op deze 'Lichtreis'? Het programma Het Licht in mij is een veel omvattend en diepgaand adem- en meditatieprogramma om te leven vanuit je Lichtkracht. Het brengt je in 9 modules langs 9 thema’s om het Licht in jezelf te openen, te...

Authentiek zijn in relaties

Authentiek zijn in relaties

Relatie is een mooi cadeau van het leven De energie neemt gaandeweg in kracht en intensiteit toe. Op dit moment gaan we zelf ook weer door een verandering en verdere verdieping in onszelf met name rond het thema relaties. Toen ik (Jacquelien) in februari mijn...

CliqueZorg

CliqueZorg

Ademen is leven en leven is ademen. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar niets is minder waar, weet Jacquelien de Jager, samen met haar partner Marco eigenaar van ademexpertisecentrum Breathfulness. Zo begint het artikel in het blad Cliquezorg, bijlage bij het...

Breathfulness Jacquelien en Marco

Over Marco en Jacquelien

Jacquelien en Marco zijn de grondleggers van het Breathfulness concept, trainers van de Retreat, masterclasses en opleiding én auteurs van de boeken uit Breathfulness serie.

Breathfulness en ademhaling

De Breathfulness methode

Is zoveel meer dan ademwerk… Het geeft verhelderende bewustwording over het leven en de onmisbare plaats van de ziel in het dagelijks leven.

Breathfulness partners

Team Breathfulnesscoaches

Vanuit een innerlijke drive geeft iedere Breathfulnesscoach authentiek vorm aan Breathfulness en biedt persoonlijk maatwerk bij jouw vraag.

Effecten Breathfulness Wetenschappelijk onderzoek vierkant

Effecten van Breathfulness

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Breathfulness je intuïtie en oplossingsgericht denken versterkt en je geluksgevoel vergroot. Gemiddelde waardering 9.3!

Harmonisatieproces

Harmonisatieprocessen

Het bekende ‘zwarte gat/black box’ is onderdeel van het leven. Lees in dit gratis ebook » hoe harmonisatieprocessen verlopen om beter te begrijpen hoe innerlijke groei gaat.

Retreats Breathfulness vierkant

Nieuwe Retreats

We geven naast de Retreat Terug naar jezelf en de Retreat Hartsbewustzijn en Zelfliefde ook een Retreat voor vrouwen en een Retreat voor mannen. Lees meer hierover.

Je hart is de motor, de adem is de brandstof en je intuïtie is je kompas.

Programma’s

Retreat

Een variatie aan Retreats: Terug naar je zelf – Hartsbewustzijn en Zelfliefde – Breathful Woman – De man in zijn ware kracht.

Masterclass

Een online masterclass met deze als thema Een brede kijk op ontspanning.

Opleiding

Een professionele, inspirerende en verrijkende innerlijke reis langs alles wat Breathfulness te bieden heeft.

Workshops

Van een variëteit ademactiviteiten tot driedaagse thema dagen over de kern van het vrouw-zijn of de man in zijn ware kracht.

Bekijk de agenda

En natuurlijk de Breathfulness APP met ademsessies, meditaties en complete adem- en meditatieprogramma’s om Breathfulness en het harmoniserend ademen zelf toe te passen. Klik hier >> voor alle info en bestellen.

Nieuwe programma’s: Het Licht in mij en het programma Authentiek zijn in relaties. Klik hier >> voor info

Boeken van Jacquelien en Marco de Jager – klik hier >> om ze te bestellen

Breathfulness Levensreisgids
Breathfulness Heling en harmonie door de adem
Breathfulness Het is tijd om allemaal te gaan puberen
Breathfulness Je bent meer dan je denkt
Breathfulness Een weg naar een verruimd leven

Blog

Wie komt in actie

Wie komt in actie

Wie komt in actie De cijfers die medio maart '23 bekend werden gemaakt staan haaks op hoe de levensfase van jongvolwassenheid werkelijk beleefd zou mogen worden.De jongvolwassen levensfase heeft de volgende aspecten in zich:# Tijd van voorbereiding op de...

Tot op celniveau

Tot op celniveau

Tot op celniveau Jacquelien deelt haar ervaring die ze onlangs met een cliënt had. Mijn cliënt komt bij me voor een ademsessie en ik vraag haar hoe het gegaan is na de vorige sessie, waarin haar lichaam veel spanning en kou had losgelaten. Ook had ze het boek Heling...

Hartsbewustzijn en Zelfliefde

Hartsbewustzijn en Zelfliefde

Hartsbewustzijn en zelfliefde Ik (Jacquelien) heb net een ademsessie achter de rug met mooie en waardevolle inzichten en alweer voel ik de onrust en drang. Wat kan ik hier mee en hoe dan? Wat is het volgende wat ik kan doen? Door de ademsessie voel ik nog de rust in...

Lees hier >> het blog van Marco over Durf jij als man ruimte te geven op je podium?