Masterclass

Een brede kijk op ziekte

 

Een intrigerende masterclass

10 en 31 oktober en 7 november

Een brede kijk op ziekte

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben een grote invloed op elkaar. Een gezond lichaam leidt tot een gezondere geest en andersom. Vanuit een breder perspectief gaat het om het aardse lichaam en het hogere universele bewustzijn. Vanuit dit hogere bewustzijn stroomt continu levensenergie – levenskracht en levensvreugde – naar het aardse lichaam. Door onbalans en interne blokkades kan de levensenergie niet volledig stromen wat belemmeringen geeft in je dagelijks leven.

Blokkades zijn als fysieke klachten voelbaar in het lichaam, maar vinden veelal hun oorsprong in het emotionele of mentale lichaam. Emotionele blokkades ontstaan door angst om gevoelens toe te laten of niet weten hoe om te gaan met gevoelens. Mentale blokkades ontstaan door beperkende gedachtenpatronen en overtuigingen als ik ben het niet waard, de ander is belangrijker, ik doe er niet toe of ik wil hier niet zijn.

Het lichaam geeft door symptomen, signalen af om te laten weten dat er in je leven iets uit evenwicht of harmonie is. Het is een oproep tot verandering en tot herstel van het evenwicht. Eerst kunnen het lichte, vage symptomen zijn, die steeds ernstiger worden als het signaal van het lichaam, de boodschap van de ziekte, genegeerd wordt en er geen herstel plaatsvindt op de laag waar de oorzaak zit.

De roep van het lichaam om harmonie en zelfliefde

 • Het symptoom is vaak niet de oorzaak van de klacht.
 • We kijken niet naar de ziekte, maar naar de mens die ziektesymptomen heeft.
 • Een fysieke klacht is een signaal van het lichaam voor bewustwording en groei.
 • Het fysieke lichaam en de relatie met de ziel: ziekte is het signaal dat er een verstoring is in de balans of verbinding met de ziel.
 • Ware genezing komt voort uit het zelfhelend vermogen.
 • Herstel en heelheid door de liefde en de kracht in jezelf!

Herstel door de liefde en de kracht in jezelf!

Inhoud van de masterclass Een brede kijk op ziekte

 • Complementaire gezondheidszorg: sleutel naar integratie en heling.
 • Belang van essentiële zelfzorg en voeding voor het aardse lichaam.
 • Relatie van het fysieke lichaam met het emotionele en mentale lichaam.
 • Pijn als signaalfunctie van het lichaam.
 • De relatie tussen pijn en ophoping van afval- en gifstoffen in het lichaam.
 • De relatie tussen ademhaling, voeding, beweging en ontspanning.
 • De levensadem; de brug tussen het aardse en hogere bewustzijn.
 • Zelfliefde als motor van het zelfhelend vermogen.

Jacquelien: Ziekte is een uitnodiging om verder te kijken, want een mens is veel meer dan alleen het fysieke lichaam. Iedereen heeft een gevoels- en gedachtewereld en een ziel, ook wel aangeduid als het emotionele, mentale en spirituele lichaam.

Tijdens deze masterclass Een brede kijk op ziekte geef ik een uitgebreide uiteenzetting van het proces van heling. En word je in beweging gebracht door diverse oefeningen en meditaties. Natuurlijk ga je ook de harmoniserende ademhaling ervaren als belangrijke tool om je verkregen bewustwording te integreren en de doorstroom van levensenergie naar je fysieke lichaam te optimaliseren.

Boeiende en motiverende dagen om lichaam, geest en ziel weer sterker met elkaar in verbinding te brengen.

Opzet

De masterclass Een brede kijk op ziekte duurt 3 dagen, verspreid over een aantal weken. Het zijn dynamische dagen, waarin theorie afgewisseld wordt met bewustwordingsoefeningen en besteden we aandacht aan het ervaren van het harmoniserend ademen. Na de masterclass ontvang je een uitgebreide handout van de presentatie.

Iedere dag start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

De masterclass wordt gegeven door Jacquelien en vindt plaats in de cursusruimte van het Breathfulness Center in Steenbergen.

Voor wie

Deze masterclass Een Brede kijk op ziekte is voor iedereen die interesse heeft om op een andere manier naar klachten en ziekte te kijken. Voor iedereen die wil kijken naar de mogelijkheden en invloed die ze zelf uit kunnen oefenen op hun welzijn en zelfhelend vermogen. Het is ook zeer waardevol voor coaches en therapeuten die hun werkveld willen verbreden en/of anderen willen bekrachtigen. 

Na het volgen van de Masterclass Een brede kijk op ziekte

 • heb je een beter beeld wat ziekte je wil vertellen.
 • kun je anders denken en de signalen herkennen.
 • kun je verbanden zien tussen denkpatronen, emoties en lichamelijke uitingen.
 • heb je tools om de inzichten toe te passen in je dagelijks leven en het heft weer in eigen handen te nemen.

Planning en Investering

10 en 31 oktober en 7 november (maximaal 8 deelnemers). Aanvang 09.30 uur, einde 17.30 uur.

Je investering is € 750,- (dit is inclusief vegetarische lunches, thee/koffie, water en fruit).

Een diepgaand boek

Diepgaand boek over oa de harmoniserende ademhaling

Een uitgebreid naslagwerk over thema’s als het proces van harmonisatie, de levensfasen die je mens doorloopt, omgaan met hooggevoeligheid, de invloed van stress op het lichaam, de kracht en effecten van het harmoniserend op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied en in het laatste hoofdstuk het proces van vergeving.

Het boek is ook te bestellen via de webwinkel.

Aanmeldingsformulier Masterclass Een brede kijk op ziekte

Aanhef

Dieetwensen

Door jouw gegevens in dit contactformulier in te vullen ga je ermee akkoord dat deze gegevens door ons mogen worden opgeslagen. Zie privacy reglement voor hoe we omgaan met privacy.

9 + 9 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de opleiding wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de opleiding 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van opleiding 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de opleiding is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk en dienen de resterende termijn alsnog betaald te worden.

3. Indien de opleiding vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.