Opleiding voor professionals

Coachen met het enneagram en de levensfasen

Een nieuwe dimensie toevoegen aan je coaching

Antwoorden op levensvragen

De verdieping in de coaching ontstaat mede doordat antwoorden op een logische wijze visueel ondersteund worden. Dat is een waardevolle meerwaarde binnen coaching. Naast auditief (coaching door woorden) maakt het model op een heldere wijze de dieperliggende dynamiek van levensvragen duidelijk. De herkenbaarheid en eenvoud brengt cliënten ook snel in contact met hun gevoel, omdat deze combinatie – het enneagram en de levensfasen – uitleg geeft die uit oeroude levenswijsheid voortkomt.

Coach je cliënt in een inspirerende en heldere taal naar de antwoorden op zijn/haar levensvragen. Het gaat voorbij het denken (de mind) en resoneert met het innerlijk weten. Een veel gehoorde reactie is: het is zo treffend en kloppend, mede door de eenvoud begrijp ik het en kan ik nu stappen nemen en keuzes maken. 

Het is de ommekeer: van zoeken naar vinden

De nieuwe dimensie gaat over…

…helderheid waarom het belangrijk is om volledig JA te zeggen tegen het leven

…essentiële thematieken puberteitsfase

…bewustwording over hoe beperkende (familie)patronen in stand gehouden worden

…belang van puberteitsfase en overgang naar jongvolwassenheid

…pubernieren en pionieren

…verwarring tussen denken en voelen

…van kinderlijke volwassenheid naar volwassen volwassenheid

…de illusie van de verstrikking met ouders

…het wezenlijke belang van senioren

…inzicht in de aandachtsgebieden van elk enneatype

Inhoud van de opleiding

• Intuïtief coachen met de levensfasen vanuit de negen enneagram thematieken

• Verbanden tussen vraagstelling/probleem en levensfase inzichtelijk maken

• Belevend en inspirerend coachen door de visuele van het lijnenspel en de levensfasen

• Snel kunnen schakelen tussen persoonlijkheidstypering, procesmodel en levensfasen

• Beantwoording van levensvragen vanuit alle dimensies van het enneagram

Marco:

Het is zo inspirerend om deze opleiding te geven en te delen hoe het mijn leven verrijkt heeft en nog steeds verrijkt. Vanaf het allereerste moment (in 2000) dat ik in aanraking kwam met het enneagram wist ik, dit gaat nog veel voor me betekenen. Er zit zoveel wijsheid in het model. Jarenlang heb ik training gegeven over het enneagram als persoonlijkheidstypering. Door de nieuwe dimensie van het enneagram – de toevoeging van de levensfasen – is het helemaal ‘mijn ding’ geworden en ben ik nog enthousiaster om het met zoveel mogelijk mensen te delen. Naast de praktische handvatten die het enneagram heeft voor het (dagelijkse) leven, krijg je nu ook levensvragen beantwoord met de nieuwe dimensie. 

De nieuwe dimensie is een handboek voor het leven

Steef schreef nadat ze het boek had gelezen: Het nieuwe boek heeft mij zoveel inzichten gegeven. Je gaat het leven aanschouwen als een spel. Een spel van vallen en opstaan. Doordat je het gaat zien en voelen als een spel, wordt het luchtiger. Daarmee krijg je een verruimde en heldere blik op het leven. Het levensproces wordt beschreven, waardoor duidelijk wordt wat we te doen hebben in dit leven. Het leven is vallen en opstaan. Door het boek te lezen wordt het vallen minder pijnlijk. Je staat weer makkelijker op en blijft makkelijker staan, waardoor je minder snel valt. Bedankt voor de handvatten die dit boek me weer geeft om steeds meer te gaan staan voor wie ik ben!

Andere reacties van lezers: Wat een diepgaand boek, een boek om in delen te lezen.
Het boek gekocht na een heldere uitleg. Ik dacht dat ik het enneagram al kende…. Een nieuwe ontdekking.
Het bevat zoveel dat ik het meerdere keren lees en steeds verder de verdieping ervaar.

Met dit boek begrijp je het waardevolle belang van elke levensfase. Ook laat het zien dat voelen (zelfvertrouwen) en denken (de eigen wijsheid) de werkelijke dragers zijn om je leven vorm te geven. Vanuit je essentie, vanuit hart en ziel.

Opzet

De opleiding duurt 3 dagen, verspreid over een aantal weken. Na iedere opleidingsdag ontvang je praktijk casuïstiek als voorbereiding voor de volgende opleidingsdag.

Iedere dag start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Bij je inschrijving ontvang je het boek Breathfulness, het enneagram en de levensfasen. Dit boek dient als naslagwerk voor de opleiding.

De opleiding wordt gegeven door Marco en vindt plaats in de cursusruimte van het Breathfulness Center in Steenbergen.

Planning en Investering

22 januari
29 januari
05 februari.

Je investering is € 750,- (dit is inclusief vegetarische lunches, thee/koffie, water en fruit).

Info avond over de opleiding

Op 17 december en 7 januari (19.30 – 21.00 uur) is er een info avond waar je uitleg krijgt over de opleidingen van Breathfulness, maak je kennis met de nieuwe dimensie van het enneagram – de levensfasen – en is er voldoende ruimte om je vragen te stellen. Graag vooraf aanmelden via een mail naar info@breathfulness.nl

Aanmeldingsformulier Opleiding Enneagram en de levensfasen

Aanhef

Dieetwensen

3 + 14 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de opleiding wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de opleiding 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van opleiding 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de opleiding is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk en dienen de resterende termijn alsnog betaald te worden.

3. Indien de opleiding vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.