Retreat Stralen binnen de relatie

 

Geven en ontvangen in balans

Geven en ontvangen vanuit het hart

IK ben IK, JIJ bent JIJ en samen zijn we ook nog WIJ

binnenkort volgt data

Nu exclusief voor koppels: Retreat Stralen binnen je relatie.

Victor en Patricia mailden ons: wij hadden behoefte aan meer verbinding in onze relatie. We worden vaak opgeslokt door werk, gezin en de drukte van de dag met al haar afleidingen. Het was een ware beleving. Het was zo fijn om even weg te zijn van alles en tot elkaar te komen. Een groot kado voor onszelf. Door middel van hele rake vraagstellingen, oefeningen en schrijfopdrachten kregen we de ruimte om elkaar dingen te (laten) zeggen en te laten voelen. Zo kwamen er thema’s naar voren die vervolgens mooie intenties opleverde voor de ademsessies. Dat alles in een sfeer van liefde en wederzijds respect. Het gaf ons en onze relatie een mooie podium voor verdieping, waar we waardevol aan elkaar kunnen bijdragen. Het belangrijkste wat we eruit hebben meegenomen is dat we weer dichter tot elkaar zijn gekomen. Wij raden het iedereen aan, je relatie is het zo waard. Er zijn zoveel onzichtbare sluipmoordenaars, miscommunicatie (lees: niet praten) ligt bij iedereen op de loer. Waarom alleen op je eilandje zitten als het samen zoveel leuker is; 1 en 1 is in onze beleving heel graag WIJ. Liefde moet je niet verstoppen die mag je laten stralen dat is precies wat deze Retreat met je doet.

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor alle info over deze Retreat.

Vijf dagen samen op reis met thema’s als

verbinding, voelen, aanraken en bewegen, communicatie

Wat partners in liefdesrelaties nodig hebben is enorm veranderd en brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Steeds meer mensen zijn inmiddels op weg naar zichzelf. Behoeften veranderen, zowel individueel als in de relatie en dat brengt een andere dynamiek in de relatie. Het verlangen om jezelf te zijn binnen de relatie is niet meer te onderdrukken. Tegelijkertijd is er het verlangen om in verbinding te zijn, samen te groeien en passie, plezier en vervulling te ervaren.

Vanuit respect, liefde, vertrouwen en ruimte voor je eigen authenticiteit, je IK, draagvlak vinden in het WIJ-deel binnen de relatie. Hoe je dit doet?

Dit is niet in een dag geklaard, ook dit is een verkennings- en ontdekkingstocht.

Ga mee, samen op Retreat, als partners op reis om te groeien en te verdiepen binnen de relatie!

Samen op reis binnen je relatie

Ervaring en beleving

Een uitdagende Retreat, want je wordt meegenomen om niet alleen in de spiegel van je relatie te kijken, maar ook naar jezelf. We gebruiken hiervoor de relatiecirkel met de delen IK, IK en WIJ. Door middel van opstellingen, bewustwordingsoefeningen, uitwisselingen word je in beweging gebracht. De oefeningen gaan over jou en de relatie en doe je samen met je partner. Natuurlijk beleef je ook het harmoniserend ademen en nog andere verrassende elementen…

Dynamische dagen waarin ervaring en beleving centraal staat en…

…in een veilige bedding mag zich aandien wat er gezien en gehoord wil worden.
…dat er vanuit liefde en respect gesproken en geluisterd wordt.
…het voorbijgaat aan woorden.
…verwarringen en verstrikkingen ontrafeld worden.
…het hart naar jezelf en de ander verder geopend wordt.
…de relatie mag groeien naar volwassen volwassenheid.
…vreugde en plezier aanwezig zijn.
…en nog veel meer…

IK – IK – WIJ

RelatiedriedaagseRelaties helpen je om je eigen pijn te helen. Ze zijn er niet alleen om je gelukkig te maken; juist ook om inzicht te geven in diepgewortelde patronen, zodat je vrij en heel kunt worden. En vanuit volwassen volwassenheid gelijkwaardig in een intieme relatie staan.

Het verlangen naar gelijkwaardigheid, verbondenheid, intimiteit en tegelijkertijd is het ook spannend, omdat het oude pijn kan activeren die je nog bij je draagt. Een veilige, open, ondersteunende WIJ bedding kan ruimte geven aan het helen van oude IK verwondingen.

De relatiecirkel laat zien waarin een ieder binnen de relatie zijn ruimte inneemt, de ander ruimte geeft en het WIJ-deel de uiteindelijke uitkomst is. Het WIJ-deel is de ruimte die overblijft nadat eenieder zijn eigen authentieke deel ingenomen heeft. Dit betekent zeker niet dat het WIJ-deel minder belangrijk is. Het WIJ-deel is in de relatie dat deel waar de onderstroom zich bevindt; de drijvende kracht die de relatie draagt en in stand houdt. De ruimte waar liefde en respect voor elkaar samenkomen. Waar veiligheid en vertrouwen aanwezig is en waar de intentie ligt om elkaar te inspireren en met elkaar te groeien tot zelfliefde en authenticiteit. Het contact dat beiden met het WIJ-deel hebben bepaald mede de kracht van de relatie.

Liefde

Stralen binnen je relatieLiefde is een werkwoord en mannelijke en vrouwelijke energie is gelijkwaardig, maar niet gelijk. ‘Werken’ aan liefde is elkaar én jezelf beter begrijpen. Wat heb jij meegekregen als manbeeld en vrouwbeeld? Waarin lijk je op elkaar en waarin ben je verschillend? Wat zijn je kwaliteiten en wat zijn je angsten? Wat zijn jouw wensen? Wat zijn jouw diepere behoeften? Hoe communiceer je dit?

Stralen binnen je relatie

Een bijzondere reis om samen te beleven. Loskomen van oude rolmodellen en voelen dat het WIJ-deel sterker wordt, waardoor ieders IK-deel genoeg ruimte krijgt om authentiek te groeien. De relatiecirkel kan zich uitbreiden doordat alle delen – IK, IK en WIJ – vanuit het gevoel van vertrouwen en verbondenheid hun ruimte vergroten. Niet vanuit bedachte rollen, niet meer vanuit het moeten invullen van behoeften en leegtes. Van rolrelatie naar zielsrelatie.

Voor partners die…

  • dit proces samen in openheid en kwetsbaarheid aan willen gaan.
  • los willen komen van oude (rol)patronen en verstrengelingen.
  • samen verlangen naar ieders volwaardige plaats in de relatie.
  • willen stralen en hun liefde voor elkaar willen versterken.
  • elkaar willen ondersteunen om persoonlijke vervulling te vinden.
  • ….

Liefde is verbinden met een open hart.

Planning en investering

Data: wordt binnenkort bekend gemaakt.
Tijd: 
Dag 1 start om 20.30 uur. Einde op dag 5 om 15.00 uur. Vervolgdag (10.00 – 17.00 uur) is ongeveer 1,5 week later.
Locatie: Centrum Athanor in Lochem.
Gegeven door: Marco en Jacquelien de Jager
Investering: Jullie investering is € 3499,- * per koppel. Het is inclusief overnachtingen, vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit.

* voor ondernemingen is dit bedrag excl. BTW

Er zijn slechts 5 x 2 plaatsen beschikbaar; dus als jullie erbij willen zijn, meld je dan tijdig aan!

Breathfulness nieuwsbrief maart 2021

Deze maand begint de lente pas, toch hebben we in de afgelopen dagen al ten volle kunnen genieten van heerlijke voorjaarsdagen. De zon was volop te zien, de temperatuur zeer aangenaam en de natuur nam ook sprongen in het ontluiken van knoppen. Het werken in de tuin was door het heerlijke weer zeer aangenaam. De vorst had de grond al los gemaakt, waardoor het makkelijk was om het onkruid te wieden. Zo hebben we genoten van een innige relatie met de ‘voorjaarsnatuur’, na het omarmen van het bijzondere, hartverwarmende winterse landschap.

Er waren ook momenten dat de gure wind, de regen en de korte winterdagen ons binnenhielden. Dat we afstand namen van de natuur om even te cocoonen en er tegenop zagen om de tuin weer ‘voorjaar klaar’ te maken. Toch bracht het beeld van heerlijk in de tuin kunnen zitten de energie weer terug om met frisse zin weer aan de slag te gaan. En dat wierp afgelopen dagen zijn vruchten af, want het is pas begin maart en intussen is de tuin al redelijk ‘voorjaar klaar’.

De wisselwerking met de natuur weerspiegelt de dynamiek die een relatie je biedt. Als je de natuur vervangt door een persoon (partner, kind, ouder(s), vriend(in) of enig ander persoon), ervaar je ook diversiteit in de dynamiek en dat is gezond. Een dynamische relatie biedt veel kansen tot groei en verdieping. De keerzijde kan zijn dat de intensiteit van de dynamiek dit overschaduwt als er geen uitzicht is op verandering of het fundament (de liefde) van de relatie niet meer gevoeld wordt.

Als mens ben je op aarde om jezelf te ontwikkelen, te groeien en te ontplooien. Dat kun je doen door boven op een berg te zitten en te geloven dat je verlicht bent, want op dat moment lijkt er geen verstoring te zijn van de innerlijke harmonie. Maar het leven is meer dan alleen op een berg zitten. In het dal gebeurt het. Dat is de plek waar je anderen ontmoet en relaties aangaat. Partnerrelatie, ouder-kind-relatie, werkgever-werknemerrelatie, vriend(in)-vriend(in)relatie, etc.

Relaties zijn een essentieel element binnen het mens-zijn. Het biedt je groeikansen, doordat je als het ware een spiegelbeeld van jezelf aantrekt. In het begin voelt de relatie aanvullend, ben je samen een geheel en is de invulling van elkaars behoefte aan liefde, aandacht en waardering een natuurlijke samensmelting. Je vult elkaar aan, vult leegtes in; er is sprake van een onbewuste afhankelijkheid. Wat nog niet zo ervaren wordt, omdat de ‘vlinders’ overheersen en je dit onbevangen en liefdevol voor en naar elkaar doet.

De IK-, IK- en WIJ-velden zijn heel erg in elkaar verweven, waarbij in deze fase soms alleen een WIJ-veld aanwezig lijkt te zijn. Je wilt alleen maar samen zijn en het geeft een heerlijk en ontspannen gevoel om samen het WIJ-veld te ervaren.

Als we kijken naar het enneagram en de levensfasen is deze fase de eerste levensfasen van de relatie, de geboorte tot aan de kindertijd; het onbevangene, pure, speelse, magische en creatieve. Het geven van veiligheid aan elkaar, het ontdekken wat deze relatie betekent en het vormen van de identiteit van de relatie.

Na verloop van tijd komt de relatie in een volgende fase en wordt helder waarom je bij elkaar bent. De ontwikkelingspunten van beiden worden stapje voor stapje zichtbaar en het wordt duidelijk waar de groeikansen liggen. Waar in de eerste fase harmonie ervaren werd door afhankelijkheid en invulling van elkaars behoeften en leegte, ontstaat nu van binnenuit het verlangen om ook binnen de relatie te groeien. Het WIJ-veld gaat ruimte maken voor ieders IK-veld. Het WIJ-veld wordt het innerlijk draagvlak om je IK-veld te ontplooien. Het WIJ-deel heeft niet meer prioriteit 1, het komt soms zelfs op plaats 3 te staan, zonder dat het afbreuk hoeft te doen aan de liefdevolle onderstroom die de verbinding is tussen beide IK-velden. Dit is de fase waarin zichtbaar wordt of de dynamiek van het leven kan en mag plaatsvinden binnen de relatie. Of er vanuit wederzijdse liefde, met respect, ruimte gegeven wordt voor het IK-veld van de ander. En niet minder belangrijk, ruimte genomen wordt voor het eigen IK-veld. Wat in de eerste fase vaak onbewust en misschien wel automatisch vanuit het vlindergevoel gebeurde, heeft nu een andere vorm van communicatie nodig. En dat maakt het intenser en spannender, want het doet een beroep op eenieder om je eigen behoeften en leegte te communiceren. Te communiceren over afhankelijkheid, te communiceren over ieders ruimte, de grenzen en de flexibiliteit. En nog veel meer. Communicatie is in deze fase de sleutel voor het succes van de relatie: voor het groeien binnen en met de relatie.

Een intense opgave, je als het ware de kindertijd verlaten hebt en met de relatie aangekomen bent in de puberteit. De levensfase van:

• herinneren waarom je samen bent.
• het voelen van het diepere doel van je relatie.
• het onderscheiden wat van wie is.
• het doorleven en helen van oude verwondingen die inbreuk doen op het WIJ-veld en de IK-velden.
• het loskomen van familiepatronen die niet dienend zijn aan de relatie.

En de beweging maken naar een sterker WIJ-veld waarin de liefde, kracht, zelfstandigheid en onvoorwaardelijkheid verder tot bloei komen.

Dat maakt een relatie uitdagend én vervullend, want het nodigt uit om in de spiegel te kijken die de ander je aanbiedt. Het gevoel van liefde naar elkaar zal verdiepen als je dit samen aangaat. Dat betekent niet dat je steeds tegelijkertijd in de beweging bent, soms is het zelfs goed als de een even niet in de ‘volgende’ beweging gaat, maar de ander ruimte biedt voor groei. Het rustpunt is binnen de relatie, waardoor er geborgenheid en veiligheid is om je te focussen op je IK-veld. Waarin enerzijds pijn en verwondingen liggen die om aandacht en heling vragen en anderzijds delen aanwezig zijn die om ontplooiing vragen.

Samen in een relatie zijn vraagt dus ook om samen. Het is bijna onmogelijk om jezelf te verdiepen, terwijl de ander de processen die de relatie biedt juist continu uit de weg gaat. Tijdelijk is dat ‘op te vangen’, maar op den duur breekt het op en wordt de kloof (te) groot. Hét moment om te bepalen hoe je de relatie in stand wil houden. Of misschien zelfs wil beëindigen als er geen perspectief meer is en de onderstroom in het WIJ-deel verdwenen is. Maar voor het zover is, zijn er genoeg mogelijkheden aanwezig om dit samen aan te gaan. Om samen op weg te gaan en de relatie te verdiepen, om samen (nog) meer liefde te ervaren en de zielsverbinding nog intenser te beleven.

Binnen Breathfulness geven we dit niet alleen vorm in individuele consulten. We hebben naast de Retreat, etc. een specifieke Retreat Stralen binnen je relatie. Een Retreat waarin je met 4 andere koppels de verdiepende reis binnen je relatie gaat ervaren. 

Gun het jezelf, de ander en je relatie

Voor ons een bijzondere Retreat om te begeleiden. Onlangs vroeg een cliënt aan ons Wanneer is deze Retreat voor jullie geslaagd als begeleider? Wat opkwam is: het is voor ons geslaagd als…
·        …de communicatie de vorm heeft van dialoog, respectvol, begripvol en vanuit het hart.
·        …het onzichtbare zichtbaar is geworden.
·        …het onuitgesprokene uitgesproken is.
·        …er voor beiden balans, gelijkwaardigheid en volwaardigheid is in het IK-/IK- en WIJ-veld.
·        …er ruimte is voor dankbaarheid.

Een koppel gaf ons de volgende feedback: w
e hebben het heel bijzonder en zeer aangenaam gevonden om dit te doen. Wat een mooi programma met leuke, boeiende en verrassende onderdelen. Zo waardevol en verbindend om op deze manier met elkaar bezig te zijn!! De sfeer was geweldig en het was super verzorgd met alle lekkernijen. Veel dank daarvoor.

 

AANMELDFORMULIER RETREAT STRALEN BINNEN DE RELATIE

* betekent verplicht in te vullen veld

Aanmeldingsformulier Relatie Retreat Stralen binnen de relatie

V/M *

Door jouw gegevens in dit contactformulier in te vullen gaan je ermee akkoord dat deze gegevens door ons mogen worden opgeslagen. Zie privacy reglement voor hoe we omgaan met privacy.

2 + 7 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de Retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de Retreat 25% van het volledige cursusgeld.
– binnen 7 dagen voor aanvang van de Retreat 50% van het volledige cursusgeld.
– op de dag van de Retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de Retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de Retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van bovenstaande voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.