Breathfulness Retreat

Een innerlijk reis

 

Niet langer vastzitten in een bore-out

Een zesdaagse om jezelf te hervinden

31 mei t/m 4 juni

Hart weekend waardering 9.0

Test van Ruud 21051402

Wendie, deelneemster aan de Retreat, vertelde: dit is echt een van de beste investeringen in mezelf geweest. Alles wat hier wordt vernoemd heb ik ook ervaren. En meer dan dat. Zelfs nu na twee jaar ondervind ik nog dagelijks de positieve effecten van deze Retreat. Tenslotte, Marco en Jacquelien zien je echt en geven je wat je nodig hebt.

Effecten Breathfulness RetreatUit recent onderzoek onder deelnemers aan de Retreat komen de volgende resultaten naar voren. Op elk gebied is er een belangrijke voortgang gerealiseerd (zelfs in deze tijd!). Op de vraag of de Retreat je naar je gevoel brengt, geven de volgende significante veranderingen die deelnemers ervaren het antwoord:

86% van de deelnemers die moeite hadden om gevoel toe te laten, ervaren dit na de Retreat niet meer
Irene na haar deelname aan de Retreat: ik heb de Retreat als een bijzondere reis ervaren. Tijdens deze reis heb ik diepliggende emoties mogen voelen en kwamen er onbekende oude herinneringen naar boven. Door de harmoniserende ademhaling is letterlijk alles in mijn lijf gaan stromen en gaan ontgiften. Ik voel me ontspannen en sta dichter bij mijn gevoel. De Retreat is een mooie basis geweest om mij verder te ontwikkelen.

De deelnemers die voor de Retreat depressieve gevoelens ervaarden, ervaren dit na de Retreat niet meer. Dit geldt eveneens voor overmatige angstgedachten en hyperventilatie klachten.
Een deelneemster verwoordde haar ervaring na de Retreat als volgt: super goed programma. Liefdevol, praktisch en met humor. Geen geitenwollensokken. Enorme kracht uit de groepsdynamiek. Gelachen en gehuild.

De mate waarin spanning in nek- en schouders ervaren werd, verminderde bij 90% van de deelnemers.
Martina schreef ons na de Retreat: de Retreat heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik was me er niet van bewust hoeveel ballast ik met mij mee droeg. Ik heb aan het einde van de Retreat heel veel oud leed en zorgen om andere kunnen loslaten. Daarvoor in plaats heb ik mezelf weer herontdek en dat bevalt me goed 😉Bedankt Breathfulness team!

Waar voor de Retreat diverse deelnemers zich als overmatig rationeel ervaarden, wordt dit na de Retreat soms tot zelfs helemaal niet meer ervaren.
Sofie na haar deelname aan de Retreat: de Breathfulness Retreat is een intensieve en bijzondere reis naar binnen geweest. Door de ademhalingssessies heb ik oud verdriet kunnen opzoeken, aankijken en loslaten. Ik heb de kracht van zelfliefde ontdekt. Door van mezelf te houden ben ik nu beter in staat voor mezelf te zorgen en mijn grenzen aan te geven. Ik vs. de ander is meer in balans dan ooit tevoren. Wat ik voor de ander doe, heeft meer ‘body’ door het fundament van liefde voor mezelf. Ik ben intens dankbaar voor deze ervaring.

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor alle info.

Als deze Retreat op je pad komt is het misschien op een moment in je leven dat je vastgelopen bent. Niet lekker in je vel zit, op zoek bent, iets in je leven mist of al veel hebt onderzocht, maar nog niet kan leven. Ineens gebeurt er iets in je en weet je Dit is het… Dit moet ik gaan doen…

Marco vertelt: ik weet nog goed mijn eigen moment dat ik de behoefte kreeg om tijd voor mezelf te nemen. Niet bedacht met mijn hoofd, maar vanuit een innerlijke impuls besloot ik om me op te geven. Diep vanbinnen wist ik: dit is het moment, dit is wat ik nodig heb en waar ik werkelijk naar verlang; zes dagen voor mezelf om rust in mijn hoofd te krijgen, nieuwe inzichten en bewustwording, maar vooral om te ervaren wat voelen is en te beseffen wie ik werkelijk ben en wat ik wil manifesteren in mijn leven.

De weg naar binnen

Oefening tijdens de RetreatMisschien is dat voor jou ook de reden dat deze Breathfulness Intensive Retreat je aantrekt. Retreat betekent letterlijk: jezelf tijdelijk terugtrekken, even pas op de plaats maken en afstand nemen van de hectiek van alledag, vanuit een verlangen naar innerlijke verdieping. Geen telefoon, krant, social media en geen verplichte patronen, maar stilstaan, luisteren en ervaren wat er is en wat zich aandient.

Als dit is wat je zoekt, blijf dan zeker lezen. Neem voordat je verder leest even tijd om bewust te worden wat jouw diepe verlangen is.

Vervulling – Voldoening – Balans

Ben jij op zoek naar vervulling in je leven? Je hebt in je leven al veel gerealiseerd, maar toch mis je iets, het voelt niet compleet; de werkelijke vervulling ontbreekt, datgene wat je een blij gevoel en energie geeft.

Wil jij balans tussen geven en ontvangen? Wat je doet vraagt inmiddels te veel energie, maar intussen komt er te weinig energie terug; het lijkt meer eenrichtingsverkeer dan een uitwisseling.

Ervaar je disbalans tussen ratio en gevoel? Je fysieke lichaam voelt niet meer energiek en je hoofd heeft de leiding genomen, waardoor je afgesloten bent van je gevoel.

Heb je het gevoel vast te zittenIn je werk, je relatie, je…

Bas vertelt over zijn ervaring: Ik ben de week ingegaan met het idee om wat meer energie en meer frisse nieuwe ideeën te krijgen over de toekomst van m’n werk. Zeker de laatste 2 dagen voelden als een doorbraak. Ik voelde me kwetsbaar, open en zonder oordeel! Een heel fijn warm en wijs gevoel. Ik voelde ook zo goed de echtheid en oprechtheid van Marco en Jacquelien. Integer en vol warmte. Ik doe nu elke dag de 5 Tibetaanse riten en een half uur ademen. Ik merk dat ik meer gefocust en geconcentreerd ben. Ik heb door het dagelijks ademen en door de “Retreat week” een beter en duidelijkere visie gekregen. Ik vond de week echt z’n fijne ervaring en zou het iedereen willen aanraden. 

De Retreat is uitermate geschikt als je bovenstaande herkent, misschien benoem je het zelf als een periode van een bore-out/burn-out waar je in beland bent. Wacht niet langer en neem nu actie om dit om te keren. 

 

Lees meer over bore-out op de volgende pagina’s:

Niet meer overleven, maar leven en beleven

Met andere woorden, deze Retreat is…

  • …het besef dat het leven niet altijd is wat je (vanuit je hoofd) wilt, maar juist geeft wat je werkelijk nodig hebt.
  • …loslaten van de verwachtingen en openstaan om te ontdekken en te ervaren.
  • …een nieuwe kans om wat je tijdens je leven ‘verloren’ hebt alsnog op te pakken.
  • …het laten stromen van de levensenergie: levenskracht en levensvreugde.
  • …de weg naar voldoening en vervulling weer opgaan.
  • …het jezelf gunnen om de volheid van de adem en de volheid van het leven te ervaren.
  • …een cadeau voor jezelf! Een mooie onvergetelijke ervaring!

Ontdekken, verbinden, loyaal (trouw) zijn aan jezelf en zelfrealisatie

Dé thema’s tijdens deze zesdaagse Breathfulness Intensive Retreat. Dag 1 van de Retreat gaat al over puberen. Je maakt een innerlijke reis door de levensfasen met als belangrijkste thema voelen. Velen leven vooral vanuit hun ratio, maar op een bepaald moment loop je hierin vast doordat de disbalans te groot is geworden. De nieuwe dimensie van het enneagram, de levensfasen, gebruiken we als kompas voor groei en bewustwording, en natuurlijk de harmoniserende ademhaling als belangrijke tool voor integratie en transformatie.

Deze Retreat is bedoeld voor jong en oud, iedereen die echt vanuit het hart wil leven, die bereid is om te gaan ontdekken, en vooral wil vinden. Dé kans om je sterker te verbinden met je eigen kern en te ervaren dat je levenskracht en levensvreugde toeneemt, je creatieve energie weer stroomt en vervulling ervaren wordt.

De Retreat om een levensverandering te realiseren; een zelfrealisatie om je leven vorm te geven vanuit je hart en ziel.

Sandrine, deelneemster aan de Retreat, mailde ons: “Je vraagt me hoe ik de Intensive Retreat ervaren heb? Als een heel bijzondere week. De naam is zeker niet verkeerd gekozen: het was voor mij een intense ervaring. Een ervaring die niet stopt op het einde van de Retreat, maar die doorsijpelt in het dagelijkse leven. 

Het was een week om mezelf open te (leren) stellen, open voor wat zich op dat moment aandiende. Ik leerde en ervaarde eindelijk wat ‘voelen’ betekent. Er waren ademsessies waarin een emotionele, pijnlijke ervaring geheeld werd: de zwaarte, de beladenheid van deze ervaring is er nu niet meer, na jaren is dit verwerkt. Er waren ademsessies waarin ik heel mooie aspecten van mezelf leerde kennen: heel mooie eigenschappen waarvan ik niet wist dat ik deze in me had. Het lijkt wel alsof ik deze aspecten door de jaren heen onbewust achter slot en grendel gestopt had en dat de deur hiervan geopend werd, met de adem als sleutel. En dat heeft me zo’n boost gegeven om het leven vreugdevol en vol vertrouwen tegemoet te gaan, want de sleutel heb ik steeds bij me. 

Ik kan het zo goed mogelijk proberen te beschrijven, ik kan zeggen dat het alle verwachtingen te boven gaat, maar eigenlijk zou je het zelf moeten ervaren. Jacquelien en Marco begeleiden je tijdens de Retreat samen met de Breathfulnesscoaches zo liefdevol, hartelijk en zorgzaam dat het als een heerlijk warm dekentje aanvoelt. Ze delen hun inzichten en wijsheid op een heldere manier, doorweven met vleugjes humor. 

Ik ben heel dankbaar voor deze Retreat. Het is een cadeautje waaruit ik nog heel veel kracht zal putten!

Met oprechte dank. Van harte.

 

Niet meer overleven, maar leven en beleven – een waargebeurd verhaal

Een deelnemer aan de Retreat deelt zijn verhaal: Jaaa dat was me even een mooie week, had even de tijd nodig te landen en het echte leven te omarmen en te zien welke kaarten ik nu heb om te mee te spelen. Bijzonder wat jullie hebben kunnen losmaken en inzicht in hebben gegeven. Hoop dat het bij de andere van de deelnemers ook veel nieuwe aanreikingen heeft gebracht. Echt ontzettend bedankt, er is echt iets van mijn schouders afgegaan…

Hoe is het tot nu toe met me geweest sindsdien?

Overall ben ik zeer blij met de keuze voor m’n eigen leven te kunnen leiden naar hoe ik het zelf wil en het beste bij zou voelen. Helaas gaat dat gepaard met het feit dat niet iedereen op korte termijn daar hetzelfde van inziet, in gelooft of blij mee is, maar dat zal verder geen invloed hoeven te hebben op mijn eigen essentie. Ik geloof juist dat daar op langer termijn veel meer mensen wat aan hebben!

Bij thuiskomst van de Retreat koos ik ervoor (ook mede op jullie advies) om me nog niet gelijk in druktes te begeven. Ondanks dat m’n vader een groep op visite had, excuseerde ik me en trok me terug om nog eens de intense en mooie week te kunnen laten bezinken. Dat werd me helaas niet geheel in dank afgenomen de volgende dag. Na enige uitleg van mijn kant wat direct ook met “not in my house” werd verworpen, werd me duidelijk gemaakt dat ik m’n spullen kon pakken en einde van de week maar moest gaan. Gezelliger werd het er niet op de dagen erna, maar ik was zeker niet bang meer ondanks dat ik nog geen idee had waar ik naartoe zou moeten. Om eerlijk te zijn heb ik me nu nog nooit zo sterk gevoed on my own, dan wanneer ik in ‘gezelschap’ was onder family. My trial has just begun, and I have got my heart and feelings, my brain and knowledge and most of all my breath. Imagining what I can do when I master that all together! Na mijn poging om te delen met vaders wat het voor me heeft gedaan, werd het afgedaan als onnodig en tijdverspilling. Belangrijker is dat ik beter weet voor mezelf.

De dagen erna kwamen er wat dingen uit het verleden ter sprake met mijn vader, en de conclusie was aan de ene kant een schok en aan de andere kant was het niet eens een verassing…

Ik vroeg mijn vader waar hij was met zijn hoofd of met zijn hart toen hij destijds voor zijn neus zag gebeuren hoe zijn zoon hardhandig werd behandeld en of hij dat allemaal normaal vond. Of het wel of geen mishandeling was in zijn ogen. De antwoorden die ik terugkreeg kwamen vooral uit het hoofdgebied en mijn visie werd steeds maar afgedaan als of ik het mis heb. “Dat was geen mishandeling, dat had je allemaal aan jezelf te danken, jij brengt iemand zover om het zover te laten komen“. 

M’n klomp die brak, nou ja, mijn hart…!

Ik zei: “Dus een kind is zelf verantwoordelijk als hij mishandeld wordt?? Een ouder heeft zelf niet de keuze hoe hij/zij met de situatie omgaat? Een vlekje in een broek, een leugen over dat het goed gaat op school, het uiten van ergernissen als ik vind dat ik onrechtvaardig word behandeld, zijn dat redenen genoeg om op een kind in te slaan of te mishandelen??

Hij weer: “Dat zie je verkeerd dat is geen mishandeling.

Vader!! Als ik nu in je gezicht zou spugen, je hoofd tegen een muur zou bonken, klappen zou geven in je gezicht, in je wang zou bijten, de kleren terwijl je die nog aanhebt zou bewerken met een schaar, dan ga je toch echt wel de politie bellen hoop ik??? Dat werd mij aangedaan naast nog meer misselijkmakende dingen en je deed NIETS en geeft haar er nu nog steeds gelijk om???

Veel verder kwamen we niet meer. “Je gaat mij nu niet de les lezen...”

Na dit gesprek heb ik alle hoop om ooit een emotionele band op te bouwen met mijn vader verloren. Maar ben zo blij dat ik dit soort dingen heb kunnen zeggen zonder me van de wijs te laten brengen, en wie weet valt het kwartje eens en wordt hij wel bewust van hoe ik het heb ervaren.

Ik ben hier nog heel even met de lockdown, we praten niet echt meer, maar ben nu koers aan het plannen voor mijn exit, om de weg te begaan where the heart is, mijn toekomst, my essence is calling me.

Zoals ik al zei, er is echt iets van me afgegleden, het is gemakkelijker geworden te zeggen wat er op het hart ligt, interacties met jong en oud voelen puurder en echter aan. Oogcontact met vreemden wekt geen brandende gevoelens of schaamte meer op. Het lijkt me veel duidelijker te worden wie ik ben en voel me waardevoller dan voorheen.

Het enige jammere is nu de timing van de lockdown met de Covid-19, wat aan de andere kant misschien wel als een blessing kan worden gezien. Hierdoor heb ik nog even de tijd om de ademhaling te trainen. (Ook zal het de mensheid misschien wel even goed doen even terug in hunzelf te keren in deze tijden en te ademen so let’s see this as a gift for now). Tot nu toe gaan de zelfstandig ademhalingssessies doen nog niet helemaal zoals ik ze ervaren heb in de laatste dagen van de Retreat. Ik merk dat het qua ademhaling nog niet helemaal stabiel behouden blijft, ook al kom ik wel in een bepaalde zone en op die speciale plek van bewustzijn. Het is wat minder intens en minder geconcentreerd, al gaat het steeds beter on my own, afhankelijk van de omgevingsenergieën en ruis en vermoedelijk of ik uitgerust genoeg ben.

Al met al, blij met de progress een frisse dosis positieve energie en de wil om mezelf en de wereld te omarmen. Zie uit naar de vervolgdag ook! Er is ook een hele dag planning dus, niet alleen een babbeltje en klaar, kei tof!

It’s been a blessing to have you open up the flower inside!

Daarnaast is er ruimte voor stilte, beweging en ontspanning. Ook is de factor plezier in ruime mate aanwezig.

Onderdelen van de Retreat

Uit onderzoek onder deelnemers blijkt dat de volgende duurzame resultaten bereikt zijn na het volgen van deze zesdaagse. lees het volledige onderzoek op effecten ».

Effecten Retreat

Breathfulnesscoach Steef ScheffelSteef, Breathfulnesscoach vertelt: toen ik gevraagd werd om mee te gaan met de Retreat van maart 2020, was mijn eerste reactie dat het niet uitkwam. Die week zou er precies worden begonnen met een behoorlijke verbouwing aan ons huis en ook zouden wij zaterdag terugkomen van vakantie, Een gek idee om de dag erna dan te vertrekken naar Baarlo voor de Retreat . Ik meldde me dus af.

Een paar weekjes later kwam ik een andere Breatfulnesscoach tegen die mee zou gaan met de week en hij zei me dat hij het jammer vond dat ik niet meeging. Daar begon de twijfel. Ik weet door eerdere ervaringen hoeveel zo’n week voor je kan doen. Toen ik dat thuis vertelde, werd er gezegd dat het qua verbouwing wel goed kwam. Daarnaast zei m’n oudste zoon,”Mam, als je niet gaat vanwege de was die na de vakantie gedaan moet worden, dan doe ik gewoon met papa de was”. Dit was voor mij doorslaggevend.

Bijzonder dat je gezin je steunt om een week weg te gaan. Nu terugkijkend op de week ben ik zo blij dat ik mee ben gegaan. Het was nu ook weer een bijzondere week. Bijzonder hoe we wederom met de diverse coaches de week konden begeleiden, bijzonder hoe we elkaar aanvoelden, hoe we samenwerkten en aanvulden op momenten dat dat nodig was. Het is bijzonder dat je de reis die jij al een stuk(je) hebt afgelegd, als ervaring mag/kan delen met de deelnemers en ze dat moed geeft om ook hun reis naar binnen te maken. Het blijft speciaal dat je na zo’n week het gevoel hebt dat je zelf een Retreat hebt gedaan, deelnemers kunnen ook weer spiegels voor jou zijn. Als je daar in kijkt, kan je zelf ook weer bagage opruimen.

Het was een intensieve week, maar ik kwam met zoveel energie weer thuis. Het was nu ook weer een enorm cadeau aan mezelf! 

Dankbaar! Bedankt deelnemers, bedankt coaches voor deze fantastische week! Bedankt lief gezinnetje dat jullie me mee hebben laten gaan! 

Vanaf 2021 zijn onze Retreats op een nieuwe locatie.

De Volksabdij in Ossendrecht
31 mei t/m 4 juni en vervolgdag 15 juni
11 t/m 15 oktober en vervolgdag 2 november
6 t/m 10 december en vervolgdag 21 december

Investering (inclusief verblijf)
Je investering * voor deze bijzondere Retreat is
€ 1.595,- (o.b.v. 1 pk met eigen douche/toilet) – dit type kamer is beperkt beschikbaar
€ 1.545,- (o.b.v. 2 pk met eigen douche/toilet) – dit type kamer is beperkt beschikbaar
€ 1.545,- (o.b.v. 1 pk met gedeelde badkamer)
€ 1.515,- (o.b.v. 2 pk met gedeelde badkamer)

* voor ondernemingen is het excl. BTW

Trainers:
Marco en Jacquelien i.s.m. team van Breathfulnesscoaches

Retreat november 2019

Kennismaking – oriëntatie

Er zijn verschillende momenten in een proces die vragen op kunnen roepen, twijfel kunnen geven en zelfs leiden tot het stagneren van de voortgaande beweging, waardoor je steeds weer opnieuw begint. Herken jij dat je vol enthousiasme aan een impuls of idee begint? De energie volop stroomt, stappen neemt om er vorm aan te geven door info te verzamelen, maar op het moment dat je de volgende stap wilt nemen, je onzekerheid voelt of jouw oorspronkelijke idee wel zo goed was. Vragen en twijfel komen op, antwoorden blijven uit en je besluit om te wachten. Je zet je impuls of idee in de ‘ijskast’ of bent inmiddels alweer bezig met een volgend idee. Sommige mensen overkomt dit regelmatig, het is een terugkerend patroon in hun leven.

Wij zijn erop gericht dat je ontdekt wat je werkelijk wilt én daar vorm aangeeft. Natuurlijk kom je onderweg in een proces vragen, twijfels en hindernissen tegen. Door niet alleen te analyseren met het hoofd, maar ook contact te maken met je gevoel wordt je innerlijk weten sterker. Dat is de basis om je bewust te worden wat de antwoorden zijn, je zelfvertrouwen te versterken om hindernissen te overwinnen. Om niet steeds opnieuw te hoeven beginnen, maar door te gaan op de weg die je hart je ingeeft.

Voel je vrij om in een persoonlijk gesprek met elkaar kennis te maken en je vragen te stellen om je beeld volledig te krijgen om deel te gaan nemen. Mail naar info@breathfulness.nl en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak.

Ervaringen

We kunnen natuurlijk nog veel meer schrijven, maar laten liever deelnemers aan het woord die deze Retreat al ervaren hebben.

Ervaring Intensive Retreat

Tijdens de Retreat heb ik ervaren hoe fijn het is om de adem als anker te gebruiken om de reis in mijn lichaam te maken. Door me te verbinden met mijn adem word ik op een gegeven moment overgenomen door de adem, de adem ademt mij en komt er ruimte in mijn lichaam. Mijn lichaam laat los en laat voelen wat mij blokkeert om dichter bij mijn kern te komen. Dit geeft me inzichten en steunt me in mijn reis naar mezelf. Ik vind de adem een heel mooi instrument het leven in mezelf tot bloei te laten komen.

Ook het model enneagram vind ik heel inspirerend. Door de verschillende levensfases te begrijpen en het te vertalen naar mijn eigen persoonlijke situaties, kan het heel verhelderend zijn.

Dank Marco en Jacquelien voor jullie professionele, deskundige en liefdevolle begeleiding.

SD

Nina deelt haar ervaring

Nina heeft de Retreat gevolgd en diverse individuele sessies en ze vertelt: deze methode heeft me heel erg geholpen om bij mezelf te komen. Ik heb stukken tot in de kern aan kunnen pakken en geleerd om ook als ik alleen, dus zonder coach ben, middels de ademhaling ‘mezelf’ te helpen.Ontwikkeld door Marco en Jacqueline de Jager. Liefdevolle mensen met veel ervaring op het gebied van bewustwording. Ze hebben de ademhaling helemaal uitgediept en geanalyseerd hoe je deze kunt gebruiken om stukken van jezelf te transformeren. Misschien is het allermooiste /makkelijkste van de bewuste ademhaling wel, dat je niet tegelijk kan denken en ademen. Wat maakt dat als je echt uit je hoofd wilt (of moet omdat je overloopt) je dat ook echt zelf voor elkaar kan krijgen door dit te doen. Mediteren (stil zitten) is bijvoorbeeld voor mij iets wat alleen lekker gaat als ik al in een bepaalde mate van rust heb.

Ademhaling en bewustwording

De ademhaling is iets wat je ‘doet’ en is voor mij makkelijker, net zoals Zhi Neng Qi Gong dat is, doordat je beweegt. Je doet dus iets en is het makkelijk om even niet afgeleid te worden door gedachtes. In het Breathfulness programma is de ademhaling een middel om het doel te bereiken. Bijvoorbeeld het helen van stukken of het uitzoeken wat ik nou echt van binnen wil, bijvoorbeeld als je op een t-splitsing in je leven staat. Er is altijd eerst een liefdevol en kundig gesprek om in kaart te brengen waar je knelpunten zitten. Vanuit Breathfulness wordt als hulpmiddel het Enneagram / persoonlijkheidsmodel gebruikt. Voor mij een heel mooi model om bepaalde dingen inzichtelijk te krijgen. Zo’n model geeft de logische loop van dingen weer, als je een beetje chaos in je hoofd hebt, helpt het als leidraad.

Anekdote

Een mooie anekdote over Breathfulness, was een jaar of 6 geleden toen ik privé een beetje een mindere tijd doormaakte. Ik had een intensieve ademsessie bij Marco. Na zo’n sessie lig je nog altijd een paar minuten bij te komen en voel je je eigenlijk helemaal vrij en bij jezelf. Voor mij zijn dat ‘de’ momenten waar je ‘het’ voor doet. Je voelt je dan helemaal vrij van zorgen, kan beslissingen perfect vanuit je hart nemen en weet gewoon wat je moet doen.Zo is bij mij destijds het idee voor mijn eigen knitwear lijn ‘LEI’ ontstaan. In 10 minuten op die tafel, zag ik helemaal voor me wie ik in Italië moest bellen. Wie binnen mijn bedrijf LALTRADONNA dit kon begeleiden. Binnen een week zat ik samen met een collega aan tafel in Italië te praten met precies de juiste partij. Het opzetten van dit merk heeft mij in die tijd zoveel gebracht, de creativiteit en het reizen naar Italië. Dit was precies wat ik op dat moment nodig had.

Love, Bliss & Qi – Nina – Blisscentre.nl

Deelnemers vertelden: Ik hoef wat er verteld is niet meer te bestuderen, door de ervaringen is het direct een weten geworden, het is zo verhelderend.
Wat een week… ik voel alleen maar liefde. Voor mezelf, jullie, de wereld, moeder aarde. Voor alles en iedereen die wel of niet ademt.
Woorden van dank van een groep deelnemers: voel me lief en kwetsbaar, dank! Dank jullie wel voor deze bijzondere week. Hier zal ik nog vaak aan terugdenken, met veel liefde.
Super bedankt voor deze mooie week, jullie zijn liefdevolle mensen. Bedankt voor deze waanzinnige week. Dank je voor de tijd van mijn leven: een nieuw begin.

Er zijn tijdens deze week veel thema’s geopend die nu klaarliggen voor transformatie op hun eigen tempo. Er is nog tijd nodig voor verdere integratie, want het was een hele intense reis. Ik vind het fijn dat jullie zoveel afwisseling brengen in een dag, dat maakt het luchtig en toch diepgaand en intens.
Enorm dankbaar voor een zichtbaar stuk in mij wat geheeld kon worden…. En ook de onzichtbare stukken (voor mezelf) die zijn aangeraakt! Dank je wel daarvoor!!
En ja, ik gun iedereen wat ‘wij’ hebben mogen ervaren afgelopen week.

Ervaring van een breathfulnesscoach

Een Breathfulnesscoach die tijdens een retreat als coach aanwezig was verwoordde het als volgt:

Ik heb er weer enorm van genoten. Het zijn weken die je met niets kunt vergelijken, zo bijzonder. Er gebeurt altijd zó veel met name met de deelnemers, maar natuurlijk ook met mezelf. Het is een reis waarbij je je van te voren al kunt verheugen op een goede afloop. Waarbij velen enorm veel waardevolle bagage meekrijgen voor de rest van hun leven. Zo is dat bij mij gegaan en je weet dat het voor de meeste deelnemers, ieder op hun eigen manier ook zo zal verlopen. En dat maakt het zo mooi, je wordt er zelf blij van omdat je weet dat hen nog zoveel mooie ontwikkelingen te wachten staat. Jullie zorgen altijd voor een geweldige, veilige, gezellige, liefdevolle en geborgen sfeer. De omgeving met zijn de natuur doet zijn werk, het eten is (uiteindelijk) altijd lekker en de deelnemers krijgen echt de mogelijkheid naar binnen te keren.

Retreat

S.H. Voor mij is de Retreat een begin geworden van een nieuw leven. Een nieuw leven met meer inzichten over mezelf en over wat het leven inhoudt.

Sofie De bewustere interne kijk op jezelf, de waardevolle voeling met je interne zijn zorgt voor een andere aanwezigheid. Het waarnemen geeft zoveel meer rust dan t bekritiseren. Nu ben ik echt over mezelf aan t leren. Mooie studie, interessante casus.

Anoniem De Retreat is echt een ontdekkingsreis naar jezelf. Eenmaal aan deze reis begonnen, kan je niet meer terug. De aanpak van de Retreat is uniek en zeer effectief. Er is een groepsdynamiek (deelnemers en coaches) en deze helpt je zelf ook verder om stappen te maken. Naast heling krijg je ook allerlei inzichten. Voor mij is dit goud waard en aan iedereen aan te bevelen!

Merel Dankbaar, levensvreugde, geluk en verwerking van oud zeer. Dat zijn de 4 zaken die bij me opkomen als ik terugdenk aan het Retreat. Persoonlijk had ik niet verwacht dat ik zo’n overlevingsmechanisme eigen had gemaakt. Sinds de Retreat is er meer bewustwording, heb ik een hoop ballast van mijn schouders mogen verwerken en voel ik meer levensvreugde. Heel dankbaar voor het lieve en professionele team die mij hebben begeleid om terug bij mijn eigen kern te komen. Met traan en lach kijk ik terug!!

Clara Een verrijking voor het leven. Tijdens deze reis ben ik tot mijn kern gekomen. Voor de Retreat durfde ik niet meer te dromen. Het voelde alsof ik niet meer echt gelukkig kon zijn. Ik heb mezelf echter weer gevonden door “Ja” te zeggen tegen deze reis. Deze week heeft mij meer gebracht dan jaren therapie. Dankbaar ben ik voor Marco en Jacquelien, voor de veilige omgeving die zij creëerden, voor groei van velen. En voor de geweldige coaches, die precies aanvoelden wat ik nodig had. Liefde ♥

 

Breathfulnesscoach Els de VosEls deelt haar ervaringen: ik herinner me nog heel goed mijn eigen Retreat een aantal jaren geleden. Nerveus toen ik naar Baarlo reed, euforisch toen ik na een week weer terugreed naar huis. Nu, als begeleidend coach, ben ik blij / tevreden / dankbaar / gevuld als ik naar huis rij. Om het feit dat ik de mooie, soms pijnlijke, maar o zo helende processen van de deelnemers van dichtbij mag meemaken. En ook ik reis een stukje in het proces mee. Als coach doordat ik geïnspireerd word door Marco en Jacquelien en de andere coaches. Als coach en persoon doordat de theorie elke keer weer zo helder wordt uitgelegd en ik nog wel eens een aha momentje heb. Als persoon als ik word geraakt door het proces van een deelnemer en voor mezelf mag kijken wát er precies geraakt wordt in mij, en daardoor kan groeien. Elke Retreat hoor ik wel een deelnemer zeggen “deze week zou iedereen moeten doen”. En ja, daar ben ik het absoluut mee eens. Dat vond ik al na mijn eigen Retreat en vind ik nog steeds elke keer weer als ik als coach ben mee geweest. Want wat zou de wereld dan mooi worden…

AANMELDFORMULIER RETREAT

* betekent verplicht in te vullen veld

Aanmeldingsformulier Retreat

V/M *

Vul hier in welke voorkeur je hebt *

Door jouw gegevens in dit contactformulier in te vullen ga je ermee akkoord dat deze gegevens door ons mogen worden opgeslagen. Zie privacy reglement voor hoe we omgaan met privacy.

1 + 15 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de Retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de Retreat 25% van het volledige cursusgeld.
– binnen 7 dagen voor aanvang van de Retreat 50% van het volledige cursusgeld.
– op de eerste dag van Retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de Retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de Retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van bovenstaande voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.