Vreugdevol en authentiek leven!

Breathfulness Retreat 2.0

De volheid van de adem is de weg naar meer balans en levensvreugde. Naar passie en bezieling!

Van Retreat Terug naar jezelf naar Retreat Hartsbewustzijn & Zelfliefde.

Opleiding Breathfulnesscoach

Een reis in 15 delen.

Van Dream naar Vision naar Reality!

Een verdiepende reis met ongekende potentie. Integratie van je kennis, wijsheid, talenten, ervaringen en innerlijk weten.

Opleiding Breathfulnesscoac

Hét moment dat er een impuls opkomt en je weet, nu is het tijd… Een impuls dat je meer nodig hebt dan alleen even ontspannen of er een paar dagen tussenuit. Gevoed door het verlangen om (opnieuw) in contact te komen met wie je écht bent. Met je passie en talenten. Gevoed door het verlangen om de balans tussen hoofd en hart te (her)ontdekken. Om te ervaren dat je zoveel meer bent dan alleen je gedachten. Dat je (onderdrukte) gevoeligheid juist een kwaliteit is die je nodig hebt om te leven vanuit hart en ziel.

Breathfulness Retreat

In oktober en december hebben we weer een Retreat op het programma staan. Een heerlijk vooruitzicht! Het zijn en blijven bijzondere dagen waarin er vooral tijd, ruimte én liefdevolle aandacht is voor ieders individuele proces. Dagen waarin het groepsproces dienend is aan ieders individuele proces. Dat zorgt ervoor dat de deelnemers deze dagen beleven zoals een Retreat bedoeld is: even weg uit de dagelijkse setting, omgeving en patronen, om de weg naar binnen (weer) te vinden. Om bewust te worden op welke wijze energie wegstroomt door alle gedachten, overtuigingen, gedrag en vaardigheden die geen recht doen aan wie je werkelijk bent.

Dagen waarin je weer in contact komt met je lichaam en beseft dat je lichaam aandacht en zorg nodig heeft om zich vitaal te voelen. Zodat je na de Retreat met hernieuwde vitaliteit uit patronen te kunnen stappen. Om uit een patroon van overmatige loyaliteit naar de ander (wat ten koste gaat van jezelf) te kunnen stappen en weer in contact te komen met datgene wat werkelijk belangrijk is in je leven.

Er komt weer ruimte voor je eigen IK: je eigen energie en trillingsfrequentie.

Breathfulness Retreat Centrum Athanor

Life-changing Retreat

Ik ben op een hele nieuwe plek in mezelf en heb een nieuwe basis gelegd waarvoor ik hier ben te manifesteren in de wereld.

Aanrader als jij toe bent aan een nieuwe fase in je leven en daarvoor een diepe doorbraak nodig hebt.

Breathfulness De levensreisgids

De levensreisgids

Handboek voor een vreugdevol en authentiek leven

Maak alvast kennis met het boek of bestel in webwinkel

10% korting bij aankoop van 2 of meer Breathfulness boeken

De nieuwe dimensie Levensfasen

verstevigt het vertrouwen op je innerlijk weten.

Geeft kracht om authentieker en intuïtiever te coachen: met inspirerende en heldere taal naar inzichten en antwoorden op levensvragen. Zeer waardevol en verrijkend voor jezelf en voor je professie zoals coach, HR, manager.

Breathfulness levensadem

Breathfulness APP

Aanrader: 1 maand gratis proefabonnement voor meditaties en begeleide ademsessies.

workshop Breathfulness harmoniserend ademen

Workshop Kom op adem

Alles over de kracht van adem en het benutten van jouw volledige ademruimte.

20 november

Breathfulness Harmoniserend ademsessie

Breathfulness is een weg om jezelf lief te hebben en te vertrouwen op je intuïtie.

Om vanuit je ware kracht en het licht in jezelf te leven. Dus

om een mooi en vervuld leven te leiden

vanuit je liefde, kracht, wijsheid en licht.

Door de Levensfasen (de nieuwe dimensie van het enneagram), de specialisatie in hooggevoeligheid, burn-out/bore-out, gezin- en relatieproblematiek en de helende harmoniserende ademhaling creëert Breathfulness balans tussen de (drukke) mind en het fysieke lichaam, tussen de mannelijke (denken) en vrouwelijke (voelen) energie. Breathfulness brengt verbinding tussen geest, lichaam en ziel. Breathfulness laat je dit beleven, versterkt je kracht om voedende keuzes in je leven te maken én zorgt er voor dat je weer kunt ontspannen. De kwaliteiten van de Breathfulnesscoaches en de bijzondere activiteiten van Breathfulness, zoals cyclus hooggevoeligheid, thema meerdaagse (man/vrouw/hart en ziel), Retreat, de inspirerende Opleiding (een reis in 15 delen) en de Masterclasses, zorgen voor de integratie.

Jacquelien en Marco Breathfulness Center

Breathfulness voor als je…

…vastzit in je werk, relatie of op andere gebieden in je leven.
…voldoening, vervulling je leven mist, in een bore-out zit.
…fysieke klachten hebt
….voelt dat je je leven niet leeft zoals het bedoeld is en er iets in je borrelt wat vraagt om verandering.
…het leven aan je voorbij ziet trekken en je niet echt het gevoel hebt dat je er aan mee doet.
…gevoelig bent. maar niet weet hoe je hiermee om moet gaan.

En als je al veel aan jezelf ‘gewerkt’ hebt, maar toch vast blij zitten en je wilt nu eindelijk eens gaan (be)leven wat je al begrijpt en weet. Kortom, je verlangt naar ‘een voller leven’. Je weet diep vanbinnen dat het anders kan, maar weet nog niet hoe.

Wat je vraag, klacht of verlangen ook is, het heeft je naar deze site geleid. Voel je welkom, want Breathfulness biedt je een diversiteit aan mogelijkheden om jouw innerlijke schoonheid, jouw liefde, kracht, wijsheid en licht ten volle te beleven.

Leven zoals het werkelijk bedoeld is

In het leven hebben we allemaal ons eigen levenspad te gaan, met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet, in verbinding en alleen. Elk moment en elke levensfase brengt groei, kansen en mogelijkheden, maar ook verlies en pijn. Deze verlies- en pijnmomenten horen bij je ontwikkeling en bewustzijnsgroei.

Handboek naar harmonie

Echter, deze kunnen diepe verwondingen aanbrengen, waardoor zelfbeschermingslagen en overlevingsmechanismen actief worden. Dit heeft invloed op je gedachten, gevoelens, gedrag, ervaringen, wereldbeeld. Invloed op de verbinding met je ziel, waardoor je je werkelijke potentieel niet volledig kunt manifesteren.

Het enneagram als kompasOm te leven vanuit hart en ziel is het nodig dat de mannelijke en vrouwelijke energie en waarden met elkaar in harmonie zijn. Lange tijd heeft de mannelijke energie de overhand gehad, waardoor competitie, concurrentie, kennis en prestatie de boventoon voerden. Naast de mannelijke waarden heeft de wereld de vrouwelijke waarden nu harder nodig dan ooit. Dan ontstaat waar Breathfulness in essentie over gaat: gelijkwaardigheid, verbinding, intuïtie, creativiteit, genieten, zachtheid en luisteren, terwijl de ruimte voor focus, helderheid, structuur, veiligheid en daadkracht op natuurlijke wijze aanwezig blijft. Als de mannelijke en vrouwelijke waarden elkaar respecteren en aanvullen ontstaat er een synergie, van waaruit oprechte liefde en een liefdevolle kracht de basis zijn om het leven te beleven en vorm te geven.

Mitchel vertelt nadat hij de opleiding afgerond heeft: de opleiding tot Breathfulnesscoach wordt ook wel omschreven als een reis in 15 delen. Ik zou niet weten hoe ik het persoonlijk anders zou kunnen verwoorden. Iedere module heeft een ander thema en ook een andere impact. Na het afronden van de opleiding voel ik mij niet alleen een competente en volwaardige (adem)coach, maar ook een ander, mooier mens. Mijn partner gaf zelfs na de laatste module aan dat ze het jammer vond dat ik niet meer een vast ‘weekendje weg’ had, omdat ik na iedere module weer rijker thuiskwam. De groei op zowel professioneel als persoonlijk vlak die zij in mij zag, was voor haar de trigger om de opleiding ook te gaan doen. Al na haar eerste module begreep ik hoe bijzonder het was om dit proces als partner mee te maken.

En Daniëlle, inmiddels Breathfulnesscoach in haar eigen praktijk in Rotterdam, vertelt: de opleiding was beslist een verdieping op de Retreat. Ik ben mezelf nog wel 100 x tegen gekomen, maar ben er in alle gevallen sterker uit gekomen. De opleiding is super compleet met invalshoeken die je bij de reguliere coachopleiding gewoon niet mee krijgt. Het is een reis waarin je jezelf heel goed leert kennen, waarin veel wordt gedeeld, gehuild, maar vooral ook wordt gelachen. Ik had het voor geen goud willen missen! En nu, nu ben ik er klaar voor om zelf de touwtjes in handen te nemen. Ik run nu een tijdje met veel passie mijn eigen Breathfulness praktijk. Ik voel me zeker, ik voel me gelukkig en sta volledig in mijn kracht. Iets dat ik mijn vorige levensjaren nog niet ontdekt had. Alleen daarom al raad ik iedereen die hiernaar op zoek is, de opleiding te volgen. Het is het beste dat ik ooit gedaan heb.

Breathfulness Jacquelien en Marco

Breathfulness als baken en herkenningspunt op weg naar liefde en kracht

Wij gaan er vanuit dat ieder mens de kracht heeft om problemen aan te pakken en te veranderen. Maar als je bent vastgelopen en je komt er niet meer uit, dan zie en voel je dat misschien zelf niet meer.

Daarom ben je juist op deze site terechtgekomen; omdat je niet langer wilt vastlopen, maar verlangt naar lichtheid, vreugde, genieten, verbinding, intimiteit en liefde, en ook omdat je nieuwsgierig en onderzoekend bent. Als je bereid bent om je verantwoordelijkheid te nemen en JA te zeggen tegen het leven, om alles in het leven te omarmen, licht en donker, zacht en kracht, man en vrouw, samen en alleen, overgave en structuur, hoofd en hart, dan is Breathfulness wat je zoekt: een weg naar vervulling!

Mensen noemen Breathfulness een onvergetelijke, intense ervaring, een Lifechanger.

Ook als je alleen je ademhaling wilt verbeteren, kun je bij Breathfulness terecht, want zoals de naam het al aangeeft speelt de adem een belangrijke rol. Breathfulness is niet alleen voor mensen die een coach nodig hebben of een activiteit willen volgen, maar ook voor de doe-het-zelvers (via Online, boeken en Breathfulness APP). Op de Breathfulness pagina vind je alle informatie over deze mogelijkheden.

Breathfulness Retreat resultatenRetreat om je leven vorm te geven vanuit hart en ziel

Uit het onderzoek onder deelnemers aan de Retreat toont wezenlijke veranderingen aan bij de deelnemers. Kolom 1: beleving van algeheel welzijn – Kolom 2: optimale en vrije ademhaling – Kolom 3: gezond en bewust voedingspatroon – Kolom 4: dagelijks voldoende beweging – Kolom 5: dagelijks voldoende ontspanning.

Op elk gebied is er een belangrijke voortgang gerealiseerd (zelfs in deze tijd!).

Lees verder:

Op de vraag of de Retreat je naar je gevoel brengt, geven de volgende significante veranderingen die deelnemers ervaren het antwoord: 86% van de deelnemers die moeite hadden om gevoel toe te laten, ervaren dit na de Retreat niet meer.  Irene na haar deelname aan de Retreat: ik heb de Retreat als een bijzondere reis ervaren. Tijdens deze reis heb ik diepliggende emoties mogen voelen en kwamen er onbekende oude herinneringen naar boven. Door de harmoniserende ademhaling is letterlijk alles in mijn lijf gaan stromen en gaan ontgiften. Ik voel me ontspannen en sta dichter bij mijn gevoel. De Retreat is een mooie basis geweest om mij verder te ontwikkelen. De deelnemers die voor de Retreat depressieve gevoelens ervaarden, ervaren dit na de Retreat niet meer. Dit geldt eveneens voor overmatige angstgedachten en hyperventilatie klachten. Een deelneemster verwoordde haar ervaring na de Retreat als volgt: super goed programma. Liefdevol, praktisch en met humor. Geen geitenwollensokken. Enorme kracht uit de groepsdynamiek. Gelachen en gehuild. De mate waarin spanning in nek- en schouders ervaren werd, verminderde bij 90% van de deelnemers. Martina schreef ons na de Retreat: de Retreat heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik was me er niet van bewust hoeveel ballast ik met mij mee droeg. Ik heb aan het einde van de retraite heel veel oud leed en zorgen om andere kunnen loslaten. Daarvoor in plaats heb ik mezelf weer herontdek en dat bevalt me goed 😉. Bedankt Breathfulness team! Waar voor de Retreat diverse deelnemers zich als overmatig rationeel ervaarden, wordt dit na de Retreat soms tot zelfs helemaal niet meer ervaren. Sofie na haar deelname aan de Retreat: de Breathfulness Retreat is een intensieve en bijzondere reis naar binnen geweest. Door de ademhalingssessies heb ik oud verdriet kunnen opzoeken, aankijken en loslaten. Ik heb de kracht van zelfliefde ontdekt. Door van mezelf te houden ben ik nu beter in staat voor mezelf te zorgen en mijn grenzen aan te geven. Ik vs. de ander is meer in balans dan ooit tevoren. Wat ik voor de ander doe, heeft meer ‘body’ door het fundament van liefde voor mezelf. Ik ben intens dankbaar voor deze ervaring. Klik hier voor info en aanmelden voor de Retreat.

Een serie prachtige boeken over Breathfulness, verkrijgbaar in de webwinkel »

Boek Breathfulness De levensreisgids
Je bent meer dan je denkt
Breathfulness Retreat Athanor in Lochem

Op de vraag Wat betekende de Retreat voor jou? vertelde een deelnemer:

My trial has just begun, and I have got my heart and feelings, my brain and knowledge and most of all my breath. Imagining what I can do when I master that all together!

HSP - Hoogsensitief

hsp hoogsensitief hooggevoeligEen sterke verbinding met je gevoel. Wat is voelen en wat is hooggevoelig zijn? Hoe ontstaat hooggevoelig zijn en ga ik ermee om?

Online

Breathfulness OnlineOnline in 6 stappen bewuster ademen, met ook praktische tips en oefeningen over voeding, beweging en ontspanning.

Burn-out? Bore-out? De Retreat!

Breathfulness Retreat bij Athanor in LochemEen levensverandering: het hervinden van jezelf en vervulling. Een deelnemer: Ik gun iedereen wat ‘wij’ hebben mogen ervaren.

Vind je herkenning in wat je leest en voel je dat Breathfulness jou kan helpen? Alleen… weet je niet goed welke vorm op dit moment bij je past?

Twijfel je of je het beste kunt kiezen voor een individueel consult, workshop of retreat?

Vraag dan een gratis gesprek aan met Jacquelien of Marco. Samen kunnen we bekijken wat nodig is en het beste bij je past. In een gesprek helpen we je verder op weg.

Hieronder een overzicht van alle Breathfulness activiteiten

Coach in de spotlight

Breathfulnesscoach Mariette WijmaDeze keer is het

Mariëtte Wijma,

Breathfulnesscoach

in Oud-Beijerland.

Inspiratiekaart

Ontspan, neem je

vraag in gedachten 

en druk op button

voor je kaart.

Het 'Corona tijdperk'

Corona

Een crisis of een kans?

De andere kant van angst

De andere, onmisbare kant van zorg

De gezinsonderneming: een gezin runnen is vakmanschap

Meditatie Ontwaken

meditatie ontwaken

De weg naar binnen 

De stem van het hart

Het proces van verder ontwaken

Niet langer vastzitten in het waakbewustzijn.