workshop harmoniserend ademen

Workshops Harmoniserend ademen

Hoe je het leven ervaart en hoe je omgaat met processen en gebeurtenissen in je leven heeft invloed op je lichaam én op je ademhaling. Zoals de momenten dat je jezelf aanpast of wanneer je bepaalde situaties en gebeurtenissen niet kunt verwerken. Of wanneer je iets onderdrukt en bewust of onbewust wegstopt. Dit heeft invloed op je ademhaling en tevens kan je levensenergie niet optimaal stromen. Herkenbaar?

Je ademhaling wordt beperkt, doordat het zich aanpast en er ontstaat spanning in je in-en uitademing. Bovendien komt door een beperkte inademing er minder levensenergie in je lichaam. Daarnaast wordt door een gespannen uitademing er minder afvalstoffen losgelaten. Wanneer middenrif gespannen is wordt het drukker in het hoofd en zal de controle toenemen. Het lichaam voelt moe en zwaar en het kost steeds meer energie om veranderingen toe te passen, zowel in je leven als in je ademhaling .

Dit kun je effectief en duurzaam omkeren. Ten eerste richt het harmoniserend ademen zich op het verruimen van de ademhaling en brengt meer levensenergie in je lichaam. Daarnaast wordt bewust aanwezig te zijn bij de spanning en tegelijkertijd te ademen een verandering op gag gebracht. Dan komt er ontspanning en kan de levensenergie weer vrijer stromen.

Harmoniserend ademen

Harmoniserend ademen richt zich op de harmonie in jezelf hervinden. Je leert vanuit liefde en zachtheid naar jezelf kijken en te omarmen wat zich aandient. Niet door hier hard voor te werken of er doorheen te moeten. Maar juist door er zacht (liefdevol) in contact mee te gaan en te vertrouwen op de ademstroom. Hierdoor gaat vastgezette, onderdrukte energie weer vrij stromen en de harmonie in je lichaam zich herstelt. Het harmoniserend ademen …

  • creëert bewustwording en mede door de begeleiding van een Breathfulnesscoach worden beperkende adempatronen herkend en doorbroken.
  • integreert de bewustwording, zodat je deze kunt toepassen in je dagelijks leven.
  • heeft een diepgaand effect op alle levensgebieden.

De workshop start met een korte meditatie. Daarna komt vanuit de vraag van de deelnemers een thema naar voren dat uitgediept zal worden. Tenslotte ervaar je na een korte break een volledige ademsessie en sluiten we af met een deelronde.

Het is altijd weer een bijzondere beleving om het harmoniserend ademen onder begeleiding te ervaren. Geef jezelf daarom deze kans en geniet van wat de ademstroom jou tijdens deze workshop (weer) gaat brengen.

De workshop is er in twee varianten: avond workshop in Breda of dag workshop (met 2 volledige ademsessies) in Steenbergen.

Driedelige cyclus Anders ademhalen, anders leven (in Breda)

Tijdens de 3 avonden maak je kennis met Breathfulness vanuit verschillende invalshoeken.

Avond 1 – de nadruk ligt op fysieke aspecten en de invloed van de ademhaling op je vitaliteit. Tevens is er aandacht voor de relatie van de pijler ademhaling met de 3 andere pijlers binnen Breathfulness (voeding, beweging en ontspanning). Daarom is de ademoefening is gericht op het contact met je gehele lichaam.

Avond 2 – de nadruk ligt op emotionele en mentale aspecten en de invloed van de ademhaling. Uitleg over het creëren van harmonie om meer innerlijke en emotionele balans te ervaren. En inzicht op de wijze waarop de harmoniserende ademhaling je creativiteit en oplossingsgericht denken vergroot. Daarom een ademoefening om je van het denken naar het voelen te brengen.

Avond 3 – de nadruk ligt op het spirituele bewustzijn. Want het toepassen van de harmoniserende ademhaling versterkt ook de verbinding met jezelf en anderen.

Praktische gegevens

Data en tijden workshop Harmoniserend ademen:
27 april 09.30 – 16.30 uur Thema Even op adem komen

Plaats: Steenbergen
Locatie:
Breathfulness Center, Krommeweg 10c
Gegeven door:
Marco en Jacquelien de Jager
Investering:
 € 97,50 (inclusief vegetarische lunch, thee/water).

Aanmeldingsformulier workshop Harmoniserend ademen

Aanhef

9 + 14 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de workshop wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de workshop 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de workshop 50% van het volledige cursusgeld;
– op de dag van de workshop 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de workshop is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de workshop vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.