Ademen is leven en leven is ademen.

Dat klinkt wellicht als een open deur, maar niets is minder waar, weet Jacquelien de Jager, samen met haar partner Marco eigenaar van ademexpertisecentrum Breathfulness. Zo begint het artikel in het blad Cliquezorg, bijlage bij het maandelijkse artsenmagazine Arts en Auto. Wat o.a. aandacht besteed aan stress en druk in de zorg. In de nieuwe editie van april is er veel aandacht voor de ademhaling, waar we natuurlijk heel blij mee zijn. Terug naar de basis en je bewust worden van je adempatroon is een belangrijke sleutel tot een structurele en duurzame oplossing om stressvolle gewoontes en patronen te veranderen.

Wil je belangrijke stappen maken in het doorbreken van beperkende adempatronen – dus van beperkingen in je leven – gun jezelf dan de Retreat. Gerhard vertelde over zijn ervaring na de Retreat het volgende: Soms komen er dingen op je pad die je niet kunt verklaren en waarvan je weet dat je het moet doen. Dat was voor mij ook het geval met de Breathfulness Retreat.

Het klopte

Alles viel op z’n plek en ik kon maar één ding doen: inschrijven. Zonder verwachtingen, zonder duidelijk doel. Gewoon omdat het helemaal klopte. En vervolgens valt er zoveel op z’n plek in deze mooie én intense week. Een week waarin je echt stil staat bij jezelf. Wie je bent geworden, wie je wilt zijn, wie je bent. Een week van overgave, overgave aan dat wat er was, wat er is. En overgave aan je adem. Voor mij waren de ademsessie zo bijzonder, zo krachtig. De ademsessies brachten mij in contact met IK op een manier die ik nog niet eerder ervaren heb.

Na deze week moest ik figuurlijk op adem komen en ik merkte dat de veranderingen die in gang waren gezet bijna als vanzelf doorgingen. Dagelijks een ademsessie doen met de APP is geen opgave, het is voeding voor mij, vanuit een diep verlangen en weten dat dit is wat ik nodig heb. Er is iets in mij veranderd, een shift, wat ik nog niet precies kan duiden, ik kan er nog moeilijk woorden voor vinden. Het voelt alsof ik afscheid genomen heb én tegelijkertijd iets nieuws en vertrouwds teruggevonden heb. Ben ik mezelf of ben ik? Ik ben dankbaar dat de Breathfulness Retreat op mijn pad gekomen is. Nu is het tijd om mijn pad te lopen.

Klik hier >> om het volledige artikel uit CliqueZorg te lezen.