Een jaarreis om je verlangen te ontdekken en vorm te geven

Een reis naar het verlangen

Jaarreis, naar het onbekende… of misschien niet zo onbekend, maar te ver weg om het te herinneren.

Het onbekende bekende is een dieper verlangen dat roept om gezien te worden. Door je rugzak anders te ervaren kun je stappen nemen om vanuit innerlijke vrijheid het verlangen vorm te gaan geven. Een reis om vanuit nieuwsgierigheid jezelf steeds beter te leren kennen en onbenut potentieel te (her)ontdekken.

Het vraagt om beweging, want de reis van het leven is niet alleen een einddoel, maar ook een weg om ervaringen op te doen. Op weg naar…

Het is een weg die je zelf stap voor stap gaat creëren en je uiteindelijk zal brengen naar je diepe verlangen. Vooraf niets uitstippelen, een routekaart met de stations is al voldoende. Het gaat om de beleving op ieder station en dan zal de weg daartussen zich vanzelf ontvouwen.

Het enneagram als kompas

Tijdens deze reis gebruiken we het enneagram als kompas. Het enneagram geeft een levendige dynamiek en zal een beroep doen op je bereidwilligheid en moed om te ontdekken en te ervaren. De levenswijsheid van het enneagram komt naast de buitenlijn nadrukkelijk door de dynamiek met de binnenlijnen tot uiting.

De stations zijn de negen posities op het enneagram

Elk station heeft zijn eigen thema en betekenis en is tevens onderdeel van het grote geheel, want elk station is via de buitenlijn in verbinding met een volgend en vorig station én via de binnenlijnen met nog twee andere stations.

Misverstand

Station 1 – het diepe verlangen
Station 2 – het ontvouwen van het verborgen verlangen
Station 3 – het verlangen en de invloed van de buitenwereld
Station 4 – het verlangen nog sterker herinneren
Station 5 – het verlangen in beeld brengen

Station 6 – het verlangen durven te laten zien
Station 7 – het verlangen leven
Station 8 – de waardering in jezelf voelen, genieten van het resultaat
Station 9 – de eindbestemming… of juist een nieuw begin

De negen thema’s worden tenslotte afgerond met een laatste station: vanuit het midden een compleet overview en integratie van opgedane ervaringen.

Verlangen

Wat is verlangen eigenlijk? Verlangen is een glimp, een vibratie, een gevoel, van iets dat van wezenlijk belang is voor jou. Het is verbinding met iets wat je al weet of ooit een keer geweten hebt, maar nog niet tot volledige ontplooiing kon komen. Hoewel je allerlei redenen kunt geven waarom het nog steeds niet het juiste moment was, is het nu tijd voor waarom wel. Gewoon omdat je niet anders meer wilt en kunt.

Het verlangen is zo sterk geworden, het laat je niet meer los totdat je het hebt toegelaten. Dat is zeker niet eenvoudig. Deze reis duurt dan ook een jaar om dit verlangen vanuit verschillende kanten te belichten – dus in het licht te zetten – en de kracht te ervaren om dit werkelijk vorm te gaan geven!

Een hartstochtelijk leven vanuit je ware passie.

Verlangen gaat over passie!

Verlangens en passies willen sprankelen en willen zich laten zien en horen. Ze willen geleefd worden. Het is een energieke uiting van talenten en kwaliteiten die in jou aanwezig zijn en niet meer langer onderdrukt mogen worden. Ze geven zingeving aan je leven en zijn een inspiratiebron voor jou en de mensen om je heen.

Tien weekenden, tien thema’s met een verschillende aanpak en beleving. Naast harmoniserend ademen is er ruimte voor levenswijsheid vanuit het enneagram, opstellingen, bewustwordingsoefeningen, meditatie, contact met de natuur, lichaamsbewust-wording, beweging, voedende maaltijden en zal ook de factor plezier zeker niet ontbreken.

Praktische gegevens

Locatie:
Cursusruimte Breathfulness Center in Steenbergen (NB)

Trainers:
Marco en Jacquelien

Data Retreat:
10 weekenden: zaterdagmorgen 09.30 uur tot 22.00 uur en zondagmiddag van 09.30 uur tot 17.30 uur.
2018: ieder 2e weekend van de maand, start op 8/9 september.

Investering (inclusief verblijf):
Je investering voor deze jaarreis is € 225,- per weekend; inclusief vegetarische maaltijden, koffie, thee, water en fruit. Let op: het is zonder overnachting.

Aanmeldingsformulier Jaarreis

 

Anti-spam verificatie

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de retreat 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de retreat 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.