Een jaarreis om je verlangen te ontdekken en vorm te geven

Vervulling vinden door een reis naar je passie en dromen: je diepste verlangen

Had ik een Bore out doordat ik vervulling miste? Het was jaren geleden dat ik me niet bewust was dat ik op zoek was, ik ging maar door en creëerde gedachten dat het klopte wat ik deed. Totdat ik een innerlijke reis ging maken en me bewust werd van het potentieel dat ik zolang in mezelf had vastgezet. Wat jammer, maar ik weet nu beter, leef met meer passie en bezieling, doe dingen en maak keuzes die me vervullen.

Stel je voor dat je

 • kracht en inspiratie uit jezelf haalt…
 • leeft vanuit je passie en talenten…
 • begrepen, gezien en gehoord wordt…
 • jezelf kunt zijn en authentiek vanuit je hart leeft…
 • je talenten gebruikt om je dromen te verwezenlijken…
 • doet wat jij hier op aarde te doen hebt en voelt dat je van betekenis bent…

Is dit ook jouw verlangen? Ga dan een jaar mee op reis

Wat betekent verlangen? Je verlangen is een glimp, een vibratie, een gevoel, van iets dat van wezenlijk belang is voor jou. Het is de verbinding met iets wat je diep van binnen al weet of ooit geweten hebt en nog niet volledig kon ontplooien. Er kan een moment komen in je leven dat je het gevoel hebt dat je het wel ‘gezien hebt’. Is dit het dan? Het loopt niet meer zoals je wilt of je hebt alles en toch knaagt er iets. Je weet dat er meer in je zit, maar het komt er (nog) niet uit. Niet precies wetend wat, maar je mist iets… Je hebt het gevoel dat je vastzit in je werk, je relatie(s), je financiën of je gezondheid. Je energie stroomt minder of je kunt niet meer spontaan en werkelijk blij zijn. Je gaat op in de dagelijkse bezigheden, maar je ervaart geen werkelijke vervulling (meer). Tegenwoordig heet dit Bore out. Bore out is niet aan leeftijdgebonden. Het doet zich in deze tijd op alle leeftijden voor. Wij zien het als een moment dat je op een kruispunt staat, stil mag staan en tijd mag nemen om te ontdekken hoe verder…iets in jou roept om tot leven te komen. Hoewel je allerlei redenen kunt geven waarom het nog steeds niet het juiste moment was, is het nu tijd! Het roept je steeds sterker, zodat je niet anders meer wilt en kunt. Het laat je niet meer los totdat je het hebt toegelaten.

Herken je het volgende?

 • Je hebt veel ideeën, maar het lukt je niet om ze (volledig) te verwezenlijken…
 • Je hebt het gevoel dat er meer in je zit dan je nu laat zien…
 • Je twijfelt soms aan jezelf, je talenten en capaciteiten om dit te realiseren…
 • Je mist vervulling en plezier in wat je doet…
 • Je hebt alles, maar toch is er het gevoel dat je iets mist…
 • Je werkt hard, maar hebt toch het gevoel dat het niet brengt wat je wilt…
 • Je wilt een nieuwe weg inslaan, maar je wordt steeds afgeleid door je omgeving, anderen, gewoonten, overtuigingen etc.…
 • Je houdt je in of trekt je terug omdat je het anders ziet en je niet begrepen wordt…
 • Je hebt geen energie meer of zin om initiatieven te nemen…
 • Je voelt dat het nu tijd is voor verandering of je hebt de verandering al ingezet…

…dan is deze reis voor jou bestemd.

 

Info avonden over de jaarreis:

kennismaken, uitleg en beantwoorden van al je vragen – 24 augustus, 4 september 19.30 – 21.00 uur. Aanmelden via info@breathfulness.nl


Weet je nog niet of de Jaarreis voor jou nu de juiste keuze is, klik dan hier » voor een overzicht met de kernpunten van de Retreat, Jaarreis en Opleiding en zie in een oogopslag wat voor jou dé activiteit is die je wilt gaan doen.


Het is nodig om tijd te nemen om naar je verlangen te bewegen en jezelf ruimte te gunnen om even stil te mogen staan. Tijd om naar binnen te gaan en contact te maken met datgene wat je vervulling zal gaan geven. Ieder mens wil voldoening en zingeving ervaren in het leven. Dat is niet in materie, carrière of geld uit te drukken, dat gaat verder… Wij noemen dat bezieling. Dan laat je je niet langer tegenhouden door niet-weten, door angsten en ervaringen uit het verleden of zorgen voor de toekomst, door wat anderen van je verwachten, door moeheid of geen tijd hebben, maar je onbenutte potentieel ontdekken en tot leven brengen.

Vervulling vinden binnen hetgeen waar je je gelukkig bij voelt.

De jaarreis brengt je naar het onbekende bekende… het verlangen dat roept om gezien te worden. Alles komt aan bod: de relatie met jezelf en met anderen, je gedrag, het fysieke lichaam, je gevoelens en emoties, je gedachten en overtuigingen, je ziel en energie en je licht- en schaduwkanten. Dat is heel wat en daar nemen we de tijd voor. Het is de weg naar innerlijke vrijheid, we noemen dit ook wel innerlijk meesterschap. Door je rugzak anders te ervaren kun je stappen nemen om vanuit innerlijke vrijheid het verlangen vorm te geven. Het is een weg die stap voor stap uitgerold zal worden. Dan krijgt het proces de ruimte, ook als er soms even niets opkomt en alleen op onbewust niveau een opening gecreëerd wordt. Je laat het forceren los en leert vertrouwen op je eigen wijsheid en de tijd waarin dat mag komen. Ontdekken kun je nu eenmaal niet forceren, het wordt je ingegeven. 

Voor deze reis nemen wij een jaar om het verlangen vanuit vele verschillende kanten te belichten – dus in het licht te zetten – om te zien wat jij met je leven wilt en wat het leven van jou wil. We zijn er om je te ondersteunen om de kracht en liefde voor jezelf te ervaren en dit verlangen vorm te gaan geven!

Enneagram: levenswijsheid en inzichten als kompas

Tijdens deze reis gebruiken we het enneagram om de koers te bepalen. Het enneagram geeft een levendige dynamiek en zal een beroep doen op je bereidwilligheid en moed om te ontdekken en te ervaren. De levenswijsheid van het enneagram komt naast de buitenlijn nadrukkelijk tot uiting door de dynamiek met de binnenlijnen.

De stations zijn de negen posities op het enneagram. Elk station heeft zijn eigen thema en betekenis, zowel vanuit je essentie als vanuit je persoonlijkheid, en is tevens onderdeel van het grote geheel.

Misverstand

Station 1 – het diepe verlangen
Station 2 – het ontvouwen van het verborgen verlangen
Station 3 – het verlangen en de invloed van de buitenwereld
Station 4 – het verlangen nog sterker herinneren
Station 5 – het verlangen in beeld brengen
Station 6 – het verlangen durven te laten zien
Station 7 – het verlangen leven
Station 8 – de waardering in jezelf voelen en genieten van het resultaat
Station 9 – de eindbestemming… of juist een nieuw begin

Thema essentie vs persoonlijkheid
Thema zijn vs manipulatie
Thema vorming vs vervorming
Thema hart vs verwondingen
Thema wijsheid vs koppigheid
Thema bevrijding vs angst
Thema out of the box vs in the box
Thema kracht vs macht
Thema harmonie vs afscheiding

De negen thema’s worden tenslotte afgerond met een laatste station: vanuit het midden een compleet overview en integratie van opgedane ervaringen.

Verlangens

Verlangens willen graag gezien en gehoord worden. Ze willen geleefd worden. Het zijn energieke uitingen van passies, talenten en kwaliteiten die altijd al in jou aanwezig waren en nu niet meer langer onderdrukt hoeven worden. Ze geven zingeving aan je leven en zijn een inspiratiebron voor jou en de mensen om je heen.

De drang naar vervulling, je bezieling, is de drijfveer in je leven om vanuit je essentie je passies, talenten en kwaliteiten te manifesteren. Vanuit een innerlijke drive komen ideeën, word je enthousiast en ontdek je jou verlangen. Ontdekken kun je niet beredeneren, je ontvangt het. En je voelt de kracht om dit waar te gaan maken en te gaan manifesteren, want als weten en voelen samenkomen wordt de eigen wijsheid, je zielsmissie en manifestatiekracht wakker…:

welkom bij het ontwaken van je bezieling.

Je krijgt:

 • Tien weekenden, tien thema’s met een verschillende aanpak en beleving. Naast harmoniserend ademen is er ruimte voor inzichten en levenswijsheid vanuit het enneagram, opstellingen, bewustwordingsoefeningen, meditatie, contact met de natuur, lichaamsbewustwording, beweging, voedende maaltijden en zal ook de factor plezier zeker niet ontbreken.
 • Na ieder weekend een speciale uitbreiding op Breathfulness APP met een praktische vervolgstap voor thuis.
 • Na elke twee weekenden een webinar.

We nemen er een jaar voor, zodat je na ieder weekend voldoende tijd hebt om de ervaringen en ideeën uit elk weekend in je dagelijks leven te integreren. Je reist met een vaste groep gelijkgestemden (8 tot 10 deelnemers), zodat de groepsenergie optimaal benut wordt en ondersteunend is aan je eigen proces.

Praktische gegevens

Locatie:
Cursusruimte Breathfulness Center in Steenbergen (NB)

Trainers:
Marco en Jacquelien

Data Jaarreis:
10 weekenden: zaterdagmorgen 09.30 uur tot 22.00 uur en zondagmiddag van 09.30 uur tot 17.30 uur.
Start op 8/9 september. Planning voor de volgende negen weekenden wordt met de deelnemers in dit eerste weekend gemaakt.

Investering (inclusief verblijf):
Je investering voor deze jaarreis is € 225,- per weekend; inclusief vegetarische maaltijden, koffie, thee, water en fruit. Let op: het is zonder overnachting.

Aanmeldingsformulier Jaarreis

 

Anti-spam verificatie

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de retreat 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de retreat 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.