Tot op celniveau

Jacquelien deelt haar ervaring die ze onlangs met een cliënt had. Mijn cliënt komt bij me voor een ademsessie en ik vraag haar hoe het gegaan is na de vorige sessie, waarin haar lichaam veel spanning en kou had losgelaten. Ook had ze het boek Heling en harmonie door de adem meegenomen, zodat ze meer kon lezen over het harmoniserend ademen. Als aanvulling op het coachen en de ademsessie, om nog meer bewustwording over de adem te krijgen.

Voor de sessie vertelde ze dat ze in het boek begonnen was en een paar bladzijden had gelezen. Maar het toen weggelegd had zonder er verder nog in te kijken. Ze kon niet verder lezen vertelde ze.

Deze ademsessie was weer intensief en tijdens de relaxfase kreeg ze duidelijke herinneringen over een ervaring in haar jeugd die toentertijd te intens voor haar was.

Als klein meisje had ze niet anders kunnen doen dan de emoties ‘bevriezen’ om als het ware te kunnen overleven. Er werd in het gezin ook niet meer over de situatie gesproken en haar lichaam hield de emoties vast. Tot er een moment zou komen dat ze de ervaring alsnog zou kunnen doorleven en helen. Haar lichaam gaf nu veel lichamelijke klachten en pijnsignalen. Maar ze kwam niet verder dan symptoombestrijding en tijdelijke verlichting van de pijn. Als de ene klacht ‘opgelost’ was gaf haar lichaam weer een ander pijnsignaal.

Vrijheid

Na de ademsessie had ze nog even tijd nodig en zat wat voor zich uit te staren. Ineens pakt ze het boek van m’n boekenrek en slaat het open op hoofdstuk 1.2 op pagina 17. ‘Dit…’ zegt ze, ‘dit heb ik nu ervaren’ en ze begint de tekst aan me voor te lezen.

Emotioneel beladen herinneringen en oude overlevingspatronen of verdedigingsmechanismen worden door het harmoniserend ademen definitief tot op celniveau geneutraliseerd en er ontstaat ruimte voor heldere antwoorden en nieuwe inzichten. Deze komen dan niet van buitenaf, maar van binnenuit. Het wordt niet verteld door een goeroe, een medium of iemand anders buiten je. Het wordt niet opgelegd door anderen. Het is een antwoord van binnenuit. Het is een innerlijk weten, waarvan je voelt dat het klopt. Dit zijn momenten die heel krachtig voelen, omdat je weet dat het uit jezelf komt. Dat is de kracht van je intuïtie. Door Breathfulness ga je bij jezelf naar binnen en breng je harmonie in alles wat was, is en komt. Zo breng je het potentieel dat in jou aanwezig is, naar buiten.

Nog onder de indruk van de sessie, vertelt ze dat ze dit stukje had gelezen, iets voelde gebeuren in haar lichaam en toen het boek weggelegd had. Nu had ze de theorie die ze gelezen had, ervaren in de sessie en gevoeld in haar lichaam. ‘Dit is wat er gebeurt hier’ zei ze ‘en dit is wat ik nodig heb… om mezelf vrij te maken van het verleden en de vrijheid te ervaren waar ik zo naar verlang’. En meteen maakte ze een vervolgafspraak.

Begrijpen

Ik ervaar vaker dat cliënten het fijn vinden om beter te kunnen begrijpen wat er allemaal gebeurt tijdens een ademsessie, omdat er allerlei lichamelijke sensaties ervaren worden, maar ook emoties vrij kunnen komen of heldere herinneringen over vroegere ervaringen. Het zien van kleuren of inzichten over situaties. De uitleg die in het boek gegeven wordt kan de uitwerking van de sessie ondersteunen. Voor meer informatie of bestellen van het boek, klik hier »