Een inspirerende reis in 15 delen.

Alles valt op zijn plaats.

Authentiek en bezield vormgeven aan jouw levenspad.

Een reis in 15 delen – dé Breathfulnesscoach opleiding

Om je potentieel vrij te maken en je talenten te ontplooien.

Een verdiepende reis langs het leven en de thema’s van de levensfasen.

Lees de brochure om een volledig beeld te krijgen van de omvang en impact!

Odilia deelt graag haar enthousiasme over de opleiding.

In 2022 ben ik in aanraking gekomen met het ademen via de Breathfulness methode. En zoals het gelukkig gaat, op het juiste moment in mijn leven. Ik heb de Retreat gevolgd ‘Terug naar je ware zelf’. Wat een bijzondere, inspirerende en life-changing week was dat. Ik kwam daar zo enthousiast vandaan dat ik gelijk besloten heb de opleiding te gaan volgen ‘Een reis in 15 delen’. Nog niet direct met de intentie om zelf adem-coach te worden maar vooral ook om de reis qua ontwikkeling aan te gaan. Daar heb ik tot nu toe zeker geen spijt van.

Inmiddels ben ik naast ademcoach ook mijn eigen BodyMind Hub gestart waar holistische behandelaars en coaches aan de slag kunnen. Hoe leuk is dit allemaal! De opleiding blijft een mooie reis, waarvan ik nu al weet dat ik het jammer vind als deze afgelopen is. Iedere module is leerzaam, boeiend, waarbij we ook ontzettende lol met elkaar hebben.

Het is meer dan ademen. Het is ademen én een bedding van coaching en levenswijsheid. VERRIJKEND voor jezelf én de ander!

Opleiden is voor ons…

…ontwikkelen, bekwamen, vormen en begeleiden.

…delen van alles wat we zelf hebben ervaren.

…inspireren, uitwisselen, uitdagen vanuit gelijkwaardigheid.

Opleiden is voor ons een missie! 

Is uitdragen en delen van al het moois dat Breathfulness te bieden heeft: een handboek voor een bezield, vreugdevol en authentiek leven.

Misschien wel de meest uitgebreide opleiding met als specialisatie de adem.

Een deelnemer mailde ons: het is zo enorm verrijkend, heel blij dat ik voor jullie opleiding gekozen heb. Ik weet nu dat de investering gezien de omvang van de opleiding niet duur is. Andere opleidingen lijken goedkoper, maar zijn vele malen korter en daarmee toch duurder. Het gaat niet alleen over het ademen, het gaat over het leven én het ademen! En een grote pré die ik ervaar is dat ik al na de tweede module het geleerde kan toepassen in mijn praktijk, waardoor ik vanaf dat moment de opleiding al begon terug te verdienen. Dit alles, samen met de groei die ik zelf ervaar, vind ik dit de beste investering die ik ooit gedaan heb; zoals het gezegde luidt: Het is het dubbel en dwars waard.

Lees hier >> het interview van Nikki van der Velden – The Breathwork Movement – met Jacquelien en Marco over het ontstaan, de omvang, de impact van Breathfulness en de opleiding.

De magie van de adem én het leven ontdekken en doorgronden!

Breathfulnesscoach is een levensbegeleider.

Sommigen noemen het levenskunstenaar.

Breathfulnesscoaching is niet iets gaan dragen van de ander, niet iets overnemen van de ander of de ander proberen te redden. Het is de ander begeleiden in die stukken waar hij/zij in het dagelijks leven niet aan toekomt, omdat het niet veilig is, te druk is, te complex is, te… is. Daarom staat in onze opleiding centraal dat je als Breathfulnesscoach een veld van veiligheid, aanwezigheid en inspiratie creëert, waardoor er vertrouwen is om te kijken naar die delen waar nog pijn zit, naar die delen die nog niet tot ontwikkeling zijn gekomen. Kortom de delen die nog in de schaduw leven, de donkere kant.

Breathfulness partner

Het unieke aan de Breathfulness opleiding is de combinatie van zielswerk, traumawerk, ademwerk en lichaamswerk.

Breathfulnesscoaching om de ander terug te brengen naar de liefde, kracht, wijsheid en licht in zichzelf, naar het latent aanwezige potentieel dat gezien en geleefd wil worden. Opdat het leven vormgegeven wordt vanuit hart en ziel.

We ontvingen een mail van Daniëlle na de opleiding

Daniëlle

- Deelnemer opleiding

De opleiding was beslist een verdieping op de Retreat. Ik ben mezelf nog wel 100 x tegen gekomen, maar ben er in alle gevallen sterker uit gekomen. De opleiding is super compleet met invalshoeken die je bij de reguliere coachopleiding gewoon niet mee krijgt. Het is een reis waarin je jezelf heel goed leert kennen, waarin veel wordt gedeeld, gehuild, maar vooral ook wordt gelachen. Ik had het voor geen goud willen missen! En nu… nu ben ik er klaar voor om zelf de touwtjes in handen te nemen. Ik run al een tijd met veel passie mijn eigen Breathfulness praktijk. Ik voel me zeker, ik voel me gelukkig en sta volledig in mijn kracht. Iets dat ik mijn vorige levensjaren nog niet ontdekt had. Alleen daarom al raad ik iedereen aan, die hiernaar op zoek is, de opleiding te volgen. Het is het beste dat ik ooit gedaan heb.

Een diepte investering

Een diepte-investering voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling, want we noemen de opleiding veel liever een reis die je beleeft én doorleeft.

Een bijzondere en intense reis langs de negen levensfasen: van het zielsbesluit (JA-zeggen tegen het leven en je eigen levenspad) naar geboorte en eerste levensjaren.

Dan naar je kindertijd, puberteit, jongvolwassenheid, volwassenheid tot uiteindelijk de levensfasen van afronding en neutraliteit​.

Aanvraag zoom meeting

Alles valt op zijn plaats: een Breathfulnesscoach is een levensbegeleider, sommigen noemen het zelfs een levenskunstenaar, omdat het alles omvattend is. Van het fysieke, aardse tot het intuïtieve en zielsaspect. Ofwel lichaam, mind, hart en ziel.

Een inspirerende reis in 15 delen: Breathfulnesscoaching om de ander terug te brengen naar de liefde, kracht, wijsheid en het licht in zichzelf. Terugbrengen naar de herinnering aan het latent aanwezige potentieel dat gezien en geleefd wil worden. Om vanuit hart en ziel een vreugdevol en authentiek leven te leven. Kortom een opleiding voor wie niet alleen wil zoeken, maar bereid is om te vinden!

Als je na het lezen van de brochure nog vragen hebt, neem dan contact met ons op.  We kunnen dan kennismaken en antwoorden geven op je vragen over de opleiding; Jacquelien (jacquelien@breathfulness.nl) of Marco (marco@breathfulness.nl).

Ook Ellen en Rina mailden ons hun ervaringen

VEllen: vgaven mij zoveel energie, kracht en vreugde! Na deze Retreat voelde ik dat ik weer echt terug was bij mijn ware zelf, ik voelde: ‘Dit ben ik weer ten volle uit, wat heerlijk!’

Voor mij was de stap naar de opleiding een logische stap na deze Retreat maar gek genoeg, ik neem beslissingen vrijwel altijd compleet doordacht…, maakte ik deze stap volledig op mijn gevoel; dit is wat ik moest gaan doen!

Elke module van de opleiding brengt zoveel verdieping, inzichten en ontwikkeling. Ik vind de combinatie en integratie van het theoretische gedeelte met de ademhaling zo ontzettend mooi. Het doorvoelen en zelf ervaren van dat wat we tijdens een module aan theorie krijgen, maakt deze opleiding voor mij zo sterk! Wat is het intens en verrijkend om hier elke maand weer mee bezig te mogen zijn. Ik blijf me iedere keer weer verbazen en verwonderen over de kracht van de harmoniserende ademhaling. En die verwondering elke keer weer bij mijzelf of wat het bij een cliënt doet, is wat de opleiding en dus het ‘Breathfulness-(adem)coachen’ zo uniek en leuk maakt!

Veel dank Marco en Jacquelien voor alles wat jullie delen aan kennis, kunde en schat aan ervaring tijdens de opleiding. En vooral een groot dankjewel voor jullie geloof en vertrouwen in dat mijn unieke, ware zelf in mijn (adem)coaching er mag zijn en prachtig is.

Rina: 8 jaar geleden kwam ik in aanraking door een workshop ademen met Marco en Jacquelien. Er werd meteen iets aangeraakt in mij en als vervolg daarop heb ik een 3 daagse De kracht van je vrouw zijn meegedaan. Dat weekend heeft me toen zo veel gebracht dat ik meer wilde…

Regelmatig ging ik naar Jacquelien om te ademen en coachingsgesprekken. Ook dat heeft me heel erg geholpen om te zien wie ik ben. Ook naar lezingen geweest en vorig jaar wederom een vrouwen 3 daagse mee gedaan. Dit keer een uitgebreid bezig zijn wat er allemaal in onze baarmoeder gebeurd. Wederom fantastisch. Je wordt gezien, gehoord, bent met gelijkgestemde mensen, een warm bad en een veilige bedding.

Nu ben ik de opleiding begonnen!!! Ik ben 69 jaar en dacht oh, ben te oud wat zal ik er nu aan hebben. Nou ik kan je vertellen ….. na nog maar 9 modules te hebben gehad weet ik nu al dat ik er heeeeel veeeeel aan ga hebben. Het is een prachtige reis die je eenieder zou gunnen en dan ben ik nog niet eens klaar!!! Je komt jezelf tegen, gaat er mee aan de slag en je wordt zo liefdevol omringd. Tot nu toe heb ik heel veel geleerd en dat gaat nog meer worden. Kortom mocht je twijfelen, niet nodig, gewoon doen!

Je leven wordt zoveel mooier en rijker en wij kunnen het weer doorgeven aan onze kinderen. De wereld wordt alleen maar mooier met Breathfulness.

Planning en investering Opleiding – een reis in 15 delen

Breathfulness Center

Locatie: Breathfulness Center in Steenbergen

Een van onze belangrijke elementen is de ruimte die we creëren om gedurende de reis in 15 delen je optimaal te begeleiden en te inspireren. Onze drive is om alles wat we zelf ervaren hebben, weten en toepassen in ons centrum aan je over te dragen en je mee te nemen op weg naar het uitdragen van de essentie van Breathfulness, zodat je na de opleiding verrijkt, vanuit innerlijke kracht en vreugdevol op authentieke wijze als Breathfulnesscoach/Partner vormgeeft aan de weg van Breathfulness.

Voorjaar 2024
aanvangsmodule 1 (3 dagen): 19 t/m 21 januari
geen plaats meer beschikbaar.

Najaar 2024
aanvangsmodule 1 (3 dagen): 6 t/m 8 september

Data module 2 t/m 15 (14 x 3 dagen) – deze data worden in onderling overleg vastgesteld tijdens de eerste module. Iedere maand is er een module; totale doorlooptijd van de opleiding is 15 tot 18 maanden.

Iedere opleidingsdag start om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

De studiebelasting voor de opleiding bedraagt naast het volgen van de opleidingsdagen ongeveer 4 uur per week, t.w. bestuderen opleidingsmap, vakliteratuur (de boekenlijst bestaat uit diverse boeken die gerelateerd zijn aan thematieken binnen de Breathfulnesscoaching) en het praktisch oefenen. Dit kan op eigen verzoek uitgebreid worden met intervisie.

De opleiding wordt gegeven door Jacquelien en Marco en vindt plaats in de cursusruimte van het Breathfulness Center in Steenbergen.

De opleiding is inclusief thee/koffie, water en fruit.

Investering

Je directe investering is 15 termijnen van € 415,-*. Indien volledige betaling van alle termijnen voor aanvang module 1 plaatsvindt ontvang je € 475,- korting op het totaalbedrag.

Daarnaast vakliteratuur (5 Breathfulness boeken), overige boeken op de literatuurlijst zijn niet verplicht (± € 300,-; dit is afhankelijk van de reeds gelezen boeken van de geadviseerde literatuurlijst).

Praktijk materialen voor het geven van consulten met ademsessies (± € 450,-; afhankelijk welke materialen je al hebt, zoals behandeltafel, hoes, backjackmeditatiestoel, driehoek kniekussen).

Voor de stages geldt dat alleen de verblijfskosten gedeeltelijk in rekening gebracht worden.

* De prijs van de opleiding is exclusief je investering voor het volgen van de Retreat Terug naar je ware zelf. (Wat je tijdens deze Retreat als deelnemer ervaart, komt in uitgebreid en in verdiepende vorm terug tijdens de opleiding. Zorg ervoor dat je vooraf of tijdens deze reis in 15 delen deze Retreat gevolgd hebt, waarmee je de diepgang van Breathfulness zelf ervaren en beleefd hebt).

* De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW en voor ondernemers aftrekbaar als studie/beroepskosten.

Diploma

Na het voltooien van de opleiding en de 2 stages ontvang je het diploma Breathfulnesscoach, waarna je je aan kunt sluiten als Breathfulness Partner (Lees hier >> de info over het partnerschap). 

Klik hier >> om je aan te melden.

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de opleiding wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding 25% van het volledige cursusgeld.
– binnen 7 dagen voor aanvang van de opleiding 50% van het volledige cursusgeld.
– op de eerste dag van opleiding 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de opleiding is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de opleiding vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van bovenstaande voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.

Download hier de Studievoorwaarden Breathfulness Academy


Contactmomenten

Voor vragen over de opleiding (zowel administratief als inhoudelijk) mail naar info@breathfulness.nl en binnen 48 uur ontvang je antwoord op je vragen.