Keuze maken op een kruispunt in je leven

Vanuit je mind, de ander of je hart?

Als je de keuze maakt die voor jou klopt

en het is een keuze die je inspireert,

dan is het een keuze vanuit kracht en liefde!

Sta je op een kruispunt in je leven en moet je (belangrijke) keuzes maken? Zit je vast in je werk, relatie, gezondheid, financiën of andere situatie waar je niet uitkomt? in je werk, relatie, gezondheid, financiën of andere situatie waar je niet uit komt? Ben je moe, mis je plezier en voldoening in wat je doet? Verval je steeds in herhaling van patronen? Lukt het niet om de juiste keuzes te maken? Zoek je concrete tools om vanuit licht, liefde en kracht te leven en deze patronen te doorbreken? Puber, (jong) volwassen, senior, man of vrouw, privé of zakelijk. 

Breathfulness stimuleert en ondersteunt je verlangen en biedt praktische begeleiding en tools om keuzes te maken.

Keuze maken en het kruispunt effect

Auteurs: Jacquelien en Marco de Jager, grondleggers van Breathfulness en van de enneagram dimensie: de levensfasen.

 

Herken je het…op een kruispunt in je leven staan en niet wetend welke richting op te gaan?

Soms kom je in een periode in je leven dat je het gevoel hebt dat je vastzit. Je loopt vast in je werk, in je relatie, gezondheid of financiën. Moeheid overheerst, waardoor je plezier en vervulling mist. Je hebt lichamelijke/psychische klachten of het glas is continue halfleeg. Je weet niet meer hoe hieruit te komen. Een herhaling van patronen. Soms zo intens moeilijk, want welke weg neem je? Aangekomen op het kruispunt zijn drie keuzemogelijkheden; de weg van de mind, de weg van de ander of de weg van je hart.

 

De weg van de mind

Er is een weg naar links, de weg die je mind aangeeft, gebaseerd op (angst)gedachten, controle, zekerheid en oude ervaringen. Een weg die in het verleden waarschijnlijk heel dienend is geweest, maar nu niet meer functioneel is. Een weg die je niet meer voedt. Het kost je te veel energie, maar toch blijft deze weg aantrekkelijk omdat je het zo gewend bent. Het is vertrouwd en het lijkt zo bij je te passen. Is dat echt waar? Als je naar je innerlijke stem durft te luisteren, hoor en voel je dat het niet meer kloppend is. Je wordt je bewust dat het de illusie van het denken is.

 

De weg van de ander

Er is een weg naar rechts, de weg van de ander. Gevormd door de verwachtingen, behoeften en verlangens van anderen. Misschien ben je de droom van anderen aan het realiseren, waardoor je weg bent van je eigen behoeften, diepere verlangens en je eigen droom. Het is een weg die je schijnbaar liefde, aandacht, waardering en zekerheid oplevert, maar je niet brengt wat je echt nodig hebt. Je mist de werkelijke vervulling en beleving. De afhankelijkheid en invulling van liefde en waardering buiten jezelf is ook een illusie geworden.

 

De weg van het hart

De weg in het midden is de derde mogelijkheid, de weg van je hart, het luisteren naar je innerlijke stem en het volgen van je hoofdspoor. Het is de weg die inspireert en uitdaagt, die je kwaliteiten en talenten naar voren laat komen. Soms voelt de weg zacht bewegend, soms heel hobbelig. Maar wat je tegenkomt is dienend voor je groei om werkelijk te kunnen zijn wie en wat je bent. Deze weg maakt mogelijk dat jij kan manifesteren wat je vanuit je hart en ziel wilt creëren, want het is je levenspad.

Om de juiste keuze te maken op het kuispunt mag je tijd en ruimte nemen om antwoorden in jezelf te vinden, om ze weer te herinneren. Het hoofd, de logica, heeft niet alle antwoorden, het hart daarentegen weet alles. Geef hier de nodige prioriteit aan en als je hulp nodig hebt, schroom niet om deze hulp te vragen. Kom in actie om jouw weg te kiezen.

We bieden graag onze expertise, ervaring en ondersteuning aan zodat je het kruispunt over kunt steken.

Zoals een cliënt verwoordde op een kaart die ze ons stuurde: Dank je wel; in jullie veilige omgeving kon ik loslaten en weer doorgaan. Er is ruimte gekomen, ik ben meer ontspannen en ik kan opnieuw de verbinding maken!

 

Onze aanpak

Belangrijk is dat je in contact komt met jezelf en daarmee we meer dan alleen mentaal. Het gaat om je totale beleving, je gevoel. Dat is de combinatie van denken en voelen. Als dit samensmelt dat is er het innerlijk weten. En dan weet je en voel je de kracht om die keuze te maken die nu voor jou kloppend is. 

Cyclus van het levenVoor het denken, het mentale, de bewustwording, geven we je helderheid en inzichten o.a. door te coachen met het model van de levensfasen. Een fascinerend handboek om zicht te krijgen op waar je nu staat en de thema’s die daarbij horen. In onze coaching brengen we je terug naar het nu, naar datgene wat er nu belangrijk is. Soms door openingen te geven, soms door spiegelen, maar vooral door het stimuleren van zelfreflectie. 

Voor het voelen passen we de meest sterke interventie toe om je in contact te brengen met je lichaam en je gevoel. We gebruiken daarvoor de harmoniserende ademhaling. Een krachtige tool, die je ook thuis kunt toepassen met de Breathfulness APP.

Dus een integrale aanpak om de weg van te vinden van kiezen vanuit je mind naar kiezen vanuit je hart!

 

Lees meer in de boeken over Breathfulness – klik hier om te bestellen »

Breathfulness Levensreisgids
Breathfulness Heling en harmonie door de adem
Breathfulness Het is tijd om allemaal te gaan puberen
Breathfulness Je bent meer dan je denkt
Breathfulness Een weg naar een verruimd leven