Retreat

Een innerlijk reis

 

Niet langer vastzitten in een bore-out

Een zesdaagse om jezelf te hervinden

2 t/m 6 maart22 t/m 26 juni

Wendie vertelde: dit is echt een van de beste investeringen in mezelf geweest. Alles wat hier wordt vernoemd heb ik ook ervaren. En meer dan dat. Zelfs nu na twee jaar ondervind ik nog dagelijks de positieve effecten van deze Retreat. Tenslotte, Marco en Jacquelien zien je echt en geven je wat je nodig hebt.

Als deze Retreat op je pad komt is het misschien op een moment in je leven dat je vastgelopen bent. Niet lekker in je vel zit, op zoek bent, iets in je leven mist of al veel hebt onderzocht, maar nog niet kan leven. Ineens gebeurt er iets in je en weet je Dit is het… Dit moet ik gaan doen…

Marco vertelt: ik weet nog goed mijn eigen moment dat ik de behoefte kreeg om tijd voor mezelf te nemen. Niet bedacht met mijn hoofd, maar vanuit een innerlijke impuls besloot ik om me op te geven. Diep vanbinnen wist ik: dit is het moment, dit is wat ik nodig heb en waar ik werkelijk naar verlang; zes dagen voor mezelf om rust in mijn hoofd te krijgen, nieuwe inzichten en bewustwording, maar vooral om te ervaren wat voelen is en te beseffen wie ik werkelijk ben en wat ik wil manifesteren in mijn leven.

De weg naar binnen

Oefening tijdens de RetreatMisschien is dat voor jou ook de reden dat deze Breathfulness Intensive Retreat je aantrekt. Retreat betekent letterlijk: jezelf tijdelijk terugtrekken, even pas op de plaats maken en afstand nemen van de hectiek van alledag, vanuit een verlangen naar innerlijke verdieping. Geen telefoon, krant, social media en geen verplichte patronen, maar stilstaan, luisteren en ervaren wat er is en wat zich aandient.

Als dit is wat je zoekt, blijf dan zeker lezen. Neem voordat je verder leest even tijd om bewust te worden wat jouw diepe verlangen is.

Vervulling – Voldoening – Balans 

Ben jij op zoek naar vervulling in je leven? Je hebt in je leven al veel gerealiseerd, maar toch mis je iets, het voelt niet compleet; de werkelijke vervulling ontbreekt, datgene wat je een blij gevoel en energie geeft.

Wil jij balans tussen geven en ontvangen? Wat je doet vraagt inmiddels (te)veel energie, maar intussen komt er te weinig energie terug; het lijkt meer eenrichtingsverkeer dan een uitwisseling.

Ervaar je disbalans tussen ratio en gevoel? Je fysieke lichaam voelt niet meer energiek en je hoofd heeft de leiding genomen, waardoor je afgesloten bent van je gevoel.

Heb je het gevoel vast te zittenIn je werk, je relatie, …

Bas vertelt over zijn ervaring: Ik ben de week ingegaan met het idee om wat meer energie en meer frisse nieuwe ideeën te krijgen over de toekomst van m’n werk. Zeker de laatste 2 dagen voelden als een doorbraak. Ik voelde me kwetsbaar, open en zonder oordeel! Een heel fijn warm en wijs gevoel. Ik voelde ook zo goed de echtheid en oprechtheid van Marco en Jacquelien. Integer en vol warmte. Ik doe nu elke dag de 5 Tibetaanse riten en een half uur ademen. Ik merk dat ik meer gefocust en geconcentreerd ben. Ik heb door het dagelijks ademen en door de “Retreat week” een beter en duidelijkere visie gekregen. Ik vond de week echt z’n fijne ervaring en zou het iedereen willen aanraden. 

De Retreat is uitermate geschikt als je bovenstaande herkent, misschien benoem je het zelf als een periode van een bore-out waar je in beland bent. Wacht niet langer en neem nu actie om dit om te keren.

Lees meer over bore-out op de volgende pagina’s:

Niet meer overleven, maar leven en beleven

Met andere woorden is deze retreat…

  • …het besef dat het leven niet altijd is wat je wilt, maar juist geeft wat je werkelijk nodig hebt;
  • …loslaten van de verwachtingen en openstaan om te ontdekken en te ervaren;
  • …een nieuwe kans om wat je tijdens je leven ‘verloren’ hebt alsnog op te pakken;
  • …het laten stromen van de levensenergie: levenskracht en levensvreugde;
  • …het jezelf gunnen om de volheid van de adem en de volheid van het leven te ervaren;
  • …een cadeau voor jezelf! Een mooie onvergetelijke ervaring!

Ontdekken, verbinden en zelfrealisatie

Dé thema’s tijdens deze zesdaagse Breathfulness Intensive Retreat. Deze retreat is bedoeld voor jong en oud, iedereen die echt vanuit het hart wil leven, die bereid is om te gaan ontdekken, maar vooral wil vinden. Dé kans om je sterker te verbinden met je eigen kern en te ervaren dat je levenskracht en levensvreugde toeneemt, je creatieve energie weer stroomt en vervulling ervaren wordt.

De Retreat om een levensverandering te realiseren; een zelfrealisatie om je leven vorm te geven vanuit je hart en ziel.

Retreat in Kasteel De Berckt

Daarnaast is er ruimte voor stilte, beweging en ontspanning. Ook is de factor plezier in ruime mate aanwezig.

Onderdelen van de Retreat

Uit onderzoek onder deelnemers blijkt dat de volgende duurzame resultaten bereikt zijn na het volgen van deze zesdaagse. Het volledige onderzoek staat op effecten.

Effecten Retreat

 

Breathfulness Retreat

Locatie:
Kasteel de Berckt in Baarlo (LB).

Trainers:
Marco en Jacquelien i.s.m. team van Breathfulnesscoaches

Data Retreat:
2 t/m 6 maart en vervolgdag 24 maart
22 t/m 26 juni en vervolgdag 7 juli

Investering (inclusief verblijf):
Je investering voor deze bijzondere retreat is € 1.345,- (waaronder verblijfskosten van € 295,- gebaseerd op 2 persoonskamer. Indien je een eenpersoonskamer wenst, kun je dit op het aanmeldingsformulier aangeven. De toeslag hiervoor is € 50,-).

Retreat november 2019

Info avond

Er zijn verschillende momenten in een proces die vragen op kunnen roepen, twijfel kunnen geven en zelfs leiden tot het stagneren van de voortgaande beweging, waardoor je steeds weer opnieuw begint. Herken jij dat je vol enthousiasme aan een impuls of idee begint? De energie volop stroomt, stappen neemt om er vorm aan te geven door info te verzamelen, maar op het moment dat je de volgende stap wilt nemen, je onzekerheid voelt of jouw oorspronkelijke idee wel zo goed was. Vragen en twijfel komen op, antwoorden blijven uit en je besluit om te wachten. Je zet je impuls of idee in de ‘ijskast’ of bent inmiddels alweer bezig met een volgend idee. Sommige mensen overkomt dit regelmatig, het is een terugkerend patroon in hun leven.

Wij zijn erop gericht dat je ontdekt wat je werkelijk wilt én daar vorm aan kunt geven. Natuurlijk kom je onderweg in een proces vragen, twijfels en hindernissen tegen. Door niet alleen te analyseren met het hoofd, maar ook contact te maken met je gevoel wordt je innerlijk weten sterker. Dat is de basis om je bewust te worden wat de antwoorden zijn, je zelfvertrouwen te versterken om hindernissen te overwinnen. Om niet steeds opnieuw te hoeven beginnen, maar door te gaan op de weg die je hart je ingeeft.

Op de info avond van 11 februari en 17 maart (19.30-21.00 uur) krijg je info en antwoorden op je vragen over de Retreat en de Opleiding. Aanmelden via mail naar info@breathfulness.center.

Ervaringen

We kunnen natuurlijk nog veel meer schrijven, maar laten liever deelnemers aan het woord die deze Retreat al ervaren hebben.

Ervaring Intensive Retreat

Tijdens de Retreat heb ik ervaren hoe fijn het is om de adem als anker te gebruiken om de reis in mijn lichaam te maken. Door me te verbinden met mijn adem word ik op een gegeven moment overgenomen door de adem, de adem ademt mij en komt er ruimte in mijn lichaam. Mijn lichaam laat los en laat voelen wat mij blokkeert om dichter bij mijn kern te komen. Dit geeft me inzichten en steunt me in mijn reis naar mezelf. Ik vind de adem een heel mooi instrument het leven in mezelf tot bloei te laten komen.

Ook het model enneagram vind ik heel inspirerend. Door de verschillende levensfases te begrijpen en het te vertalen naar mijn eigen persoonlijke situaties, kan het heel verhelderend zijn.

Dank Marco en Jacquelien voor jullie professionele, deskundige en liefdevolle begeleiding.

SD

Nina deelt haar ervaring

Nina heeft de Retreat gevolgd en diverse individuele sessies en ze vertelt: deze methode heeft me heel erg geholpen om bij mezelf te komen. Ik heb stukken tot in de kern aan kunnen pakken en geleerd om ook als ik alleen, dus zonder coach ben, middels de ademhaling ‘mezelf’ te helpen.Ontwikkeld door Marco en Jacqueline de Jager. Liefdevolle mensen met veel ervaring op het gebied van bewustwording. Ze hebben de ademhaling helemaal uitgediept en geanalyseerd hoe je deze kunt gebruiken om stukken van jezelf te transformeren. Misschien is het allermooiste /makkelijkste van de bewuste ademhaling wel, dat je niet tegelijk kan denken en ademen. Wat maakt dat als je echt uit je hoofd wilt (of moet omdat je overloopt) je dat ook echt zelf voor elkaar kan krijgen door dit te doen. Mediteren (stil zitten) is bijvoorbeeld voor mij iets wat alleen lekker gaat als ik al in een bepaalde mate van rust heb.

Ademhaling en bewustwording

De ademhaling is iets wat je ‘doet’ en is voor mij makkelijker, net zoals Zhi Neng Qi Gong dat is, doordat je beweegt. Je doet dus iets en is het makkelijk om even niet afgeleid te worden door gedachtes. In het Breathfulness programma is de ademhaling een middel om het doel te bereiken. Bijvoorbeeld het helen van stukken of het uitzoeken wat ik nou echt van binnen wil, bijvoorbeeld als je op een t-splitsing in je leven staat. Er is altijd eerst een liefdevol en kundig gesprek om in kaart te brengen waar je knelpunten zitten. Vanuit Breathfulness wordt als hulpmiddel het Enneagram / persoonlijkheidsmodel gebruikt. Voor mij een heel mooi model om bepaalde dingen inzichtelijk te krijgen. Zo’n model geeft de logische loop van dingen weer, als je een beetje chaos in je hoofd hebt, helpt het als leidraad.

Anekdote

Een mooie anekdote over Breathfulness, was een jaar of 6 geleden toen ik privé een beetje een mindere tijd doormaakte. Ik had een intensieve ademsessie bij Marco. Na zo’n sessie lig je nog altijd een paar minuten bij te komen en voel je je eigenlijk helemaal vrij en bij jezelf. Voor mij zijn dat ‘de’ momenten waar je ‘het’ voor doet. Je voelt je dan helemaal vrij van zorgen, kan beslissingen perfect vanuit je hart nemen en weet gewoon wat je moet doen.Zo is bij mij destijds het idee voor mijn eigen knitwear lijn ‘LEI’ ontstaan. In 10 minuten op die tafel, zag ik helemaal voor me wie ik in Italië moest bellen. Wie binnen mijn bedrijf LALTRADONNA dit kon begeleiden. Binnen een week zat ik samen met een collega aan tafel in Italië te praten met precies de juiste partij. Het opzetten van dit merk heeft mij in die tijd zoveel gebracht, de creativiteit en het reizen naar Italië. Dit was precies wat ik op dat moment nodig had.

Love, Bliss & Qi – Nina – Blisscentre.nl

Deelnemers vertelden: Ik hoef wat er verteld is niet meer te bestuderen, door de ervaringen is het direct een weten geworden, het is zo verhelderend.
Wat een week… ik voel alleen maar liefde. Voor mezelf, jullie, de wereld, moeder aarde. Voor alles en iedereen die wel of niet ademt.
Woorden van dank van een groep deelnemers: voel me lief en kwetsbaar, dank! Dank jullie wel voor deze bijzondere week. Hier zal ik nog vaak aan terugdenken, met veel liefde.
Super bedankt voor deze mooie week, jullie zijn liefdevolle mensen. Bedankt voor deze waanzinnige week. Dank je voor de tijd van mijn leven: een nieuw begin.

Er zijn tijdens deze week veel thema’s geopend die nu klaarliggen voor transformatie op hun eigen tempo. Er is nog tijd nodig voor verdere integratie, want het was een hele intense reis. Ik vind het fijn dat jullie zoveel afwisseling brengen in een dag, dat maakt het luchtig en toch diepgaand en intens.
Enorm dankbaar voor een zichtbaar stuk in mij wat geheeld kon worden…. En ook de onzichtbare stukken (voor mezelf) die zijn aangeraakt! Dank je wel daarvoor!!
En ja, ik gun iedereen wat ‘wij’ hebben mogen ervaren afgelopen week.

Ervaring van een breathfulnesscoach

Een Breathfulnesscoach die tijdens een retreat als coach aanwezig was verwoordde het als volgt:

Ik heb er weer enorm van genoten. Het zijn weken die je met niets kunt vergelijken, zo bijzonder. Er gebeurt altijd zó veel met name met de deelnemers, maar natuurlijk ook met mezelf. Het is een reis waarbij je je van te voren al kunt verheugen op een goede afloop. Waarbij velen enorm veel waardevolle bagage meekrijgen voor de rest van hun leven. Zo is dat bij mij gegaan en je weet dat het voor de meeste deelnemers, ieder op hun eigen manier ook zo zal verlopen. En dat maakt het zo mooi, je wordt er zelf blij van omdat je weet dat hen nog zoveel mooie ontwikkelingen te wachten staat. Jullie zorgen altijd voor een geweldige, veilige, gezellige, liefdevolle en geborgen sfeer. De omgeving met zijn de natuur doet zijn werk, het eten is (uiteindelijk) altijd lekker en de deelnemers krijgen echt de mogelijkheid naar binnen te keren.

Aanmeldingsformulier Retreat

Aanhef

Ik heb voorkeur voor 1 pk (€ 50,- toeslag)

Dieetwensen

Door jouw gegevens in dit contactformulier in te vullen ga je ermee akkoord dat deze gegevens door ons mogen worden opgeslagen. Zie privacy reglement voor hoe we omgaan met privacy.

1 + 7 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de retreat 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de retreat 50% van het volledige cursusgeld;
– op de eerste dag van retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.