Breathful Man

De man in zijn ware kracht

Een dynamische driedaagse voor mannen

De man in zijn ware kracht is een uitnodiging, uitdaging en kans!

Voel je je gezien als krachtige man? Komt je kracht van binnenuit, gaat het leven je makkelijk af of gebruik je (soms) nog te veel mentale kracht? Doe je te veel vanuit je hoofd, wil je alles oplossen of moet je er hard voor werken en wordt je kracht soms ervaren als macht? 

Bij steeds meer mannen groeit het verlangen om vanuit hun ware mannelijke kracht te leven. En groeit het besef dat er veel meer potentie is dan er nu uitkomt. Groeit ook het verlangen om niet langer vanuit ego, maar vanuit het hart te manifesteren. Het ego-bewustzijn (ik-denken) is onder andere gericht op overleven en bescherming. Door het ego-denken (de criticus) ontstaat goed of fout en alles wat anders is dan hoe-het-hoort of je gevormde ideaalplaatje vormt een bedreiging. Dus word je alert of heb je weerstand tegen mensen of dingen die anders zijn. Het zorgt er voor dat je aspecten van jezelf, die niet passen in hoe-het-hoort of het ideale plaatje, veroordeelt. Deze aspecten in de ander zien veroorzaakt weerstand, jaloezie, veroordeling of woede en zorgt voor concurrentie.

Van harnas naar openheid – van gesloten naar kwetsbaarheid

Van imago naar authentiek

Het hart gaat voor gelijkwaardigheid, zorgt voor een synergie tussen binnen en buiten. En richt zich op wat werkelijk belangrijk voor je is in het leven. Het geeft richting om vervulling te ervaren en te doen waar je werkelijk op aangaat. Het geeft je kracht om je valse (gevormde en gecreëerde) identiteit los te laten en vanuit je ware zelf te leven. Je hoofd (overgenomen overtuigingen, verwachtingen van anderen, etc.) is niet langer leidend, maar je hart, je intuïtie, is je kompas geworden.

Ray vertelde mij waarom hij ging deelnemen

Na mijn hele leven geleefd te hebben vanuit de gedachte dat de wereld waarin ik leefde de echte wereld was, is er enige tijd geleden een moment gekomen dat het tijd was om mijn leven drastisch te veranderen. Getrouwd en vader van twee kindjes, werd het tijd om echt gelukkig te worden en om mijn eigen gezin op de eerste plaats te zetten in plaats die van mijn ouders. Het werd tijd om niet meer tussen mijn eigen gezin en mijn ouders te staan en om te proberen om iedereen goed te doen; het werd tijd om echt volwassen te worden!

Het aangaan van deze uitdaging is een diepgaande beweging naar…

…verbinden

Stoppen met strijden tegen de buitenwereld en verbinding voelen met je binnenwereld, met je kern. En je van daaruit verbindt met de ander. Van hart tot hart. Beslissingen nemen die recht doen aan wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven én de kracht voelen om die stappen te nemen die nodig zijn om je vanuit je hart te verbinden.

…balans door voelen

Bewust worden van je lichaam en de signalen die je lichaam je geeft. Bewustwording over de balans tussen inspanning en ontspanning en het effect van inspanning en ontspanning. Voelen wat werkelijk ontspannen is en snellere bewustwording wanneer inspanning gebaseerd is op mentale wilskracht en wanneer het van binnenuit komt.

…aanwezigheid

Inzicht in patronen van de afwezige man/vader én het ervaren van de kracht om nu andere keuzes te maken. Niet meer aanpassen of pleasen, niet meer vechten voor je plaats, maar authentiek jezelf zijn. Duidelijk zijn, durven stralen en weten dat het oké is om te zijn wie je bent. Niet meer een kopie van, geen bewijsdrang meer, maar jezelf zijn. Thuiskomen bij jezelf en verbinding voelen met alle innerlijke delen. Ook met je kleine ik, waardoor er weer ruimte komt voor speelsheid en magie in je leven.

…intimiteit heeft zijn plek

Wilskracht is kracht door zachtheid geworden. Het heeft niets met soft te maken. Het is het voelen van de ware kracht van mannelijke energie. En het besef dat dit helemaal tot zijn recht komt als er ook ruimte is voor de vrouwelijke energie. Het is een samenspel tussen het mannelijke en het vrouwelijk. Tussen kracht en kwetsbaarheid. Zowel in jou als met de ander. Je hoeft niet langer een harnas te dragen, maar durft je kwetsbaar en open te laten zien.

Wat deelnemers zeggen

Erik

- Deelnemer driedaagse

Voor de mannen die denken, dit is mij veel te zweverig, die daag ik uit hier aan mee te doen. Want ik kan als no nonsense, doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg, rationeel denkend, sceptisch, wantrouwend individu, nu zeggen dat ik veel meer rust voel. Een soort balans in mijn lijf, waardoor ik veel meer kan genieten van alles om me heen. Ik ben echt uit de ratrace gestapt en heb ervaren waar het eigenlijk over gaat. Ik maak veel beter een verbinding met mijn gezin, omdat ik meer vanuit mijn gevoel dan vanuit verstand communiceer. En dat is echt de beloning van deze driedaagse. Ga dit gewoon doen! Ja jij, stoere vent! Want het kan niet anders dan dat je met hele bijzondere inzichten naar huis gaat die de rest van je leven plezier brengen.

Anoniem

- Deelnemer aan de driedaagse

In het mannenweekend heb ik ontdekt wat de ware ik is. Dit gebeurde middels een theoretisch gedeelte van Marco, het doen van ademtechnieken waarin je tot inzichten komt en waarin je delen kunt helen, het doen van opstellingen (jezelf in het nu, jezelf als puber, je ouders), meditatie om tot rust te komen en veel met elkaar te praten en te delen. Je gaat elkaar ontdekken en er worden dingen die spelen of diep zijn weggestopt, ontbloot. Dit is erg prettig, aangezien je elkaar weet aan te vullen of te helpen met nieuwe inzichten. Verder hebben we talloze momenten gehad dat de tranen over de wangen liepen van het lachen! Ik heb ik geleerd naar mijn gevoel en naar mijn hart te luisteren (vrouwelijke energie). Ik zit beter in mijn vel en voel me ook sterker. Ook in mijn eigen gezin merk ik de invloed hiervan: ik voel dat de band met mijn vrouw en kindjes hechter is geworden, hechter dan ooit. Verder heb ik geleerd om eindelijk eens mijn eigen grenzen aan te geven. Dit voelt enorm goed. Ik besef me ook, nu deze stappen zijn gezet, dat er geen weg terug meer is!

Balans tussen ratio en gevoel

Mannen en vrouwen zijn verschillend en moeten dat ook blijven, maar in iedereen zit zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Naast de mannelijke waarden (ratio/intellect) heb je de vrouwelijke waarden (gevoel, intuïtie) nu harder nodig dan ooit. Dan ontstaat er ruimte voor gelijkwaardigheid, verbinding, intuïtie, creativiteit, genieten, zachtheid, luisteren en samen. Terwijl de ruimte voor doelgerichtheid, focus, helderheid, daadkracht, structuur en authenticiteit op natuurlijke wijze aanwezig blijft. De eerste stap hierin is balans terugkrijgen in je mannelijke energie. Dan kan het mannelijke zich verbinden met het hart en kun je dit ook vormgeven in je rol als vader die zijn kind begeleidt naar een zelfstandig en authentiek leven.

Het realiseren van je droom, aanwezigheid en balans tussen ratio en gevoel zijn een aantal aspecten waar veel mannen tegen aan lopen. Het vertegenwoordigt belangrijke thema’s als: Wat betekent het om man te zijn? Hoe geef ik vorm en inhoud aan het man-zijn? Hoe geef ik richting aan mijn mannelijke energie? Hoe leef ik vanuit mijn hart en met mijn (hoog)gevoeligheid?

De man van nu wil ontdekken wat het is om vorm te geven aan het man-zijn. Om van criticus naar waarnemer te gaan, om zijn leven vorm te geven vanuit zijn hart. En op authentieke wijze in de wereld en in relaties staan.

Bas

deelnemer driedaagse

De driedaagse was een geweldig verrijkende ervaring voor mij. De openheid van de groep mannen en de hoge mate van zelfreflectie die ik ervaren heb tijdens deze dagen waren werkelijk uniek. Ik heb altijd behoorlijk sceptisch aangekeken tegen dit soort dingen, misschien omdat ik in mijn werk als directeur van een technisch consultancy bedrijf gewend ben om altijd in concrete oplossingen te denken. We hebben hard gelachen en verdriet gedeeld, met veel respect voor elkaar. De manier waarop Marco de driedaagse faciliteert is kalm, inspirerend, objectief en uitnodigend. Het vegetarisch eten en alcoholvrij drinken is top verzorgd en heel erg lekker. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van een biertje en een steak. Ik heb sterk het idee dat je zelf bepaalt welke invloed deze driedaagse op jouw ontwikkeling heeft. Voor mij heeft het heel veel gedaan op persoonlijk vlak. Wanneer ben je nou drie volle dagen van ’s ochtends tot ’s avonds alleen maar met jezelf bezig? Leuk feitje: als side-effect ben ik sinds de driedaagse gestopt met roken, terwijl dit nooit het onderwerp van gesprek was. Het is nu de tweede keer dat ik dit heb mogen meemaken, de groep was beide keren erg leuk en gevarieerd.
Gun het jezelf.

Waarom deze driedaagse?

Het is tijd dat de man in zijn ware kracht komt!

Besef jij dat alles wat in je leeft weerspiegeld wordt in de buitenwereld?

Door in de spiegel van de buitenwereld te durven kijken, zelfreflectie, aspecten van jezelf te erkennen, te accepteren en te helen, kom je weer in contact met je hart en de liefde voor jezelf en de ander. Deze weg ben ik (Marco) jaren geleden ingeslagen en nog steeds is het een bijzondere ontdekkingstocht. De man in zijn ware kracht is een dynamische driedaagse waarin ik je meeneem naar de verbinding met je hart. Van de drukke, denkende criticus naar de oordeelvrije, rustige waarnemer. Om de samenwerking te ervaren tussen denken, voelen en doen. Tussen hoofd, hart en lichaam. Om als man vanuit kracht en kwetsbaarheid je ware plek in te nemen in relatie met je partner, ouders en kinderen.

Door de unieke combinatie van het enneagram en de levensfasen, opstellingen, contact met je innerlijk kind, harmoniserend ademen en stilte ga je ervaren wat het betekent om de man te zijn die je diep van binnen bent én kunt zijn. Met respect, liefde en ook humor haal ik je uit je comfortzone, krijg je inzicht in (belemmerende) overtuigingen en (familie) patronen en kom je in contact met je gevoelens en diepe verlangens. En vooral wat je drijft in het leven.

In een veilige bedding ga ik met een groep van bewuste mannen deze belevenis aan en laat ik me leiden door de samenstelling en de (diepere) vraagstukken van de groep en ga je je eigen thema’s en schaduwkanten onderzoeken.

Als het lezen van deze driedaagse man in zijn ware kracht iets met je doet (een gevoel van herkenning, het maakt je blij, er gaat iets ‘aan’ of er komt juist weerstand) en je wilt erbij zijn, meld je dan aan.

Ik kijk uit naar een ontmoeting met jou!

De ontmanteling van boosheid

Marco boomerangToen ik ontdekte dat boosheid in essentie niet gaat over de buitenwereld, maar over iets in mezelf, leek het of er een boemerang bij me terugkwam.

Toen ik ontdekte dat mijn boosheid getriggerd wordt door de buitenwereld, maar in werkelijkheid niet gaat over de buitenwereld en juist iets raakt in mezelf, voelde ik ook een kracht in mezelf vrijkomen.

Die kracht was mijn oerkracht, mijn manifestatiekracht. Dé kracht van waaruit mijn mooiste creaties tot stand komen. Het is de oerenergie ofwel de levensenergie, die we als mens allemaal in ons hebben. De energie die je kracht geeft om te manifesteren, want je kunt niet niet-manifesteren.

Maar hoe manifesteer je? Vanuit je mind, vanuit gewoonte of (familie)patronen, of vanuit je hart?

Manifesteren vanuit je hart is doen waar je werkelijk blij van wordt, is je dromen realiseren en beleven. Het is ook de energie om te staan voor jouw waarheid, voor je authentieke ik met respect voor je eigen grenzen en die van de ander.

De momenten dat ik boosheid voel – die vooral getriggerd wordt door de buitenwereld – probeer ik bewust even tijd te nemen om naar binnen te keren in plaats van mijn boosheid direct te uiten. Doorvoelen wat er gebeurt en me afvragen: wat wil mijn boosheid van mij? Waar mag deze krachtige energie naar toestromen?

 Niet meteen projecteren op de buitenwereld voorkomt een uiting of explosie van de emotie boosheid en creëert bewustwording, geeft inzichten. Vandaaruit gebruik ik mijn energie om (andere) keuzes te maken, voor mezelf te staan, helder mijn grenzen aan te geven. Vanuit mezelf te manifesteren in plaats van vanuit verwachtingen van anderen.

Zoals boosheid in essentie dus een vervorming is van je manifestatiekracht, geldt dit ook voor emoties als angst en verdriet. Het zijn vervormingen van jouw pure energie.

Dat is een van de elementen in de driedaagse De man in zijn ware kracht. Tijdens deze dagen leer je de boodschap en betekenis van gevoelens doorzien. Niet langer een ‘ongeleid’ projectiel zijn van je emoties of je emoties structureel onderdrukken, is de deur openzetten naar je ware kracht.

Meld je nu aan voor de driedaagse »

Planning en investering

Data: zaterdag 21 t/m maandag 23 september
Tijd: dag 1 10.00 – 22.00 uur / Dag 2 09.30 – 22.00 uur / Dag 3 09.30 – 16.00/16.30 uur
Plaats: Steenbergen (NB)
Locatie: cursusruimte Breathfulness Center
Gegeven door: Marco de Jager

Investering: je investering is € 495,-*. Het is inclusief vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit. Let op: het is zonder overnachtingen.

* Voor ondernemingen is het exclusief BTW

Mannencirkel

Erik Wijma organiseert vanuit zijn Bewustzijntheater mannencirkels, de eerstvolgende datum is 29 augustus.

Info en aanmelden via hetbewustzijntheater.nl

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de driedaagse wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de driedaagse 25% van het volledige cursusgeld.
– binnen 7 dagen voor aanvang van de driedaagse 50% van het volledige cursusgeld.
– op de dag van de driedaagse 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de driedaagse is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de driedaagse vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van bovenstaande voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.