Breathfulness is een weg om jezelf lief te hebben en te vertrouwen op je intuïtie.

Om vanuit je ware kracht en het licht in jezelf in het leven te staan.​

Een handboek – levensreisgids – om je leven ten volle te (be)leven.

Breathfulness is een weg om jezelf lief te hebben en te vertrouwen op je intuïtie.

Om vanuit je ware kracht en het licht in jezelf in het leven te staan.​

Over de Breathfulness methode

​In het leven hebben we allemaal ons eigen levenspad te gaan, met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet, in verbinding en alleen. Elk moment en elke levensfase brengt groei, kansen en mogelijkheden, maar ook verlies en pijn. En ook deze, misschien wel juist deze, verlies- en pijnmomenten horen bij je ontwikkeling en bewustzijnsgroei.

Verlies-en pijnmomenten laten diepe verwondingen (trauma) achter als ze door de intensiteit niet doorvoeld en verwerkt kunnen worden, waardoor zelfbeschermingslagen en overlevingsmechanismen actief worden én blijven. Dit beïnvloedt je gedachten, gevoelens, gedrag, ervaringen, relaties en wereldbeeld. En heeft invloed op de verbinding met je ziel (essentie), waardoor je je werkelijke potentieel niet volledig kunt ontplooien en manifesteren.

Je bent op deze site terechtgekomen omdat je verlangt naar meer bewustwording, lichtheid, vreugde, verbinding, intimiteit en liefde in je leven. En ook omdat je nieuwsgierig en onderzoekend bent. Als je bereid bent om je verantwoordelijkheid te nemen en JA te zeggen tegen het leven, om alles in het leven te omarmen, licht en donker, zacht en kracht, man en vrouw, samen en alleen, overgave en structuur, hoofd én hart én buik, dan is Breathfulness wat je zoekt.

Mensen noemen Breathfulness een onvergetelijke, intense ervaring, een Lifechanger.

Breathfulness

=

creëert bewustwording om zelf weer actief de verantwoordelijkheid te gaan nemen voor de loop van je leven

=

maakt je bewust van je eigen kwaliteiten en talenten om dat pad zelf te vormen.

=

geeft je het vertrouwen terug in je eigen creatiekracht.

Breathfulness heeft ook te maken met het helen van de disbalans in de ouderlijke energie. Het is niet alleen voor volwassenen die teruggebracht mogen worden naar het vertrouwen in zichzelf, waardoor sprankeling en licht weer in zijn volheid naar buiten mag stralen. Het is ook voor de kinderen die hulp nodig hebben, want velen voelen de beklemming van de ouders en zijn zo loyaal dat ze mee helpen om te pijn en verwondingen van hun ouders te dragen. Breathfulness keert dit om: de verantwoordelijkheden komen te liggen waar ze moeten liggen en de kinderen mogen hoogstens fungeren als spiegel om de verwondingen van de ouders zichtbaar te maken, zodat de ouderlijke verwondingen geheeld kunnen worden en de kinderen zelf verder kunnen opgroeien en openbloeien.

Breathfulness als baken op je weg naar liefde en kracht

In het Breathfulness concept gaan we ervanuit dat…

=

de mens een holistisch wezen is. Je bent niet een menselijk wezen die (af en toe) een spirituele ervaring heeft, maar een spiritueel wezen die door menselijke ervaringen gaat. 

=

in ieder mens een zelfhelend vermogen aanwezig is. 

=

iedereen een kracht in zich heeft om problemen aan te pakken en te veranderen.

=

je waar mogelijk zelf verantwoordelijk bent voor je welzijn.

Maar als je bent vastgelopen en je komt er niet meer uit, dan zie en voel je deze innerlijke kracht niet meer.

Voor wie?

Je kunt bij Breathfulness terecht als je je ademhaling wilt verbeteren, want een belangrijk onderdeel binnen Breathfulness is de harmoniserende ademhaling. Je manier van ademhalen is direct verbonden met de manier waarop je het leven ervaart. Tevens is je ademhaling dé verbindende schakel is tussen lichaam en geest, de brug tussen het fysieke, emotionele, mentale en spirituele. Dit zorgt voor een duurzame heling.

Cyclus van het leven

Breathfulness is ook de levensfasen

Breathfulness is meer dan alleen ademen en gaat nog verder door het leven helder in beeld te brengen. We gebruiken het enneagram in combinatie met de levensfasen als grote ‘kapstok’. Een unieke combinatie die door Breathfulness is ontstaan. Deze nieuwe dimensie van het enneagram geeft antwoorden op levensvragen en de vraag achter de klacht. En het laat zien hoe je werkelijk vervulling en zelfrealisatie kunt vinden door te leven vanuit je essentie. Daarin kijken we onder andere ook naar de oorspronkelijke en huidige gezins- en familiedynamiek, balans mannelijke en vrouwelijke energie en (hoog)gevoeligheid. En verder naar alles wat nodig is om een authentiek en vreugdevol leven te leiden. ​

Breathfulnesscoaching en begeleiding om:

=

je ademhaling te optimaliseren.

=

blokkerende en beperkende gedachten (patronen) te herkennen en vrij te maken.

=

vastgezette emoties om te zetten naar een vrije expressie van gevoelens, emoties en beleving.

=

oude (familie) pijnstukken, blokkades en angsten kwijt te raken.

=

inzichten, bewustwording en nieuwe ideeën te krijgen over je leven.

=

helderheid te krijgen over de volgende stappen in je leven.

=

vervulling te vinden en je potentieel te benutten.

Breathfulness is niet alleen voor mensen die een coach nodig hebben of een activiteit willen volgen, maar ook voor de doe-het-zelvers (via boeken en Breathfulness APP).

Anoniem

- Ervaring met de Breathfulness methode

Door de liefdevolle ondersteuning van mijn Breathfulnesscoach heb ik leren ademen in mijn buik. Veel spanningen van tijdens mijn kindertijd, die ik jaren weggestopt had, zijn tijdens deze sessies naar boven gekomen. Door steeds meer te ademen heb ik deze één voor één gemakkelijker kunnen loslaten. Liefdevol kan ik nu mezelf en de ander vergeven, voor wat me bewust of onbewust werd aangedaan. Er is nu het besef dat er geen schuld is, alleen maar lessen. Ik ben mijn coach heel dankbaar voor de steun die ik tijdens en na de sessies mocht ontvangen; ik stond er nooit alleen voor… Op een dag zei ik tegen mijn Breathfulnesscoach Maria: Ik ben beu gevochten, ik kan niet meer … Liefdevol leerde ze me het gevecht los te laten en ze gaf me een zeer waardevolle tekst, kijk of het je aanspreekt… Mijn vertrouwen werd groter.
Na elke sessie kreeg ik een korte samenvatting op papier. Dit zijn nu mijn ‘Gouden Boekjes’. Ik voelde me slachtoffer… minder dan anderen… en had veel angsten. Ik heb veel geademd hierop en voel me nu een waardevol persoon die durft een eigen mening te hebben. Tevens heb ik geleerd goed voor mezelf te zorgen, en ben ik me nu meer bewust van mijn voeding. Ook besef ik dat ik zelf mag kiezen wat voor mij goed voelt. Ik ben vrij.
Het boek Genezen door Geloof geschreven door Maria de Wolf, is gemakkelijk te lezen en te begrijpen. Het heeft me veel inzichten gegeven. Ik besef nu dat ademen een Goddelijke Kracht is die in mij woont.

Breathfulnesscoaching is begeleiding en coaching waardoor er:

=

balans ontstaat tussen de mannelijke (doen) en vrouwelijke energie (voelen).

=

verbanden en prioriteiten zichtbaar worden tussen je gedachtepatronen en wat je van jezelf laat zien.

=

acceptatie en aanvaarding komt, je stopt met strijden tegen wat er nu is, is gebeurd of juist niet is gebeurd.

=

innerlijke rust en balans ontstaat.

Je kunt Breathfulnesscoaching ervaren in een individueel consult, maar ook in workshops harmoniserend ademen, diverse thema driedaagse, en de diverse Breathfulness Retreats. En natuurlijk middels de reis in 15 delen – de opleiding tot Breathfulnesscoach.

Breathfulness en de 4 pijlers

De 4 pijlers voor lichaam, geest en ziel. Deze pijlers zijn ademhaling – voeding – beweging – ontspanning en worden uitgebreid uitgelicht in het Breathfulnessprogramma. Dit programma neemt je in zes stappen mee om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Je leert in het Breathfulnessprogramma om te luisteren en te handelen naar de signalen van je lichaam en wordt de bewustwording over je ademhaling, voeding, beweging en ontspanning vergroot. Tevens ga je het door de vele praktische oefeningen daadwerkelijk ervaren.

De pijlers voeding, beweging en ontspanning zijn geen specifieke voedings-, bewegings- of ontspanningsprogramma’s, maar geven bewustwording over de rol van voeding, beweging en ontspanning in je leven, waardoor je die keuzes kunt maken die passen bij jou. Het complete programma staat beschreven in het boek Breathfulness, als weg naar een verruimd leven.

Ademhaling

Dit is de hoofdpijler van Breathfulness. Vanaf je geboorte tot je laatste ademteug is je ademhaling de verbinding met het leven. Zuurstof is brandstof die je nodig hebt om te leven. Echter, ademen is zoveel meer dan zuurstof inademen en afvalstoffen, spanning en pijn loslaten. Een goede ademhaling is nodig om dagelijks voldoende veerkracht te hebben om met stress om te kunnen te gaan, maar ook om open te staan voor creatieve ingevingen en ideeën en deze vorm te kunnen geven.

Daarnaast geeft bewust ademen je de mogelijkheid om onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s die nog steeds je gedachten, overtuigingen en gedrag beïnvloeden, te verwerken. Deze krijgen dan alsnog een juiste plaats, waardoor er geen energie meer verloren gaat en oude patronen en gewoonten zich niet meer herhalen. Met een optimale ademhaling beleef je dit bewuster en intenser, omdat de wijze van ademhalen een directe weerspiegeling is van hoe je in het leven staat.  Binnen Breathfulness gebruiken we de harmoniserende ademhaling om werkelijke heling en bevrijding te realiseren en is onze stelling: ademen is leven, leven is ademen!

Voeding

Je fysieke lichaam heeft naast zuurstof ook andere brandstof nodig om je ‘motor’ draaiende te houden, namelijk voedsel. Goede en gebalanceerde voeding voorziet je lichaam van energie, geeft veerkracht, levert bouwstoffen en draagt bij aan je vitaliteit en optimaal functioneren. Goede voeding wil zeggen: zo maximaal mogelijk natuurzuivere en onbewerkte voeding. Dit geeft je energie (kracht), ondersteunt je immuunsysteem en biedt een draagvlak om balans in jezelf te voelen. Bewust bezig zijn met je voeding en voelen wat je werkelijk nodig hebt kan voorkomen dat emotionele disbalans onderdrukt wordt. Ook helpt het je in tijden waarin je moet herstellen van een fysieke klacht of een emotionele en/of mentale disbalans.

Beweging

Lichaam en geest hebben beweging nodig. Het is voedend voor je gehele wezen en verbetert je algehele conditie als je dagelijks een fysieke activiteit hebt. Beweging heeft een positieve invloed op je longen en daardoor kan je lichaam makkelijker zuurstof opnemen. Het geeft je letterlijk meer lucht. Actieve en bewuste beweging brengt je in contact met je lichaam en dat zorgt ervoor dat je je hoofd kunt leegmaken. Het maakt endorfinen vrij die een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Tijdens het bewegen ben je even één met je lichaam. Door bewegingsarmoede wordt je lichamelijke gesteldheid (gewrichten, spieren, etc.) minder, versnelt het verouderingsproces en nemen je uithoudingsvermogen en kracht af. Ook je reactiesnelheid en je geheugen worden daardoor minder.

Ontspanning

In volheid leven houdt in dat er een balans is tussen in- en ontspanning, dus tussen activiteit en rust. Spanning kan bewust en onbewust opgebouwd worden. Bewuste spanning is herkenbaar en kun je meestal herleiden naar een bepaalde omstandigheid. Onbewuste spanning vindt zijn oorsprong voornamelijk in teveel voelen en je manier van denken. In hoe je tegen het leven aankijkt en hoe je in het leven staat. Je lichaam reageert op spanning, ook op onbewuste spanning, door je spieren aan te spannen. Als de spanning aanhoudt en er onvoldoende ontspanning plaatsvindt, wordt deze spanning opgeslagen in je spieren. Als dit langere tijd aanhoudt wordt dit een staat van gewenning en ben je je niet eens meer bewust van de spanning die je vasthoudt. Tegelijkertijd weet je dan ook niet meer hoe het voelt om ontspannen te zijn en kun je moeilijk genieten.

Ieder mens is uniek, dus kan er geen algemeen vastomlijnd voedings- en bewegings- en ontspanningsprogramma zijn wat voor iedereen leidt tot gezondheid en vitaliteit. Daarom is het zo belangrijk om weer opnieuw te leren voelen. Het gaat om het voelen van de signalen van je lichaam en daardoor te weten welke voeding en beweging je lichaam veerkracht geeft en het fundament in jezelf te versterkt.

Balans tussen hoofd en lichaam, lichaam en geest.

De kracht die ontstaat uit de samenkomst van deze afzonderlijke pijlers versnelt de bewustwording. Het ontdekken wat bij jou hoort, wat je voedt en je energie geeft, kan een hele puzzel zijn. Soms een levenslange taak, ook omdat je in de loop van je leven verandert en je nu of later misschien andere voeding, beweging en ontspanning nodig hebt. Vaak denk je dat wat je nu doet je natuurlijke staat is, zo ben ik nu eenmaal, en daarom niet hoeft en kunt veranderen. Echter, veel is aangeleerd of overgenomen en zijn gewoonten en patronen geworden. Dit geldt niet alleen voor je overtuigingen, maar dit geldt ook voor je ademhaling, je voeding, je beweging en je ontspanning.

Disbalans ontstaat door een tekort aan of overcompensatie van een pijler. Dit kan enerzijds betrekking hebben op de kwantiteit, maar in vele situaties zal het meer gaan over de kwaliteit van de pijler. Een tekort of overcompensatie in een pijler wordt vaak opgevangen door een andere pijler en daarmee maskeert het de werkelijke, dieperliggende oorzaak. Dus aandacht voor alle pijlers is je leven lang nodig en wordt door je toenemende bewustwording ook een natuurlijke vorm van leven.

Download hier >> de Breathfulness tips over ademhaling, voeding, beweging en ontspanning.

Verander de wereld door bij jezelf te beginnen.

Jouw manier van leven heeft ook invloed op anderen. Elke verandering in jou kan een aanzet zijn voor een verandering in de ander en een verandering in de wereld.

Breathfulness wil graag bijdragen aan een verandering in de samenleving door het bewustzijnsveld te verruimen. Bijdrage aan zelfrealisatie door harmonie en verbinding met je ziel, je geest én je lichaam. Dan gaat je hart ‘dansen’ en straal je vreugde en blijheid uit. En ben je een inspiratiebron voor anderen, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Je ervaart hetje bent het en je leeft het! Je bent een lichtbaken voor anderen, zoals Breathfulness een lichtbaken voor jou wil zijn.

Lees hier » over Jacquelien en Marco, grondleggers van Breathfulness en over het ontstaan van Breathfulness.