Breathfulness harmoniserend ademen. De adem als medicijn.

Ademenen is leven. Leven is ademen.

Hoe je het leven ervaart en hoe je omgaat met processen en gebeurtenissen in je leven heeft invloed op je lichaam én op je ademhaling.

Wanneer levensenergie niet vrij kan stromen, wanneer je jezelf aanpast of wanneer je bepaalde situaties en gebeurtenissen niet kunt verwerken en bewust of onbewust wegstopt is dit zichtbaar in je adempatroon.

Breathfulness en ademen

Harmoniserend ademen en de relatie met genezing (heling).

In het woord medicijn zit het woord mederi en dat betekent helen/genezen. Middelen die vallen onder de definitie van geneesmiddel:

=

hebben een therapeutische (genezende) werking.

=

hebben een profylactische (preventieve) werking.

=

dienen om een diagnose te stellen.

=

dienen om fysiologische functies bij de mens te herstellen, verbeteren of wijzigen.

De ademhaling kan op alle gebieden een rol spelen, want een optimale ademhaling:

=

vitaliseert (de inademing brengt zuurstof en levensenergie in het lichaam) én reinigt (een goede uitademing zorgt voor ontgifting).

=

versterkt het immuunsysteem en vergroot de weerbaarheid – zorgt voor een preventieve werking.

=

laat energie (ook gedachten en gevoelens) vrij stromen – blokkades worden zichtbaar door een beperkt adempatroon en geven de fysieke, emotionele, mentale en spirituele gesteldheid weer.

=

heeft een herstellend vermogen en een positieve invloed op het activeren van het zelfhelend vermogen.

Mensen noemen Breathfulness een onvergetelijke, intense ervaring, een Lifechanger.

Bij een beperkend adempatroon wordt het bereik van je ademhaling minder en ontstaat er spanning in je in-en uitademing.

Door een beperkte inademing wordt er minder levensenergie opgenomen en door een gespannen uitademing wordt er minder losgelaten. Het middenrif spant zich (voortdurend) aan, het wordt drukker in je hoofd en controle houden wordt steeds belangrijker. Je lichaam kan zich niet ontlasten van afvalstoffen en spanning, voelt moe en zwaar. Het kost steeds meer energie om veranderingen toe te passen, zowel in je ademhaling als in je leven. Herken je dit?

Wat je er effectief aan kunt doen:

Harmoniserend ademen richt zich op het verruimen van de ademhaling, door pijnpunten en gespannen lichaamsdelen rustig aan te raken én de ademhaling te activeren. Door bewust aanwezig te zijn bij de pijnpunten en tegelijkertijd harmoniserend te ademen, laat de spanning los, ontstaat er ontspanning en kan de levensenergie weer vrijer stromen.

Energieniveau

Alles is energie en ook ieder mens heeft zijn eigen unieke energieveld met een eigen unieke trillingsfrequentie. De trilling kan door onverwerkte ervaringen, beperkte gedachtepatronen en conditioneringen steeds lager geworden zijn, waardoor emotionele gebeurtenissen en beperkende, ontkrachtende gedachten over jezelf en anderen in je energieveld aanwezig blijven. De universele wet van aantrekking zegt: soortgelijke trillingen trekken elkaar aan, dus als je eigen energie (trillingsfrequentie) lager wordt, ga je soortgelijke energieën aantrekken vanuit je omgeving. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht en krijg je bevestiging van je eigen gedachten, waardoor je kunt zeggen zie je wel… en blijft het patroon zich herhalen.

Harmoniserend ademen richt zich op harmonie hervinden in jezelf. Je leert vanuit liefde en zachtheid naar jezelf kijken en omarmen wat zich aandient. Niet door hier hard voor te werken of er op wilskracht doorheen te moeten, maar door liefdevol mee te gaan en te vertrouwen op de ademstroom, waardoor vastgezette, onderdrukte energie weer vrij kan stromen en de harmonie in je lichaam zich herstelt. Het harmoniserend ademen

=

creëert bewustwording en mede door de begeleiding van een Breathfulnesscoach worden beperkende adempatronen herkend en doorbroken.

=

integreert de bewustwording, zodat je deze kunt toepassen in je dagelijks leven.

=

heeft een diepgaand effect op alle levensgebieden.

Ademhalen is universeel en allesomvattend; de adem is de tool naar een optimaal leven.

De adem is je instrument om de verbinding tussen je aardse leven en je hoger bewustzijn te herinneren.

Ademhaling als opschoning en zuivering

Ziekte ontstaat als je lichaam te veel uit balans is, het zelfgenezend vermogen van je lichaam laag is en je immuunsysteem onvoldoende bescherming biedt. Je lichaam geeft letterlijk aan dat je een punt bereikt hebt dat er te veel vervuiling (zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch) aanwezig is en deze afvalstoffen niet meer afdoende kwijt kan. Wanneer de ophoping van afvalstoffen een niveau heeft bereikt wat een schadelijk effect heeft op de weefsels en de cellen worden dit toxines genoemd. Toxines belemmeren de toevoer van energie, zuurstof en voedingsstoffen in de cel. En de afvoer afvalstoffen uit de cel.

Door het harmoniserend ademen adem je bewust, rustig, diep en volledig, waardoor de lymfevaten worden geactiveerd en de afvoer van gifstoffen, dode cellen en water gestimuleerd wordt. De vochtophoping verdwijnt, de omgeving rondom de cel wordt weer schoon en ‘droog’ en de cel wordt weer toegankelijk voor voedingsstoffen en zuurstof.

Volledig en diep ademhalen in combinatie met voldoende water drinken is dus van levensbelang, want ook watertekort veroorzaakt een stressreactie in je lichaam.

Een volledige uitademing is belangrijk voor het ontgiftingsproces.

Tijdens een ademsessie kijken we wat je lichaam nu nodig heeft én aankan. Het kan behulpzaam zijn om de snelheid en de cadans van je ademhaling aan te passen. Dosering van het tempo van je ademhaling creëert de mogelijkheid om zowel de in- als de uitademing te optimaliseren. Een ademhalingstempo wat te snel gaat en door het lichaam niet verwerkt kan worden zorgt juist voor overbelasting van de zuiveringsorganen, zoals de lever en de nieren. Een oppervlakkige ademhaling creëert dat er te weinig afvalstoffen via je longen je lichaam verlaten. Een Breathfulnesscoach biedt dan ook maatwerk tijdens de sessie.

Optimale ademhaling creëert energie optimalisatie

De basis van het harmoniserend ademen zijn vier elementen:

=

een volledige inademing,

=

een volledig en ontspannen uitademing,

=

de ademcadans,

=

de wijsheid van de adem.

De harmoniserende ademhaling is een rustige, verbonden cadans van volledig inademen, direct gevolgd door volledig, ontspannen uitademen. Het harmoniserend ademen brengt lichaamsbewustzijn, emotionele balans, mentale helderheid alsook (verruimd) spiritueel bewustzijn. Dat betekent niet dat in elke ademsessie al deze gebieden steeds bewust ervaren worden, maar de wijsheid van de adem zal je altijd brengen wat je nu nodig hebt. En zorgt ervoor dat vastgezette energie weer vrij gaat stromen.

Lees meer over energieverdeling, hersengolven en staten van bewustzijn door hier te klikken »

Korte test of Breathfulness iets voor jou kan betekenen

Waar zit je adembeweging meestal?

hoog (borst)                            laag (buik)

Breathfulness ademtest

 

Hoeveel ademhalingen heb je per minuut (neem even tijd door rustig te gaan zitten en gedurende een minuut het aantal ademhalingen te tellen)?

meer dan 10                         10 of minder

Breathfulness ademtest

 

Hoe regelmatig is de cadans van je in- en uitademing in het algemeen?

onregelmatig   regelmatig (het lijkt een flow)

Breathfulness ademtest

 

Gaat de aansturing van je ademhaling vanuit angst of vanuit vertrouwen?

angst                                     vertrouwen

Breathfulness ademtest

 

Hoeveel ruimte geef je aan je ademhaling, oftewel hoe groot is het volume van je ademhaling?

minimaal           redelijk tot volledig

Breathfulness ademtest

 

Indien een van je antwoorden aan de linkerzijde is, zal Breathfulness zeker een toegevoegde waarde voor je kunnen hebben. Beter en optimaler ademen heeft invloed op je lichaam, brein en denken, gevoel en op je welzijn.