Workshop Ademen

Thema: Even op adem komen

 

Ervaren en beleven

Met begeleide sessie harmoniserend ademen

27 april

Breathfulness workshop harmoniserend ademen

Hoe je het leven ervaart en hoe je omgaat met processen en gebeurtenissen in je leven heeft invloed op je lichaam én op je ademhaling. Zoals de momenten dat je jezelf aanpast, wegcijfert of juist groter maakt. Of wanneer je bepaalde situaties en gebeurtenissen niet kunt verwerken. Of wanneer je iets onderdrukt en bewust of onbewust wegstopt. Dit heeft allemaal invloed op je ademhaling en tevens kan je levensenergie niet optimaal stromen. Herkenbaar?

Je ademhaling wordt beperkt doordat het zich aanpast. Er ontstaat spanning in je in-en uitademing. Door een beperkte inademing er minder levensenergie in je lichaam. Daarnaast wordt door een gespannen uitademing er minder afvalstoffen losgelaten. Wanneer het middenrif gespannen is wordt het drukker in het hoofd en zal de controle toenemen. Het lichaam voelt moe en zwaar. Het kost steeds meer energie om veranderingen in je leven te realiseren, zelfs je ademhaling gaat dus ‘op slot’.

Dit kun je effectief en duurzaam omkeren. Ten eerste richt het harmoniserend ademen zich op het verruimen van de ademhaling. Deze vorm van ademen brengt meer levensenergie in je lichaam. Daarnaast wordt door bewust aanwezig te zijn bij de spanning en tegelijkertijd te ademen een verandering op gang gebracht. Dan komt er heling, is er ruimte voor ontspanning en kan de levensenergie weer vrijer stromen.

Harmoniserend ademen

Vrij ademen door de workshop AdemenHarmoniserend ademen richt zich op de harmonie in jezelf hervinden. Je leert vanuit liefde en zachtheid naar jezelf kijken en te omarmen wat zich aandient. Niet door hier hard voor te werken of er doorheen te moeten. Maar juist door er zacht (liefdevol) in contact mee te gaan en te vertrouwen op de ademstroom. Hierdoor gaat vastgezette, onderdrukte energie weer vrij stromen en de harmonie in je lichaam herstelt zich. Het harmoniserend ademen …

  • creëert bewustwording en mede door de begeleiding van een Breathfulnesscoach worden beperkende adempatronen herkend en doorbroken.
  • integreert de bewustwording, zodat je deze kunt toepassen in je dagelijks leven.
  • heeft een diepgaand effect op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De workshop start met een korte meditatie. Daarna staan we stil bij het thema van de workshop. Daarna ervaar je na een korte break een volledige ademsessie, gevolgd door een deelronde. Na een heerlijke vegetarische lunch verdiepen we in de middag wat er in de ochtend naar voren is gekomen, gevolgd door een volledige ademsessie. We sluiten de dag af met een deelronde en praktische tips.

Het is altijd weer een bijzondere beleving om het harmoniserend ademen onder begeleiding te ervaren. Geef jezelf daarom deze kans en geniet van wat de ademstroom jou tijdens deze workshop (weer) gaat brengen.

Driedelige cyclus Anders ademhalen, anders leven

Tijdens de 3 avonden maak je kennis met Breathfulness vanuit verschillende invalshoeken.

Avond 1 – de nadruk ligt op fysieke aspecten en de invloed van de ademhaling op je vitaliteit. Tevens is er aandacht voor de relatie van de pijler ademhaling met de 3 andere pijlers binnen Breathfulness (voeding, beweging en ontspanning). Daarom is de ademoefening is gericht op het contact met je gehele lichaam.

Avond 2 – de nadruk ligt op emotionele en mentale aspecten en de invloed van de ademhaling. Uitleg over het creëren van harmonie om meer innerlijke en emotionele balans te ervaren. En inzicht op de wijze waarop de harmoniserende ademhaling je creativiteit en oplossingsgericht denken vergroot. Daarom een ademoefening om je van het denken naar het voelen te brengen.

Avond 3 – de nadruk ligt op het spirituele bewustzijn. Want het toepassen van de harmoniserende ademhaling versterkt ook de verbinding met jezelf en anderen.

Data en tijden workshop Ademen
op aanvraag 09.30 – 16.30 uur Thema Even op adem komen

Plaats: Steenbergen
Locatie: 
Breathfulness Center, Krommeweg 10c
Gegeven door: 
Marco en Jacquelien de Jager
Investering:
 € 97,50 inclusief vegetarische lunch, thee/water en fruit.

Diepgaand boek over oa de harmoniserende ademhalingLees alles over de krachtige effecten van het harmoniserend ademen. Daarnaast lees je in dit boek over thema’s als hooggevoeligheid, stress en de invloed op het lichaam, de levensfasen en het boek wordt afgesloten met het proces van vergeving. Te bestellen in de webwinkel.

Aanmeldingsformulier workshop Ademen

Aanhef

Dieetwensen

Door jouw gegevens in dit contactformulier in te vullen ga je ermee akkoord dat deze gegevens door ons mogen worden opgeslagen. Zie privacy reglement voor hoe we omgaan met privacy.

6 + 5 =

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de workshop wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de workshop 25% van het volledige cursusgeld;
– binnen 7 dagen voor aanvang van de workshop 50% van het volledige cursusgeld;
– op de dag van de workshop 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de workshop is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de workshop vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van de beschreven voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.