Coaches in de Spotlight

Breathfulnesscoaches delen hun ervaringen

Breathfulnesscoach Wouter van SchagenWouter van Schagen vertelt:

Vanaf jongs af aan heb ik gevoeld dat ik ondersteunend wilde zijn. Hoe dan? In welke vorm? Mijn keuze na de Mavo is gevallen op Facilitaire Dienstverlening. Als je zoekt op wat facilitair betekend, vind je dit:
facilitair = Def.: het verschaffen van ondersteunende voorzieningen.

Twee decennia later, na catering werkzaamheden, customer service in 2 grote bedrijven en een mooie periode van zelf-ontwikkeling van 4 jaar sta ik vol trots bij het plakkaat dat aan ons huis is bevestigd.

Momenteel is mijn “hoe dan” en “in welke vorm” met betrekking tot hoe ik de ondersteunende rol gedaante mag geven een heel stuk duidelijker.

Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht naar jouw kern. Jouw waarheid. Breathfulness® geeft mij de mogelijkheid om jou op een goede manier te begeleiden op je pad van levensvragen.

Breathfulnesscoach Marij CoolenMarij Coolen vertelt:

Reeds 9 jaar werk ik als zelfstandig trainer en coach. Veel boeiende coachingsmodellen en interessante werkvormen zijn de revue gepasseerd. Toch zocht ik naar een verdiepingsslag, waardoor de klant een duurzamer effect kon ervaren door de coaching. Ik wist dat dit besloten lag in de ademhaling. Inzet van de adem als coachingsinterventie; niet als een kunstje, maar ingepast in de totale context van de klant.
Juist dat heb ik gevonden binnen Breathfulness. Ik heb dat ervaren als een groot cadeau.

De klant zien in zijn authenticiteit met alles wat er is en zich aandient. Zijn kernkwaliteiten, maar ook de twijfels, onzekerheden en ervaren onrust. In verbinding zijn met de klant om in en met vertrouwen, samen op pad te gaan. Wetende dat er voldoende innerlijke kracht is om een volgende stap te zetten, ook als je kwetsbaar bent. Dat is mijn vertrekpunt en dat is waar ik in geloof. Mijn klanten vertellen me dat zij mijn humor waarderen en dat ik goed kan luisteren. Zij geven aan dat ik in staat ben om een sfeer van veiligheid te creëren.

Ik heb ondertussen de kracht van Breathfulness ervaren in mijn coachingspraktijk. Niet alleen geeft de adem ons ‘lucht’ om te leven, maar geeft het ook opluchting, opschoning en verademing van datgene wat emotioneel in ons vastzit en ons onrust geeft. Breathfulness leidt tot inzichten, waardoor nieuwe wegen in geslagen kunnen worden en waardoor men zich bevrijd voelt. Je komt in contact met een stuk wijsheid waar je letterlijk met je hoofd niet bij kunt.

Ik ben dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.

Breathfulnesscoach Richard de JongRichard de Jong vertelt:

Als coach zet ik al mijn vaardigheden in om jou te begeleiden tijdens ademsessies. Dit doe ik in mijn eigen praktijk, waar de ademsessies worden gegeven in een sfeer van veiligheid, aandacht en vertrouwen.
Wil je loskomen van oude patronen, je fysieke en/of emotionele blokkades opruimen en wil je een dieper contact met jezelf, dan wil ik jou graag laten ervaren wat Breathfulness voor jou kan betekenen.

Tijdens de ademsessie combineer ik ademen met energiewerk, zodat deze twee werkvelden elkaar versterken. En ik gebruik mijn intuïtieve vermogens om de ademsessie te bekrachtigen.

Wil je komen ervaren wat Breathfulness voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Breathfulnesscoach Daniëlle CeelenDaniëlle Ceelen vertelt:

Daniëlle Ceelen, aangenaam!

Ik ben Daniëlle Ceelen, P&O Consultant en Breathfulnesscoach. Mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als adviseur personeel & organisatie en coach zet ik sinds 2018 in voor DCB Consultancy. Ik coach zowel particulieren als werkgevers en werknemers in het bedrijfsleven. Met eerlijke feedback, een oplossingsgerichte aanpak en Breathfulness coaching help ik jou en/of je medewerkers weer grip te krijgen.

Ik ben mijn hooggevoeligheid gaan inzetten als kwaliteit, mijn intuïtie is als het ware mijn 6e zintuig geworden. Ik voel al snel aan waar de schoen wringt. Dit in combinatie met mijn pragmatische insteek (lees ook: Rotterdamse nuchterheid) biedt mensen vaak een heldere kijk op hun keuzes. Want dat is waar men, mijn inziens, te weinig bij stil staat. Iedereen heeft altijd een keuze om bijvoorbeeld te kiezen voor zichzelf of de buitenwereld (om maar gelijk met een hele belangrijke te beginnen), om te kiezen voor slachtofferschap of heling, voor een half leeg glas of een half vol glas. Het leven bestaat uit keuzes maken. En ik kan je helpen erachter te komen welke keuze jij vanuit je kern wilt maken.

Ik deins er niet voor terug om soms confronterend te werk te gaan, maar altijd met het doel iemand beter naar zichzelf te leren luisteren en kijken. Reguliere coaching gecombineerd met Breatfulnesscoaching is dé manier om snel tot de kern te komen.

Ik kan niet wachten om met jou aan de slag te gaan! Liefs Daniëlle

Breathfulnesscoach Jacquelien de JagerJacquelien de Jager vertelt:

ik ben fijngevoelig, nieuwsgierig en onderzoekend, maar als kind begreep ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet zo goed. Mijn spontaniteit eindigde vaak in een teleurstelling en mijn gevoeligheid werd een last. Ik werd overgevoelig en controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan. Maar het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoel leidde tot afstand nemen van mijn lichaam, depressie en vele lichamelijke klachten en raakte ik mezelf kwijt.

Toch brachten juist de klachten mij op het pad om mezelf weer terug te vinden.

Ik heb vele cursussen, workshops en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd op vele gebieden. Daarnaast heb ik met regelmaat individuele consulten en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling gegeven in de sloppenwijken van Nairobi. Dit heeft diepe indruk op me gemaakt en heb ik ervaren als een enorme verrijking voor mijn eigen leven; mensen werkelijk mogen ontmoeten en voelen dat ‘barrières’, zoals taal, cultuur of huidskleur wegvallen. Dit was mogelijk omdat ik leefde waar zij leefden, soms zonder stromend water en elektriciteit en deelgenoot mocht zijn van hun ervaringen. In Kenia kon ik in verbinding met de prachtige natuur, moeder aarde in al haar oerkracht, ook mijn eigen oerkracht weer voelen.

Dit heeft me enorm geholpen op mijn weg naar het pure zijn. Aanvaarden wat is en is geweest en het verzet ertegen opgeven, daardoor kwam er ook weer ruimte om te genieten. Ook begon ik steeds meer mijn fijngevoeligheid als kracht te ervaren. Het heeft nu een diepe betekenis in mijn leven en is mijn intuïtie mijn kompas geworden. Voor mij vertegenwoordigt dit de diepe essentie van mijn vrouw zijn, wat lange tijd geen ruimte had gekregen doordat ik teveel in mijn ratio heb geleefd.

Vrouw zijn

Vooral de laatste jaren ben ik erg geïnteresseerd in de vele facetten van het vrouw zijn. Nu mijn zoons inmiddels jongvolwassen zijn, het moederschap een andere betekenis krijgt en ik in een andere fase in mijn leven kom, ben ik opnieuw op ontdekkingsreis wat het is om vrouw te zijn in deze tijd. Doordat vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen gaan ontspannen in wie zij zijn.

Hier wil ik graag aan bijdragen en zet ik mijn ervaringen, kennis, helder weten en invoelende vermogens in om eenieder hierin te begeleidden. Door o.a. de harmoniserende ademhaling breng ik je naar de liefde en kracht in jezelf.

Als dit ook jouw verlangen is ontmoet ik je graag tijdens een individueel consult, driedaagse Ontmoet de kracht van je vrouw zijn of de Retreat.

Breathfulnesscoach en ondernemerscoach Marco van Breathfulness Center in SteenbergenMarco de Jager vertelt:

het inspireert me om mensen bewustwording te geven om hun levenspad te gaan bewandelen. Ik coach vanuit het contact met mijn innerlijk weten en gebruik mijn eigen levenservaringen. Waar mogelijk relativeer ik en gebruik humor als het toegevoegde waarde heeft. Anderzijds, indien nodig, creëer ik openingen door een proactieve coachstijl die prikkelend en ontwapenend is.

Ik ben praktisch ingesteld en ga uit van realisme door met beide benen op de grond te staan, maar ik ben tegelijkertijd verbonden met mijn hoger bewustzijn. Dit helpt om een evenwichtige kijk op het leven te houden, in balans te zijn met mijn hooggevoeligheid en de dynamiek van het leven te vertalen in een flexibele kijk met een heldere focus.

Focus

Cliënten noemen mijn wijze van coaching ook wel helder.coaching, omdat ik straight ben waar het straight moet zijn. Ik ben helder waar helderheid en duidelijkheid gewenst is. Ook zet ik ‘punten’ om niet in oneindige of afleidende verhalen te belanden. Daarnaast leg ik niet mijn advies op, maar laat het antwoord bij de cliënt zelf naar boven komen. Heerlijk vind ik het om op deze wijze mensen te coachen en te begeleiden. Daarnaast zijn zuiverheid en integriteit belangrijke waarden voor mij. Mede om de mannelijke energie in balans te brengen met de vrouwelijke energie.

Als ze mij vragen waar mannelijke energie voor staat vertel ik liever over de verandering van de mannelijke energie die er mag plaatsvinden. Om vol en vrijuit te leven moet deze in balans komen. De beweging die de mannelijke energie mag maken is

  • balans door voelen
  • kracht door zachtheid
  • actie door intuïtie
  • manifesteren door wijsheid
  • uitstraling door vertrouwen
  • samen door verbinding.

Om dit te realiseren ben ik naar de werkelijke betekenis en energiestroom van emoties gaan kijken. De drie primaire emoties zijn boosheid, verdriet en angst. De werkelijke betekenis van deze emoties is de energie van manifestatiekracht, van zuivering (doorstromen) en van bescherming. Door op deze manier mijn gevoelens waar te nemen, is mijn vertrouwen en moed toegenomen om gevoelens toe te laten, waardoor kwetsbaarheid een kracht is geworden!

Ondernemerscoach

Het inspireert mij ook om als ondernemerscoach bezig te zijn. Ondernemen is een vak apart. Van jongs af aan zat dit al in mijn bloed, mede doordat ik opgegroeid ben in een ondernemersgezin. Na ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven – als commercieel manager, opleidingsadviseur, interim manager, casemanager – ben ik vanaf 2000 me nog meer gaan richten op de menskant achter de ondernemer. Zeker niet alleen de mannelijke ondernemers mogen nog meer vanuit hun hoofd naar hun hart gaan en balans creëren tussen hoofd-hart-lichaam. Dit geldt ook voor vrouwelijke ondernemers. Specifiek voor ondernemers is er het Ondernemers Optimaal Vitaal Abonnement. Kijk op mijn website demanvanhoofdnaarhart.nl voor alle info hierover.

Voel je welkom om een afspraak te maken of elkaar te ontmoeten tijdens een van de bijzondere Breathfulness activiteiten.

Online 6 stappen programma BreathfulnessJolanda Reulen vertelt:

steeds vaker hoor je dat mensen met een burn-out thuis zitten, last hebben van hyperventilatie of paniekaanvallen en chronisch moe zijn. Ook in mijn praktijk kom ik dit geregeld tegen. Het probleem is vaak dat men zo druk bezig is met het ‘pleasen’ van anderen dat men vaak niet meer weet hoe je lief en zorgzaam kan zijn voor jezelf. Conditioneringen als ‘Als ik goed ben voor de ander dan ben ik ook goed voor mezelf’ is hierin een hele sterke. Door deze conditioneringen te geloven en daar naar te gaan leven, neem je steeds meer afstand van jezelf. Totdat er moment komt dat je niet meer weet wat jij belangrijk vindt in je leven, of het gevoel hebt dat je geleefd wordt in plaats dat je je leven leeft.

In mijn praktijk help ik mensen om het contact weer met zichzelf te herstellen. Dit doe ik door met ze te praten (coachen), door middel van lichaamsbewustwordingsoefeningen en zeker ook door ademsessies. Door bewust te gaan ademen krijg je veel beter contact met jezelf, je gaat veel beter voelen wat jij nodig hebt waardoor je betere keuzes voor jezelf kan maken. Je leert de signalen van je lichaam herkennen als je je grenzen overschrijdt en daarnaast leer je te vertrouwen op je innerlijk weten.

Breathfulness is veel omvattend. Door Breathfulness leer je balans te creëren op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Kortom; JIJ komt in balans. Door in balans te zijn creëer je rust en vanuit die rust kan jij de juiste keuzes voor jezelf maken. En dat alles met als verbindende factor de ademhaling. De ademhaling die je gevoel (buik) verbindt met je hart (liefde voor jezelf) en je hoofd.

Online

Omdat ik de waarde van Breathfulness zie en ervaar ben ik op het idee gekomen om het online programma ‘Breathfulness als weg naar een verruimd leven’ te maken. Mijn passie en missie is om mensen in contact te brengen met Breathfulness en hen te laten ervaren wat het voor hun kan betekenen. Het online programma helpt je om in 6 stappen bewust te worden van je ademhaling waardoor je weer in contact komt met je kern. Het is een interactief programma waarin er veel afwisseling is tussen informatie en oefeningen. En het prettige van een online programma is dat je het thuis kunt doen, op een moment die voor jou het beste uitkomt en in een tempo die jij prettig vindt.

coach-Anton-WolffenbuttelAnton Wolffenbuttel vertelt:

mijn overtuiging is dat voor iedere lichamelijke klacht een dieperliggende, innerlijke blokkade de reden is. Vanuit de holistische benadering dat ademhaling, voeding, beweging en ontspanning onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zie ik verbanden tussen lichamelijke klachten en geloof ik in het zelf genezend vermogen van de mens.

Mijn streven is, dat mensen zich bewust worden van hun onderbewustzijn. Ik kan genieten van groei, van stappen die mijn klanten maken als ik met ze mag werken.

Tijdens mijn sessies geef ik hen onvoorwaardelijke aandacht en zorg ik ervoor dat ze zich veilig, gezien en gehoord voelen.

Uit datgene wat mensen mij vertellen, weet ik vrij snel welke richting mogelijk de oplossing gevonden mag worden voor het wat dieperliggende probleem. Wat voor mij centraal staat, is dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen proces van zelfrealisatie.

Daarnaast ben ik als vader van een zoon met autisme ervaringsdeskundige en autisme coach op dit gebied. Ik bied mijn klanten met autisme en AD(H)D mogelijkheden om ze wegwijs te maken in onze maatschappij. Ik ben me er van bewust dat een prettig leven met deze diagnose(s) een flinke uitdaging kan zijn. Daarom begeleid ik mijn klanten waar ik maar kan in de grote zoektocht om de wereld minder ingewikkeld te maken.

Breathfulnesscoach Els de VosEls de Vos vertelt:

Hoe vaak zijn we niet geneigd om te bedénken wat goed voor ons is, daarbij vergetend te voelen wat we écht willen. Leef je dan het leven wat je zou wíllen leven, vanuit je intuïtie, vanuit je kern, óf leef je dan volgens de meningen, overtuigingen, verwachtingen, patronen van de ander? Het leven volgens de maatstaven van de ander kan resulteren in een bore-out, burn-out, over je grenzen (laten) gaan, stress, hyperventilatie, …..

Zelf heb ik lang geleefd volgens de meningen en verwachtingen van anderen. Mijn opleidingen tot coach hebben me geholpen om dit los te kunnen laten, en de adem helpt mij nog dagelijks om bij mezelf te blijven; wat wil ik.

Wat wil jij? Wie ben jij werkelijk, in essentie? Deze vragen kunnen alleen beantwoord worden als je hoofd stil is en je luistert naar je lichaam. Luistert naar de antwoorden, niet bedacht door je hoofd maar komend vanuit je gevoel/je lichaam, want je lichaam is slimmer dan je hoofd.

Het gebruik van de adem is daarbij een mooie ‘tool’.

Naast Breathfulness maak ik gebruik van technieken en methoden uit diverse therapeutische stromingen die worden geïntegreerd tot een unieke en persoonlijke begeleidingsvorm, afgestemd op jou en je hulpvraag.

Ik coach vanuit mijn intuïtie, mijn opgedane kennis, vanuit levenservaring en vanuit het holistisch principe. Zelfverantwoordelijkheid staat in mijn praktijk centraal want alleen met zelfverantwoordelijkheid kun je de kracht en de moed vinden om datgene te doen wat goed en kloppend is voor jou, zodat je vanuit authenticiteit in het nú kunt leven.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a Gift

That’s why we call it the Present

(A.A. Milne)

coach-Maria-De-WolfMaria De Wolf vertelt:

Ik stel me al mijn hele leven vragen: “Wat is de zin van mijn bestaan? Waardoor ontstaan fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel lijden? Is dit voorkomen, is dit te verlichten?”

Als verpleegkundige en als mens heb ik gezocht en puzzelstukjes gevonden die mezelf en anderen hielpen. Doch er bleef een onbestemd gevoel, ik leek een belangrijke schakel te missen.

In 2010 kwam het belang van de ademhaling op mijn pad, en sindsdien is alles in een intense verruiming, integratie en heling gekomen. De harmoniserende ademstroom verbindt buik, hoofd en hart, het maakte mij vrij, het maakt de mens één en heel.

In mijn coaching praktijk zie ik steeds weer hoe Breathfulness mensen brengt naar hun authenticiteit: hun pure, mooie zelf kan en mag uit de schaduw treden: vrij zijn, heel zijn, mogen léven!

Het geeft me heel veel vreugde daartoe te mogen bijdragen!

Aanvraag consult

Aanhef

11 + 15 =