Coaches in de Spotlight

Breathfulnesscoaches delen hun ervaringen

Lydie CoolenLydie Coolen vertelt:

Wie ben ik? In een paar woorden: zacht, open-minded, betrokken, snel van geest, gevoelig en met een gezonde dosis luchtigheid. Al deze eigenschappen zet ik sinds 2018 met veel plezier in als coach en trainer in mijn eigen bedrijf Breezin’. Onder die vlag begeleid ik mensen naar hun échte kracht. Omdat ik geloof dat:

“You can change the world by being yourself” – Yoko Ono

Op die weg naar je echte jij, kom je van alles tegen. Weerstand, oude pijn, emoties, etc. Dit is vaak een reden om bij jezelf weg te gaan. Zonde! En dat zeg ik uit eigen ervaring…

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik echt contact met mezelf kon maken. Ik had dingen als meditatie en yoga al bijna opgegeven, toen een vriendin me meenam naar een ademcirkel. Na een ademsessie van ongeveer een uur, was ik rustig en dichtbij mezelf. Dat was nieuw en smaakte naar meer! Van het een kwam het ander en uiteindelijk volgde ik ook de opleiding tot Breathfulness®-coach.

Verdieping

Breatfulness® heeft mij heel veel gegeven! Na jaren van worsteling, in een leven dat voor mijn hoofd paste, maar waarvan mijn lijf in de vorm van burn-out, depressie en angsten liet weten dat het niet klopte, vond ik bij Breathfulness® de verdieping die nodig was om écht stappen te zetten. Er kwam ruimte voor inzichten, doorvoelen en verwerken. Vooral van mijn lost twin stukken. Inmiddels is Breathfulness® een manier van leven geworden, die me steeds weer helpt contact te maken met mijn eigen waarheid. Dit geeft stevigheid om mijn leven met al het moois en lastigs op een fijne manier te leven. De kruks: écht contact maken met mijn lichaam en datgene wat daar leeft.

Datgene wat ik heb geleerd, in verschillende coachopleidingen én bij Breathfulness®, maar zeker ook mijn persoonlijke lessen, geef ik nu met heel veel plezier door aan anderen. Ik werk met volwassenen, maar heel graag ook met kinderen. Op een zachte en luchtige manier breng ik je in contact met dat wat voor jou klopt, met jouw waarheid. Ik bied je een veilige bedding om alles wat je onderweg tegenkomt te kunnen verwelkomen en geef je de handvatten om die bedding ook voor jezelf te kunnen zijn.

Breezin’: ruimte voor échte kracht!

Breathfulnesscoach Marij CoolenMarij Coolen vertelt:

Reeds 9 jaar werk ik als zelfstandig trainer en coach. Veel boeiende coachingsmodellen en interessante werkvormen zijn de revue gepasseerd. Toch zocht ik naar een verdiepingsslag, waardoor de klant een duurzamer effect kon ervaren door de coaching. Ik wist dat dit besloten lag in de ademhaling. Inzet van de adem als coachingsinterventie; niet als een kunstje, maar ingepast in de totale context van de klant.
Juist dat heb ik gevonden binnen Breathfulness. Ik heb dat ervaren als een groot cadeau.

De klant zien in zijn authenticiteit met alles wat er is en zich aandient. Zijn kernkwaliteiten, maar ook de twijfels, onzekerheden en ervaren onrust. In verbinding zijn met de klant om in en met vertrouwen, samen op pad te gaan. Wetende dat er voldoende innerlijke kracht is om een volgende stap te zetten, ook als je kwetsbaar bent. Dat is mijn vertrekpunt en dat is waar ik in geloof. Mijn klanten vertellen me dat zij mijn humor waarderen en dat ik goed kan luisteren. Zij geven aan dat ik in staat ben om een sfeer van veiligheid te creëren.

Ik heb ondertussen de kracht van Breathfulness ervaren in mijn coachingspraktijk. Niet alleen geeft de adem ons ‘lucht’ om te leven, maar geeft het ook opluchting, opschoning en verademing van datgene wat emotioneel in ons vastzit en ons onrust geeft. Breathfulness leidt tot inzichten, waardoor nieuwe wegen in geslagen kunnen worden en waardoor men zich bevrijd voelt. Je komt in contact met een stuk wijsheid waar je letterlijk met je hoofd niet bij kunt.

Ik ben dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.

Breathfulnesscoach Mariette WijmaMariëtte Wijma vertelt:

Even voorstellen! Mariëtte Wijma, een kleurrijke doener, creatieve denker en een intuïtieve voeler.
Geraakt door Breathfulness en inmiddels eigenaar van mijn eigen praktijk in Oud – Beijerland: Vlamkracht, ademwerk en coaching. Om jou weer in contact te laten komen met jouw kracht, jouw vuur!

Don’t you know yet ? It’s your light that lights the world !
Rumi

Soms zijn we ons eigen vuur ‘kwijt’, is het maar een waakvlammetje of kun je er gewoonweg niet bij. Ik ga graag samen met jou op onderzoek uit: Hoe voel je je? Wat is je verlangen? Wat staat je in de weg om je goed te voelen?

Verbinden

Verbinden is hierbij voor mij de kern: weer in verbinding komen met jezelf: met hoofd, hart en ziel. Niet alleen praten en denken maar ook voelen en de wijsheid van je lichaam gebruiken. In contact met je bewuste én je onderbewuste. Het geheel. Breathfulness en het harmoniserend ademen is voor mij een belangrijke tool om tot deze verbinding te komen. In mijn coaching én in mijzelf.
Want de adem is al sinds de eerste sessie in 2016 mijn weg naar ontspanning, helderheid en rust in mezelf. Het brengt me steeds weer terug naar mijn basis, mijn essentie. In mijn praktijk zie ik hoe krachtig Breathfulness werkt, geen quik fix maar een diepe verandering die het teweeg brengt bij mensen.
In mijn coaching werk ik met energie, wederzijds vertrouwen én jouw motivatie. Want jij bent degene die er voor gaat én ademt, dat kan ik niet voor je doen😊
Ik begeleid je graag en gebruik hierbij mijn kennis en ervaring vanuit de opleiding tot Breathfulnesscoach en mijn jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening. Mijn sterk ontwikkelde sensitiviteit is mijn kracht, het afstemmen op de ander inmiddels een tweede natuur. Ik houd van helderheid, beweging én innerlijke groei.
Je bent welkom. Welkom om met mij je volgende stap te gaan verkennen.
Jouw vlammetje weer aan te wakkeren tot een goed vuur.
Joúw eigen vuur, vol licht en warmte.

Breathfulnesscoach Daniëlle CeelenDaniëlle Ceelen vertelt:

Daniëlle Ceelen, aangenaam!

Ik ben Daniëlle Ceelen, P&O Consultant en Breathfulnesscoach. Mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als adviseur personeel & organisatie en coach zet ik sinds 2018 in voor DCB Consultancy. Ik coach zowel particulieren als werkgevers en werknemers in het bedrijfsleven. Met eerlijke feedback, een oplossingsgerichte aanpak en Breathfulness coaching help ik jou en/of je medewerkers weer grip te krijgen.

Ik ben mijn hooggevoeligheid gaan inzetten als kwaliteit, mijn intuïtie is als het ware mijn 6e zintuig geworden. Ik voel al snel aan waar de schoen wringt. Dit in combinatie met mijn pragmatische insteek (lees ook: Rotterdamse nuchterheid) biedt mensen vaak een heldere kijk op hun keuzes. Want dat is waar men, mijn inziens, te weinig bij stil staat. Iedereen heeft altijd een keuze om bijvoorbeeld te kiezen voor zichzelf of de buitenwereld (om maar gelijk met een hele belangrijke te beginnen), om te kiezen voor slachtofferschap of heling, voor een half leeg glas of een half vol glas. Het leven bestaat uit keuzes maken. En ik kan je helpen erachter te komen welke keuze jij vanuit je kern wilt maken.

Ik deins er niet voor terug om soms confronterend te werk te gaan, maar altijd met het doel iemand beter naar zichzelf te leren luisteren en kijken. Reguliere coaching gecombineerd met Breatfulnesscoaching is dé manier om snel tot de kern te komen.

Ik kan niet wachten om met jou aan de slag te gaan! Liefs Daniëlle

Breathfulnesscoach Natasja KwakmanNatasja Kwakman vertelt:

‘’Kies je het rechte pad of het échte pad?’’ (Merel Morre)

Zit je niet lekker in je vel op werk, persoonlijk of relationeel vlak of dreig je vast te lopen? Sta je op een kruispunt in je leven? Lukt het je maar niet je gedachten te ordenen, heb je spanningsklachten of heb je last van rouw en verdriet dat je maar moeilijk kunt verwerken? Zit je iets dwars en kun je het niet goed onder woorden brengen, maar belemmert het je in je dagelijkse leven? Merk je dat je verlangt naar meer rust, vrijheid, kracht en vreugde in je leven? Óf wil je een moment voor jezelf en leren bewuster te leven?  

Ik bied je, in Studio Oost West te Rotterdam, graag de rust en ruimte om zonder oordeel te werken aan jezelf. Om richting te geven aan je leven en keuzes te maken die goed zijn voor jezelf. Vanuit hart en ziel, met lichaam en hoofd. Als lifestyle- en Breathfulnesscoach begeleid ik je om belemmerende gedachten of overtuigingen en fysieke of emotionele pijn te verminderen. Samen kijk ik met je naar je klacht en ook naar de oorzaak.

Verandering is niet altijd gemakkelijk. In mijn coaching gebruik ik de kracht van Breathfulness. Ingehouden emoties, beperkende gedachten en onverwerkte ervaringen geven spanning in je lichaam. Hierdoor neemt je vitaliteit af én je adem wordt oppervlakkiger. Ook gebruik ik de kracht van het brein door anders te gaan denken en om te gaan met je ervaringen uit het verleden. In een wereld waarin we veel vanuit ons hoofd en de ratio handelen, brengt mijn werkwijze je weer tot je gevoel en verbinding met je innerlijke bewustzijn. Zo haal je antwoorden en inzichten uit je zelf, ga je bewuster leven en keuzes maken, om uiteindelijk je leven te leven zoals het bedoeld is.

Ondernemen

Ik kom uit een ondernemersgezin en het ondernemen heeft mij veel gebracht. De afgelopen 25 jaar heb ik diverse rollen in het bedrijfsleven bekleed: consulting, (interim) management, business development, mededirecteur, medeaandeelhouder. Altijd is verbinding met de ‘’mens’’ mijn drijfveer geweest om te groeien. Of het nu gaat om het coachen van een team, samenwerken of relaties aangaan en onderhouden met klanten.

Een aantal jaar geleden kwam ik op een kruispunt in mijn leven te staan. Een aantal gebeurtenissen lieten mij beseffen dat ik niet meer mijn eigen pad volgde. Er knaagde iets in mij en ik kon het niet goed onder woorden brengen. Ik liet me te veel leiden door mijn ego en mijn hoofd. Vanuit controle en wilskracht rende ik door. Tijdens mijn opleiding tot lifestyle coach in combinatie met de ademhaling heb ik geleerd om vanuit verbinding met mijn hoofd en lichaam en vanuit hart en ziel te vertrouwen op mijn intuïtie. Dit heeft mij meer helderheid, emotionele balans en vitaliteit gebracht om bewust keuzes te maken, hoe vervelend en beangstigend ze ook lijken. Het leven is stap voor stap je eigen pad kiezen! En graag ondersteun ik jou hierbij!

Studio Oost West sluit perfect aan bij de wijze waarop ik wil werken. Er is namelijk niet altijd één wijze waarop je je klachten kunt verminderen of wegnemen. Door naar het totale mens-zijn te kijken en samen te werken met meerdere disciplines onder één dak uit de Oosterse en Westerse geneeskunde, geloof ik dat wij je hulp op maat kunnen bieden.

Breathfulnesscoach Steef ScheffelSteef Scheffel vertelt:

Iedereen weet dat we moeten ademhalen om in leven te blijven.

Maar dat de ademhaling zoveel voor je kan betekenen, ontdekte ik toen ik in aanraking kwam met de harmoniserende ademhaling van Breathfulness.

In plaats van de liefde en bevestiging buiten me te zoeken, kan ik de liefde weer in mezelf vinden en heb ik de bevestiging vanuit de buitenwereld steeds minder nodig.

Ik leef het leven niet meer op wilskracht en controle, maar laat me weer leiden door de beweging van het leven.

Door deze ervaring, ben ik de opleiding gaan volgen om Breathfulnesscoach te worden. Deze ervaring wil ik met andere mensen delen.

Ik wil je graag begeleiden als coach, zodat ook jij weer de liefde in jezelf kunt voelen.

Grondlegger Breathfulness JacquelienJacquelien de Jager vertelt:

ik ben fijngevoelig, nieuwsgierig en onderzoekend, maar als kind begreep ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet zo goed. Mijn spontaniteit eindigde vaak in een teleurstelling en mijn gevoeligheid werd een last. Ik werd overgevoelig en controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan. Maar het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoel leidde tot afstand nemen van mijn lichaam, depressie en vele lichamelijke klachten en raakte ik mezelf kwijt.

Toch brachten juist de klachten mij op het pad om mezelf weer terug te vinden.

Ik heb vele cursussen, workshops en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd op vele gebieden. Daarnaast heb ik met regelmaat individuele consulten en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling gegeven in de sloppenwijken van Nairobi. Dit heeft diepe indruk op me gemaakt en heb ik ervaren als een enorme verrijking voor mijn eigen leven; mensen werkelijk mogen ontmoeten en voelen dat ‘barrières’, zoals taal, cultuur of huidskleur wegvallen. Dit was mogelijk omdat ik leefde waar zij leefden, soms zonder stromend water en elektriciteit en deelgenoot mocht zijn van hun ervaringen. In Kenia kon ik in verbinding met de prachtige natuur, moeder aarde in al haar oerkracht, ook mijn eigen oerkracht weer voelen.

Dit heeft me enorm geholpen op mijn weg naar het pure zijn. Aanvaarden wat is en is geweest en het verzet ertegen opgeven, daardoor kwam er ook weer ruimte om te genieten. Ook begon ik steeds meer mijn fijngevoeligheid als kracht te ervaren. Het heeft nu een diepe betekenis in mijn leven en is mijn intuïtie mijn kompas geworden. Voor mij vertegenwoordigt dit de diepe essentie van mijn vrouw zijn, wat lange tijd geen ruimte had gekregen doordat ik teveel in mijn ratio heb geleefd.

Vrouw zijn

Vooral de laatste jaren ben ik erg geïnteresseerd in de vele facetten van het vrouw zijn. Nu mijn zoons inmiddels jongvolwassen zijn, het moederschap een andere betekenis krijgt en ik in een andere fase in mijn leven kom, ben ik opnieuw op ontdekkingsreis wat het is om vrouw te zijn in deze tijd. Doordat vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen gaan ontspannen in wie zij zijn.

Hier wil ik graag aan bijdragen en zet ik mijn ervaringen, kennis, helder weten en invoelende vermogens in om eenieder hierin te begeleidden. Door o.a. de harmoniserende ademhaling breng ik je naar de liefde en kracht in jezelf.

Als dit ook jouw verlangen is ontmoet ik je graag tijdens een individueel consult, driedaagse Ontmoet de kracht van je vrouw zijn of de Retreat.

Breathfulnesscoach MarcoMarco de Jager vertelt:

het inspireert me om mensen bewustwording te geven om hun levenspad te gaan bewandelen. Ik coach vanuit het contact met mijn innerlijk weten en gebruik mijn eigen levenservaringen. Waar mogelijk relativeer ik en gebruik humor als het toegevoegde waarde heeft. Anderzijds, indien nodig, creëer ik openingen door een proactieve coachstijl die prikkelend en ontwapenend is.

Ik ben praktisch ingesteld en ga uit van realisme door met beide benen op de grond te staan, maar ik ben tegelijkertijd verbonden met mijn hoger bewustzijn. Dit helpt om een evenwichtige kijk op het leven te houden, in balans te zijn met mijn hooggevoeligheid en de dynamiek van het leven te vertalen in een flexibele kijk met een heldere focus.

Focus

Cliënten noemen mijn wijze van coaching ook wel helder.coaching, omdat ik straight ben waar het straight moet zijn. Ik ben helder waar helderheid en duidelijkheid gewenst is. Ook zet ik ‘punten’ om niet in oneindige of afleidende verhalen te belanden. Daarnaast leg ik niet mijn advies op, maar laat het antwoord bij de cliënt zelf naar boven komen. Heerlijk vind ik het om op deze wijze mensen te coachen en te begeleiden. Daarnaast zijn zuiverheid en integriteit belangrijke waarden voor mij. Mede om de mannelijke energie in balans te brengen met de vrouwelijke energie.

Als ze mij vragen waar mannelijke energie voor staat vertel ik liever over de verandering van de mannelijke energie die er mag plaatsvinden. Om vol en vrijuit te leven moet deze in balans komen. De beweging die de mannelijke energie mag maken is

  • balans door voelen
  • kracht door zachtheid
  • actie door intuïtie
  • manifesteren door wijsheid
  • uitstraling door vertrouwen
  • samen door verbinding.

Om dit te realiseren ben ik naar de werkelijke betekenis en energiestroom van emoties gaan kijken. De drie primaire emoties zijn boosheid, verdriet en angst. De werkelijke betekenis van deze emoties is de energie van manifestatiekracht, van zuivering (doorstromen) en van bescherming. Door op deze manier mijn gevoelens waar te nemen, is mijn vertrouwen en moed toegenomen om gevoelens toe te laten, waardoor kwetsbaarheid een kracht is geworden!

Ondernemerscoach

Het inspireert mij ook om als ondernemerscoach bezig te zijn. Ondernemen is een vak apart. Van jongs af aan zat dit al in mijn bloed, mede doordat ik opgegroeid ben in een ondernemersgezin. Na ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven – als commercieel manager, opleidingsadviseur, interim manager, casemanager – ben ik vanaf 2000 me nog meer gaan richten op de menskant achter de ondernemer. Zeker niet alleen de mannelijke ondernemers mogen nog meer vanuit hun hoofd naar hun hart gaan en balans creëren tussen hoofd-hart-lichaam. Dit geldt ook voor vrouwelijke ondernemers. Specifiek voor ondernemers is er het Ondernemers Optimaal Vitaal Abonnement. Kijk op mijn website demanvanhoofdnaarhart.nl voor alle info hierover.

Voel je welkom om een afspraak te maken of elkaar te ontmoeten tijdens een van de bijzondere Breathfulness activiteiten.

Breathfulnesscoach Els de VosEls de Vos vertelt:

Hoe vaak zijn we niet geneigd om te bedénken wat goed voor ons is, daarbij vergetend te voelen wat we écht willen. Leef je dan het leven wat je zou wíllen leven, vanuit je intuïtie, vanuit je kern, óf leef je dan volgens de meningen, overtuigingen, verwachtingen, patronen van de ander? Het leven volgens de maatstaven van de ander kan resulteren in een bore-out, burn-out, over je grenzen (laten) gaan, stress, hyperventilatie, …..

Zelf heb ik lang geleefd volgens de meningen en verwachtingen van anderen. Mijn opleidingen tot coach hebben me geholpen om dit los te kunnen laten, en de adem helpt mij nog dagelijks om bij mezelf te blijven; wat wil ik.

Wat wil jij? Wie ben jij werkelijk, in essentie? Deze vragen kunnen alleen beantwoord worden als je hoofd stil is en je luistert naar je lichaam. Luistert naar de antwoorden, niet bedacht door je hoofd maar komend vanuit je gevoel/je lichaam, want je lichaam is slimmer dan je hoofd.

Het gebruik van de adem is daarbij een mooie ‘tool’.

Naast Breathfulness maak ik gebruik van technieken en methoden uit diverse therapeutische stromingen die worden geïntegreerd tot een unieke en persoonlijke begeleidingsvorm, afgestemd op jou en je hulpvraag.

Ik coach vanuit mijn intuïtie, mijn opgedane kennis, vanuit levenservaring en vanuit het holistisch principe. Zelfverantwoordelijkheid staat in mijn praktijk centraal want alleen met zelfverantwoordelijkheid kun je de kracht en de moed vinden om datgene te doen wat goed en kloppend is voor jou, zodat je vanuit authenticiteit in het nú kunt leven.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a Gift

That’s why we call it the Present

(A.A. Milne)

coach-Maria-De-WolfMaria De Wolf vertelt:

Ik stel me al mijn hele leven vragen: “Wat is de zin van mijn bestaan? Waardoor ontstaan fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel lijden? Is dit voorkomen, is dit te verlichten?”

Als verpleegkundige en als mens heb ik gezocht en puzzelstukjes gevonden die mezelf en anderen hielpen. Doch er bleef een onbestemd gevoel, ik leek een belangrijke schakel te missen.

In 2010 kwam het belang van de ademhaling op mijn pad, en sindsdien is alles in een intense verruiming, integratie en heling gekomen. De harmoniserende ademstroom verbindt buik, hoofd en hart, het maakte mij vrij, het maakt de mens één en heel.

In mijn coaching praktijk zie ik steeds weer hoe Breathfulness mensen brengt naar hun authenticiteit: hun pure, mooie zelf kan en mag uit de schaduw treden: vrij zijn, heel zijn, mogen léven!

Het geeft me heel veel vreugde daartoe te mogen bijdragen!