Coaches in de Spotlight

Breathfulnesscoaches delen hun ervaringen

Jolanda Reulen vertelt:

steeds vaker hoor je dat mensen met een burn-out thuis zitten, last hebben van hyperventilatie of paniekaanvallen en chronisch moe zijn. Ook in mijn praktijk kom ik dit geregeld tegen. Het probleem is vaak dat men zo druk bezig is met het ‘pleasen’ van anderen dat men vaak niet meer weet hoe je lief en zorgzaam kan zijn voor jezelf. Conditioneringen als ‘Als ik goed ben voor de ander dan ben ik ook goed voor mezelf’ is hierin een hele sterke. Door deze conditioneringen te geloven en daar naar te gaan leven, neem je steeds meer afstand van jezelf. Tot dat er moment komt dat je niet meer weet wat jij belangrijk vind in je leven, of het gevoel hebt dat je geleefd wordt in plaats dat je je leven leeft.

In mijn praktijk help ik mensen om het contact weer met zichzelf te herstellen. Dit doe ik door met ze te praten (coachen), door middel van lichaamsbewustwordingsoefeningen en zeker ook door ademsessies. Door bewust te gaan ademen krijg je veel beter contact met jezelf, je gaat veel beter voelen wat jij nodig hebt waardoor je betere keuzes voor jezelf kan maken. Je leert de signalen van je lichaam herkennen als je je grenzen overschrijdt en daarnaast leer je te vertrouwen op je innerlijk weten.

Breathfulness is veel omvattend. Door Breathfulness leer je balans te creëren op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Kortom; JIJ komt in balans. Door in balans te zijn creëer je rust en vanuit die rust kan jij de juiste keuzes voor jezelf maken. En dat alles met als verbindende factor de ademhaling. De ademhaling die je gevoel (buik) verbind met je hart (liefde voor jezelf) en je hoofd.

Online

Omdat ik de waarde van Breathfulness zie en ervaar ben ik op het idee gekomen om het online programma ‘Breathfulness als weg naar een verruimd leven’ te maken. Mijn passie en missie is om mensen in contact te brengen met Breathfulness en hen te laten ervaren wat het voor hun kan betekenen. Het online programma helpt je om in 6 stappen bewust te worden van je ademhaling waardoor je weer in contact komt  met je kern. Het is een interactief programma waarin er veel afwisseling is tussen informatie en oefeningen. En het prettige van een online programma is dat je het thuis kunt doen, op een moment die voor jou het beste uitkomt en in een tempo die jij prettig vindt.

Marco de Jager vertelt:

het inspireert me om mensen bewustwording te geven om hun levenspad te gaan bewandelen. Ik coach vanuit het contact met mijn innerlijk weten en gebruik mijn eigen levenservaringen. Waar mogelijk relativeer ik en gebruik humor als het toegevoegde waarde heeft, anderzijds indien nodig, creëer ik openingen door een proactieve coachstijl, die prikkelend en ontwapenend is.

Ik ben praktisch ingesteld en ga uit van realisme door met beide benen op de grond te staan, maar ik ben tegelijkertijd verbonden met mijn hoger bewustzijn. Dit helpt om een evenwichtige kijk op het leven te houden, in balans te zijn met mijn hooggevoeligheid en de dynamiek van het leven te vertalen in een flexibele kijk met een heldere focus.

Focus

Cliënten noemen mijn wijze van coaching ook wel helder.coaching, omdat ik straight ben waar het straight moet zijn. Ik ben helder waar helderheid en duidelijkheid gewenst is. Ook zet ik ‘punten’ om niet in oneindige of afleidende verhalen te belanden. Daarnaast leg ik niet mijn advies op, maar laat het antwoord bij de cliënt zelf naar boven komen. Heerlijk vind ik het om op deze wijze mensen te coachen en te begeleiden. Daarnaast zijn zuiverheid en integriteit belangrijke waarden voor mij. Mede om de mannelijke energie in balans te brengen met de vrouwelijke energie.

Als ze mij vragen waar mannelijke energie voor staat antwoord ik liever over de verandering van de mannelijke energie die er mag plaatsvinden. Om vol en vrijuit te leven moet deze in balans komen. De beweging die de mannelijke energie mag maken is

  • balans door voelen
  • kracht door zachtheid
  • actie door intuïtie
  • manifesteren door wijsheid
  • uitstraling door vertrouwen
  • samen door verbinding.

Om dit te realiseren ben ik naar de werkelijke betekenis en energiestroom van emoties gaan kijken. De drie primaire emoties zijn boosheid, verdriet en angst. De werkelijke betekenis van deze emoties is de energie van manifestatiekracht, van zuivering (doorstromen) en van bescherming. Door op deze manier mijn gevoelens waar te nemen, is mijn vertrouwen en moed toegenomen om gevoelens toe te laten, waardoor kwetsbaarheid een kracht is geworden!

Ondernemerscoach

Het inspireert mij ook om als ondernemerscoach bezig te zijn. Ondernemen is een vak apart. Van jongs af aan zat dit al in mijn bloed, mede doordat ik opgegroeid ben in een ondernemersgezin. Na ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven – als commercieel manager, opleidingsadviseur, interim manager, casemanager – ben ik vanaf 2000 me nog meer gaan richten op de menskant achter de ondernemer. Zeker niet alleen de mannelijke ondernemers mogen nog meer vanuit hun hoofd naar hun hart gaan en balans creëren tussen hoofd-hart-lichaam. Dit geldt ook voor vrouwelijke ondernemers. Specifiek voor ondernemers is er het Ondernemers Optimaal Vitaal Abonnement. Kijk op mijn website https://demanvanhoofdnaarhart.nl voor alle info hierover. 

Voel je welkom om een afspraak te maken of elkaar te ontmoeten tijdens een van de bijzondere Breathfulness activiteiten.

Jacquelien de Jager vertelt:

ik ben fijngevoelig, nieuwsgierig en onderzoekend, maar als kind begreep ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet zo goed. Mijn spontaniteit eindigde vaak in een teleurstelling en mijn gevoeligheid werd een last. Ik werd overgevoelig en controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan. Maar het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoel leidde tot afstand nemen van mijn lichaam, depressie en vele lichamelijke klachten en raakte ik mezelf kwijt.

Toch brachten juist de klachten mij op het pad om mezelf weer terug te vinden.

Ik heb vele cursussen, workshops en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd op vele gebieden. Daarnaast heb ik met regelmaat individuele consulten en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling gegeven in de sloppenwijken van Nairobi. Dit heeft diepe indruk op me gemaakt en heb ik ervaren als een enorme verrijking voor mijn eigen leven; mensen werkelijk mogen ontmoeten en voelen dat ‘barrières’, zoals taal, cultuur of huidskleur wegvallen. Dit was mogelijk omdat ik leefde waar zij leefden, soms zonder stromend water en elektriciteit en deelgenoot mocht zijn van hun ervaringen. In Kenia kon ik in verbinding met de prachtige natuur, moeder aarde in al haar oerkracht, ook mijn eigen oerkracht weer voelen.

Dit heeft me enorm geholpen op mijn weg naar het pure zijn. Aanvaarden wat is en is geweest en het verzet ertegen opgeven, daardoor kwam er ook weer ruimte om te genieten. Ook begon ik steeds meer mijn fijngevoeligheid als kracht te ervaren. Het heeft nu een diepe betekenis in mijn leven en is mijn intuïtie mijn kompas geworden. Voor mij vertegenwoordigt dit de diepe essentie van mijn vrouw zijn, wat lange tijd geen ruimte had gekregen doordat ik teveel in mijn ratio heb geleefd.

Vrouw zijn

Vooral de laatste jaren ben ik erg geïnteresseerd in de vele facetten van het vrouw zijn. Nu mijn zoons inmiddels jongvolwassen zijn, het moederschap een andere betekenis krijgt en ik in een andere fase in mijn leven kom, ben ik opnieuw op ontdekkingsreis wat het is om vrouw te zijn in deze tijd. Doordat vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen gaan ontspannen in wie zij zijn.

Hier wil ik graag aan bijdrage en zet ik mijn ervaringen, kennis, helder weten en invoelende vermogens in om eenieder hierin te begeleidden. Door o.a. de harmoniserende ademhaling breng ik je naar de liefde en kracht in jezelf.

Als dit ook jouw verlangen is ontmoet ik je graag tijdens een individueel consult, (vrouwen)workshop, Retreat of Jaarreis.

Saskia Meenhuis vertelt:

naast mijn werk als Breathfulness coach ben ik ook werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Wat ik daar ervaar, is dat kinderen meer zichzelf zijn wanneer hun emotie en ratio meer in balans is, ze reageren eerder en beter op signalen van hun lichaam en ze zijn bijzonder energiek.

Doordat ik vrijwel dagelijks met deze realiteit in aanraking kom, voelde ik een aantal jaren geleden dat ik uit balans was. Om de balans weer terug te vinden, heb ik verschillende methodes geprobeerd maar Breathfulness leverde voor mij het meeste op, namelijk: 

coach in de spotlight Saskia Meenhuis

Het hielp me om dichterbij mezelf te komen, te ontspannen en mijn passie te ontdekken. 

Ook nu pas ik zelf ook nog steeds Breathfulness toe in mijn dagelijks leven. Het resultaat?

Ik voel me blij, enthousiast, maak steeds meer keuzes vanuit mijn hart en ontdek nog steeds nieuwe dingen van mezelf.

Steef Scheffel vertelt:

iedereen weet dat we moeten ademhalen om in leven te blijven.

Maar dat de ademhaling zoveel voor je kan betekenen, ontdekte ik toen ik in aanraking kwam met de harmoniserende ademhaling van Breathfulness.

In plaats van de liefde en bevestiging buiten me te zoeken, kan ik de liefde weer in mezelf vinden en heb ik de bevestiging vanuit de buitenwereld steeds minder nodig.

Ik leef het leven niet meer op wilskracht en controle, maar laat me weer leiden door de beweging van het leven. Door deze ervaring, ben ik de opleiding gaan volgen om Breathfulnesscoach te worden. Deze ervaring wil ik met andere mensen delen. Ik wil je graag begeleiden als coach, zodat ook jij weer de liefde in jezelf kunt voelen.

Maria De Wolf vertelt:

Ik ben Maria De Wolf en stel me al mijn hele leven vragen: “Wat is de zin van mijn bestaan? Waardoor ontstaan fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel lijden? Is dit voorkomen, is dit te verlichten?”

Als verpleegkundige en als mens heb ik gezocht en puzzelstukjes gevonden die mezelf en anderen hielpen. Doch er bleef een onbestemd gevoel, ik leek een belangrijke schakel te missen.

In 2010 kwam het belang van de ademhaling op mijn pad, en sindsdien is alles in een intense verruiming, integratie en heling gekomen. De harmoniserende ademstroom verbindt buik, hoofd en hart, het maakte mij vrij, het maakt de mens één en heel.

In mijn coaching praktijk zie ik steeds weer hoe Breathfulness mensen brengt naar hun authenticiteit: hun pure, mooie zelf kan en mag uit de schaduw treden: vrij zijn, heel zijn, mogen léven!

Het geeft me heel veel vreugde daartoe te mogen bijdragen!

Bas Vliegenthart vertelt:

door de jaren heen ben ik mij bewust geworden dat de essentie van mijn werk is: Bezielen. Dat klinkt groots. Enerzijds is dat het ook, maar bezielen zit hem ook in kleine alledaagse dingen.  Ieder mens wil betekenisvol zijn, en er toe doen. Dingen doen met aandacht. In mijn werk als orthopedagoog, in de ggz en in mijn werk met licht verstandelijk beperkte jongeren als ook in mijn praktijk gebruik diverse therapeutische- en coachingstechnieken zodat de cliënt weer regie krijgt over zijn of haar leven.

Breathfulness is een krachtige en tegelijkertijd een vriendelijke wijze om weer terug te komen in je basis en te ervaren wie je bent. Het harmoniserend ademen verbindt je lichaam, emoties en het denken in het nu.

Breathfulness helpt mij iedere dag goed bij mezelf te blijven en mijn leven vanuit mijzelf vorm te geven.

Die zie ik ook steeds weer gebeuren bij de cliënten. 

Hoe mooi kan het leven zijn door op de goede manier je adem te gebruiken?

Anton Wolffenbuttel vertelt:

mijn overtuiging is dat voor iedere lichamelijke klacht, een dieperliggende, innerlijke blokkade de reden is. Vanuit de holistische benadering dat ademhaling, voeding, beweging en ontspanning onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zie ik verbanden tussen lichamelijke klachten en geloof ik in het zelf genezend vermogen van de mens.

Mijn streven is, dat mensen zich bewust worden van hun onderbewustzijn. Ik kan genieten van groei, van stappen die mijn klanten maken als ik met ze mag werken.

Tijdens mijn sessies geef ik hen onvoorwaardelijke aandacht en zorg ik ervoor dat ze zich veilig, gezien en gehoord voelen.

Uit datgene wat mensen mij vertellen, weet ik vrij snel welke richting mogelijk de oplossing gevonden mag worden voor het wat dieperliggende probleem. Wat voor mij centraal staat, is dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen proces van zelfrealisatie.

Daarnaast ben ik als vader van een zoon met autisme ervaringsdeskundige en autisme coach op dit gebied. Ik bied mijn klanten met autisme en AD(H)D mogelijkheden om ze wegwijs te maken in onze maatschappij. Ik ben me er van bewust dat een prettig leven met deze diagnose(s) een flinke uitdaging kan zijn. Daarom begeleid ik mijn klanten waar ik maar kan in de grote zoektocht om de wereld minder ingewikkeld te maken.

Aanvraag consult

Aanhef

4 + 11 =