vuurtoren breathfulness

Lifestyle coaching met harmoniserende ademhaling en het enneagram en de levensfasen

coaching sessieBinnen Breathfulness geven de Breathfulnesscoaches vorm aan lifestyle coaching. Ze nodigen je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welzijn en gezondheid. In deze tijd van enorme veranderingen op vele gebieden (financiële instellingen, zorg, milieu, regeringsbesluiten, etc.) wordt het steeds belangrijker om vertrouwen en geloof in jezelf te hebben, waardoor je het baken van licht in jezelf kunt ervaren. Steeds verder vallen uiterlijke zekerheden weg, zoals garantie van werk, recht op allerlei vergoedingen en uitkeringen in de zorg, etc. Steeds meer mensen worden door deze spanningen ziek, wat nog meer geld kost. Hierdoor zal de samenleving, de zorg voor jezelf en de zorg voor de ander moeten veranderen willen we overeind kunnen blijven. 

Het gedachtegoed van Breathfulness is een waardevolle en belangrijke sleutel om deze veranderingen vorm en inhoud te geven. Zodat je weer contact maakt met je eigen creatiekracht en mogelijkheden om problemen op te lossen. Breathfulness kijkt naar de totale mens, dus lichaam, geest en ziel. Daarnaast is er aandacht voor de vier essentiële aspecten van het leven: voeding, beweging, ontspanning en natuurlijk de ademhaling. Dat is de omvang van Lifestyle coaching binnen Breathfulness. Het uiteindelijke resultaat s een balans tussen hoofd en hart. Alsmede tussen jezelf en de ander, tussen jezelf en de wereld.

Breathfulness: heling tot op celniveau

Lifestyle coaching binnen Breathfulness gaat verder dan de klacht; het gaat om de klacht én de oorzaak! Waar de klacht zit, zit vaak niet de werkelijke oorzaak. Door het zien van verbanden tussen lichaam, geest en ziel (de holistische visie) wordt er heling gerealiseerd op de diepere lagen. Tijdens het consult kijkt de Breathfulnesscoach, naast aandacht voor aanwezige stress en stressbeleving, dus ook naar de vraag achter de vraag. Op het eind van het consult ontvang je gerichte adviezen over hoe je praktisch verder kunt, zodat je thuis verder het zelfgenezend vermogen van je lichaam versterkt. Hiervoor zijn er ook de boeken over Breathfulness, Breathfulness APP met diverse begeleide ademsessies en meditaties.

Breathfulnesscoaches zijn werkzaam in de niet-vergoede zorg*, waardoor ze onafhankelijk zijn en tegelijkertijd aanvullend zijn aan zowel reguliere als alternatieve behandelingen/therapieën. Er wordt maatwerk geboden door ook ‘over de schutting heen te kijken’. Ze geven het advies wat voor nu het beste voor je is. Ook als dat advies inhoudt om elders een vervolg consult te doen of een andere (therapie- of coachings)vorm te gaan volgen. Het kan ook een doorverwijzing naar een (meerdaagse) workshop of Breathfulness Intensive Retreat zijn. Het gaat om de beste vervolgstap voor jou!

* Sommige Breathfulnesscoaches zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarmee komen die consulten mogelijk in aanmerking voor vergoeding door de ziektekostenverzekeraar.

Breathfulnesscoaches op volgorde van plaatsnaam

Hieronder tref je een overzicht aan van Breathfulnesscoaches. Indien je geen Breathfulnesscoach bij jou in de buurt vindt, neem dan contact op met Marco of Jacquelien via info@breathfulness.nl. Zij kunnen dan aangeven of er nog niet vermelde Breathfulnesscoaches zijn waar je terecht kunt om Breathfulness te ervaren.

coach-Saskia-Meenhuis

Saskia Meenhuis
Borne
www.saskia-meenhuis.nl
info@saskiameenhuis.nl
06-81171805

coach-Bas-Vliegenthart

Bas Vliegenthart
Eindhoven
www.bjvliegenthart.nl
info@regenboogpad.com
040-2431990

coach-Mark-van-Praat

Mark van Praat
Oosterhout
www.onvoorwaardelijkademen.nl
markvanpraat@hotmail.com
06-46620112

coach-Steef-Scheffel

Steef Scheffel
Rotterdam
info@purebreath.nl
06-10983053

coach-Jacquelien

Jacquelien de Jager
Steenbergen
www.breathfulness.center
jacquelien@breathfulness.center
0167-540174

coach-Marco

Marco de Jager
Steenbergen
www.breathfulness.center
marco@breathfulness.center
0167-540174

coach-Jolanda-Reulen

Jolanda Reulen
Tholen
www.praktijkspiro.nu
jolanda@praktijkspiro.nu
06-12199881

coach-Anton-Wolffenbuttel

Anton Wolffenbuttel
Tiel
www.ontwerp-zelf-je-leven.nl
lifecoach-anton@xs4all.nl
06-12202527

coach-Els-de-Vos

Els de Vos
Zeist
www.derodevos.nu
els@derodevos.nu
06-53552672

coach-Maria-De-Wolf

Maria De Wolf
St. Niklaas – België
www.christal-breath.be
info@christal-breath.be
0472-532195

coach-Ingrid-van-t-Hof

Ingrid van ’t Hof
Johannesburg
www.balancematters.life
ingrid@balancematters.life

Coach in de spotlight

Deze week is het Jolanda Reulen en zij vertelt:

steeds vaker hoor je dat mensen met een burn-out thuis zitten, last hebben van hyperventilatie of paniekaanvallen en chronisch moe zijn. Ook in mijn praktijk kom ik dit geregeld tegen. Het probleem is vaak dat men zo druk bezig is met het ‘pleasen’ van anderen dat men vaak niet meer weet hoe je lief en zorgzaam kan zijn voor jezelf. Conditioneringen als ‘Als ik goed ben voor de ander dan ben ik ook goed voor mezelf’ is hierin een hele sterke. Door deze conditioneringen te geloven en daar naar te gaan leven, neem je steeds meer afstand van jezelf. Tot dat er moment komt dat je niet meer weet wat jij belangrijk vind in je leven, of het gevoel hebt dat je geleefd wordt in plaats dat je je leven leeft.

In mijn praktijk help ik mensen om het contact weer met zichzelf te herstellen. Dit doe ik door met ze te praten (coachen), door middel van lichaamsbewustwordingsoefeningen en zeker ook door ademsessies. Door bewust te gaan ademen krijg je veel beter contact met jezelf, je gaat veel beter voelen wat jij nodig hebt waardoor je betere keuzes voor jezelf kan maken. Je leert de signalen van je lichaam herkennen als je je grenzen overschrijdt en daarnaast leer je te vertrouwen op je innerlijk weten.

Breathfulness is veel omvattend. Door Breathfulness leer je balans te creëren op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Kortom; JIJ komt in balans. Door in balans te zijn creëer je rust en vanuit die rust kan jij de juiste keuzes voor jezelf maken. En dat alles met als verbindende factor de ademhaling. De ademhaling die je gevoel (buik) verbind met je hart (liefde voor jezelf) en je hoofd.

Online

Omdat ik de waarde van Breathfulness zie en ervaar ben ik op het idee gekomen om het online programma ‘Breathfulness als weg naar een verruimd leven’ te maken. Mijn passie en missie is om mensen in contact te brengen met Breathfulness en hen te laten ervaren wat het voor hun kan betekenen. Het online programma helpt je om in 6 stappen bewust te worden van je ademhaling waardoor je weer in contact komt met je kern. Het is een interactief programma waarin er veel afwisseling is tussen informatie en oefeningen. En het prettige van een online programma is dat je het thuis kunt doen, op een moment die voor jou het beste uitkomt en in een tempo die jij prettig vindt.

 

Breathfulnesscoaching is omvangrijk

Een Breathfulnesscoach is professioneel, mensgericht en betrokken. Hij/zij begeleidt de cliënt in het hervinden van inzichten, kracht, mogelijkheden tot groei, ontplooiing en verandering. Breathfulnesscoaches hebben de opleiding Breathfulnesscoach gevolgd met specialisaties op het gebied van:

  • de helende kracht van familiestructuren;
  • enneagram en de levensfasen;
  • hooggevoeligheid, van last tot kracht;
  • het volledige proces van vergeving;
  • coachen en begeleiden van specifieke doelgroepen (baby’s, kinderen, jongeren en senioren).

Breathfulnesscoaches werken samen om kennis en ervaring uit te wisselen en over te dragen. Door periodieke update- en trainingsdagen blijft de professie op hoog niveau. Dat is de kracht van Breathfulnesscoaches die partner zijn! Bij onderdeel Breathfulness Partners lees je verder hoe de professionaliteit van de Breathfulnesscoaches tot stand komt en gecontinueerd wordt.

Individueel consult

Tijdens het consult is er volledige aandacht voor jou. Daarin wordt alles op jou afgestemd om te ervaren wat Breathfulness voor je kan gaan betekenen. Na het consult krijg je krijgt praktische adviezen, zodat je thuis verder aan de slag kunt met de verkregen inzichten. En natuurlijk ook met het harmoniserend ademen. De duur van een consult bedraagt meestal 1,5 uur.

Vooraf kunnen we niet aangeven hoeveel consulten je nodig hebt om je volgende stap te maken. Samen met jou wordt afgestemd hoe en wanneer het vervolg plaatsvindt. Dit kan een week later zijn, soms zit er meer tijd tussen. Het kan ook zijn dat je na een aantal consulten voelt dat je op voor dat moment voldoende begeleiding hebt gehad. Je voelt dat je weer zelfstandig verder kunt. De volgende keer is dan wanneer je voelt dat je weer ondersteuning nodig hebt voor een volgende stap. Of op het moment dat je een hobbel ervaart waar je alleen niet overheen komt. Of je voelt de wens voor een ‘apk’. Misschien komt het op dat je een andere dimensie nodig hebt in de vorm van en workshop of Intensive Retreat.

Uit de praktijk

Kris, dertiger, zit al 3 maanden thuis wegens een burn-out. Klachten zoals: vermoeidheid, slaapstoornissen, concentratieproblemen, vaak tintelingen, soms wurgend gevoel in keelstreek, gezwollen tong. Zijn huisarts vermoedt dat er ook chronische hyperventilatie speelt en stuurt hem naar een Breathfulnesscoach.

Kris komt bij me en vertelt zijn verhaal en klachten, er aan toevoegend: Ik sta heel sceptisch, ik kan moeilijk aannemen dat de ademhalingsbegeleiding me gaat kunnen helpen.

Ik neem uitgebreid de tijd om Kris – via een powerpoint – te verduidelijken wat de ademhaling kan betekenen voor het lichaam, de emoties, het denken: hoe een onjuiste ademhaling tal van klachten kan veroorzaken of doen toenemen. Tevens hoe een natuurlijke ademhaling en de harmoniserende ademhaling vastgezette emoties kan oplossen, een betere doorstroming en zuurstofvoorziening geeft aan hart en brein, een betere doorstroming geeft in de meridianen, een natuurlijke ondersteuning geeft aan het immuunsysteem… kortom, héél het menselijk lichaam vitaliseert en heelt.

Al na de eerste sessie geeft Kris dit weer: Ik voel me eindelijk een beetje ontspannen, dat is lang geleden dat ik me zo ontspannen gevoeld heb.

Na 5 Breathfulness sessies zie ik een andere Kris. Zijn woorden: Er gaat een andere wereld voor me open. Ik slaap – dankzij de App – veel beter. Ik heb terug een ontspannen open communicatie met mijn ex en durf aan mijn moeder zeggen hoe de dingen voor me zijn, wat ik fijn en niet fijn vind. Mijn keel en tong doen niet meer vreemd. Ik ben echt heel positief verbaasd van zoveel gunstige veranderingen in mijn leven. Ik ga nu een tijdje zelf met de App aan de slag, en het boek Breathfulness Intensive door nemen. Als ik het nodig vind, neem ik zeker terug contact op met mijn Breathfulnesscoach. Ze heeft me bijzonder goed geholpen.

Aanvraag consult

Aanhef

12 + 2 =