Breathfulnesscoaches en partners

 

Lifestyle coaching met de harmoniserende ademhaling

en het enneagram en de levensfasen

 

Lifestyle coaching door de BreathfulnesscoachesBinnen Breathfulness geven de Breathfulnesscoaches vorm aan lifestyle coaching. Ze nodigen je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welzijn en gezondheid. In deze tijd van enorme veranderingen op vele gebieden (financiële instellingen, zorg, milieu, regeringsbesluiten, etc.) wordt het steeds belangrijker om vertrouwen en geloof in jezelf te hebben, waardoor je het baken van licht in jezelf kunt ervaren. Steeds verder vallen uiterlijke zekerheden weg, zoals garantie van werk, recht op allerlei vergoedingen en uitkeringen in de zorg, etc. Steeds meer mensen worden door spanningen ziek, wat nog meer geld kost. Hierdoor zal de samenleving, de zorg voor jezelf en de zorg voor de ander moeten veranderen willen we overeind kunnen blijven. 

Het gedachtegoed van Breathfulness is een waardevolle en belangrijke sleutel om deze veranderingen vorm en inhoud te geven. Zodat je weer contact maakt met je eigen creatiekracht en mogelijkheden om problemen op te lossen. Breathfulness kijkt naar de totale mens, dus lichaam, geest en ziel. Daarnaast is er aandacht voor de vier essentiële aspecten van het leven: voeding, beweging, ontspanning en natuurlijk de ademhaling. Dat is de omvang van Lifestyle coaching binnen Breathfulness. Het uiteindelijke resultaat is balans tussen hoofd en hart. Alsmede tussen jezelf en de ander, tussen jezelf en de wereld. Dat je leeft vanuit je liefde, kracht, wijsheid en het licht in jezelf.

Breathfulness: heling tot op celniveau

Breathfulness Intensive RetreatLifestyle coaching binnen Breathfulness gaat verder dan de klacht; het gaat om de klacht én de oorzaak! Waar de klacht zit, zit vaak niet de werkelijke oorzaak. Door het zien van verbanden tussen lichaam, geest en ziel (de holistische visie) wordt er heling gerealiseerd op de diepere lagen. Tijdens het consult kijkt de Breathfulnesscoach, naast aandacht voor aanwezige stress en stressbeleving, dus ook naar de vraag achter de vraag. Op het eind van het consult ontvang je gerichte adviezen over hoe je praktisch verder kunt, zodat je thuis verder het zelfgenezend vermogen van je lichaam versterkt. Hiervoor zijn er ook de boeken over Breathfulness, Breathfulness APP met diverse begeleide ademsessies en meditaties.

Breathfulnesscoaches zijn veelal werkzaam in de niet-vergoede zorg*, waardoor ze onafhankelijk zijn en tegelijkertijd aanvullend zijn aan zowel reguliere als alternatieve behandelingen/therapieën. Er wordt maatwerk geboden door ook ‘over de schutting heen te kijken’. Ze geven het advies wat voor nu het beste voor je is. Ook als dat advies inhoudt om elders een vervolg consult te doen of een andere (therapie- of coachings)vorm te gaan volgen. Het kan ook een doorverwijzing naar een (meerdaagse) workshop of Breathfulness Retreat zijn. Het gaat om de beste vervolgstap voor jou!

* Sommige Breathfulnesscoaches zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarmee komen die consulten mogelijk in aanmerking voor vergoeding door de ziektekostenverzekeraar.

Coach in de Spotlight. Deze keer is het Wouter en hij vertelt:

Breathfulnesscoach Wouter van SchagenHallo, mijn naam is Wouter van Schagen.
Breathfulness coach en Partner.

Vanaf jongs af aan heb ik gevoeld dat ik ondersteunend wilde zijn. Hoe dan? In welke vorm? Mijn keuze na de Mavo is gevallen op Facilitaire Dienstverlening. Als je zoekt op wat facilitair betekend, vind je dit:
facilitair = Def.: het verschaffen van ondersteunende voorzieningen. Twee decennia later, na catering werkzaamheden, customer service in 2 grote bedrijven en een mooie periode van zelf-ontwikkeling van 4 jaar sta ik vol trots bij het plakkaat dat aan ons huis is bevestigd.

Momenteel is mijn “hoe dan” en “in welke vorm” met betrekking tot hoe ik de ondersteunende rol gedaante mag geven een heel stuk duidelijker.

Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht naar jouw kern. Jouw waarheid. Breathfulness® geeft mij de mogelijkheid om jou op een goede manier te begeleiden op je pad van levensvragen.

Uitreiking van de muurplaat Breathfulness Partner

Partner Breathfulness Jacquelien en Marco
Partner Breathfulness Marij Coolen
Partner Breathfulness Mark van Praat
Partner Breathfulness Anton Wolffenbuttel
Partner Breathfulness Daniëlle Ceelen
Partner Breathfulness Els de Vos
Partner Breathfulness Jolanda Reulen
Partner Breathfulness Richard de Jong

Breathfulnesscoaches op volgorde van plaatsnaam

Hieronder tref je een overzicht aan van Breathfulnesscoaches. Indien je geen Breathfulnesscoach bij jou in de buurt vindt, neem dan contact op met Marco of Jacquelien via info@breathfulness.nl. Zij kunnen dan aangeven of er nog niet vermelde Breathfulnesscoaches zijn waar je terecht kunt om Breathfulness te ervaren.

Breathfulnesscoach Wouter van Schagen

Wouter van Schagen – Eindhoven
email wouter@ademenmetwouter.nl – telefoon 06-57603321

Vanaf jongs af aan heb ik gevoeld dat ik ondersteunend wilde zijn. Hoe dan? In welke vorm? Mijn keuze na de Mavo is gevallen op Facilitaire Dienstverlening. Als je zoekt op wat facilitair betekend, vind je dit: acilitair = Def.: het verschaffen van ondersteunende voorzieningen. Twee decennia later… Lees verder »

coach-Bas-Vliegenthart

Marij Coolen – Helmond 
website marijcoolen.nl – email info@marijcoolen.nl – telefoon 06-55368648

Reeds 9 jaar werk ik als zelfstandig trainer en coach. Veel boeiende coachingsmodellen en interessante werkvormen zijn de revue gepasseerd. Toch zocht ik naar een verdiepingsslag, waardoor de klant een duurzamer effect kon ervaren door de coaching. Ik wist dat dit besloten lag in de… Lees verder »

coach-Richard de Jong

Richard de Jong – Roosendaal
website praktijklaogong.nl – email info@praktijklaogong.nl – telefoon 0165-631680

Als coach zet ik al mijn vaardigheden in om jou te begeleiden tijdens ademsessies. Dit doe ik in mijn eigen praktijk, waar de ademsessies worden gegeven in een sfeer van veiligheid, aandacht en vertrouwen. Wil je loskomen van oude patronen, je fysieke en/of emotionele blokkades opruimen en…. Lees verder »

Breathfulnesscoach Daniëlle Ceelen

Daniëlle Ceelen – Rotterdam
website DCB Consultancy – email dceelen@hotmail.nl – telefoon 06-54290291

Daniëlle Ceelen, aangenaam!

Ik ben Daniëlle Ceelen, P&O Consultant en Breathfulnesscoach. Mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als adviseur personeel & organisatie en coach zet ik sinds 2018 in voor DCB Consultancy. Ik coach zowel particulieren als werkgevers en werknemers in het bedrijfsleven. Met eerlijke feedback, een oplossingsgerichte aanpak en Breathfulness coaching help ik jou en/of je medewerkers weer grip te krijgen.

Ik ben mijn hooggevoeligheid gaan inzetten als kwaliteit, mijn intuïtie is als het ware mijn 6e zintuig geworden. Ik voel al snel aan waar de schoen wringt. Dit in combinatie met… Lees verder »

coach-Jacquelien

Jacquelien de Jager – Steenbergen en Rotterdam
website breathfulness.center – email jacquelien@breathfulness.nl – telefoon 06-11032987

Ik ben fijngevoelig, nieuwsgierig en onderzoekend, maar als kind begreep ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet zo goed. Mijn spontaniteit eindigde vaak in een teleurstelling en mijn gevoeligheid werd een last. Ik werd overgevoelig en controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan… Lees verder »

coach-Marco

Marco de Jager – Steenbergen en Rotterdam
website breathfulness.center – email marco@breathfulness.nl – telefoon 06-54374276

Het inspireert me om mensen bewustwording te geven om hun levenspad te gaan bewandelen. Ik coach vanuit het contact met mijn innerlijk weten en gebruik mijn eigen levenservaringen. Waar mogelijk relativeer ik en gebruik humor als het toegevoegde waarde heeft, anderzijds indien nodig, creëer ik openingen door… Lees verder »

coach-Jolanda-Reulen

Jolanda Reulen – Tholen
website jolandareulen.nl – email jolanda@jolandareulen.nl – telefoon 06-12199881

Steeds vaker hoor je dat mensen met een burn-out thuis zitten, last hebben van hyperventilatie of paniekaanvallen en chronisch moe zijn. Ook in mijn praktijk kom ik dit geregeld tegen. Het probleem is vaak dat men zo druk bezig is met het ‘pleasen’ van anderen dat men vaak niet meer weet hoe je lief en zorgzaam kan zijn voor jezelf… Lees verder »

coach-Anton-Wolffenbuttel

Anton Wolffenbuttel – Tiel
website ontwerp-zelf-je-leven.nl – email lifecoach-anton@xs4all.nl – telefoon 06-12202527

Mijn overtuiging is dat voor iedere lichamelijke klacht, een dieperliggende, innerlijke blokkade de reden is. Vanuit de holistische benadering dat ademhaling, voeding, beweging en ontspanning onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zie ik verbanden tussen lichamelijke klachten en geloof ik in het zelf genezend vermogen van de mens… Lees verder »

coach-Els-de-Vos

Els de Vos – Zeist
website derodevos.nu – email els@derodevos.nu – telefoon 06-53552672

Hoe vaak zijn we niet geneigd om te bedénken wat goed voor ons is, daarbij vergetend te voelen wat we écht willen. Leef je dan het leven wat je zou wíllen leven, vanuit je intuïtie, vanuit je kern, óf leef je dan volgens de meningen, overtuigingen, verwachtingen, patronen van de ander? Het leven volgens de maatstaven van de ander kan resulteren in… Lees verder »

coach-Maria-De-Wolf

Maria De Wolf – St. Niklaas – België
website christal-breath.be – email info@christal-breath.be – telefoon 0032-472-532195

Ik stel me al mijn hele leven vragen: “Wat is de zin van mijn bestaan? Waardoor ontstaan fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel lijden? Is dit voorkomen, is dit te verlichten?” Als verpleegkundige en als mens heb ik gezocht en puzzelstukjes gevonden die mezelf en anderen hielpen. Doch er bleef een onbestemd gevoel, ik leek een belangrijke schakel te missen… Lees verder »


coach-Ingrid-van-t-Hof

Ingrid van ‘t Hof – Johannesburg – Zuid-Afrika
website balancematters.life – email ingrid@balancematters.life 

Tekst volgt nog…

Breathfulnesscoaching is omvangrijk

Een Breathfulnesscoach is professioneel, mensgericht en betrokken. Hij/zij begeleidt de cliënt in het hervinden van inzichten, kracht, mogelijkheden tot groei, ontplooiing en verandering. Breathfulnesscoaches hebben de opleiding Breathfulnesscoach gevolgd met specialisaties op het gebied van:

  • de helende kracht van familiestructuren.
  • enneagram en de levensfasen.
  • hooggevoeligheid, van last tot kracht.
  • het volledige proces van vergeving.
  • coachen en begeleiden van specifieke doelgroepen (baby’s, kinderen, jongeren en senioren).

Breathfulnesscoaches werken samen om kennis en ervaring uit te wisselen en over te dragen. Door periodieke update- en trainingsdagen blijft de professie op hoog niveau. Dat is de kracht van Breathfulnesscoaches die partner zijn! Bij onderdeel Breathfulness Partners lees je verder hoe de professionaliteit van de Breathfulnesscoaches tot stand komt en gecontinueerd wordt.

Individueel consult

Tijdens het consult is er volledige aandacht voor jou. Daarin wordt alles op jou afgestemd om te ervaren wat Breathfulness voor je kan gaan betekenen. Na het consult krijg je krijgt praktische adviezen, zodat je thuis verder aan de slag kunt met de verkregen inzichten. En natuurlijk ook met het harmoniserend ademen. De duur van een consult bedraagt meestal 1,5 uur.

Vooraf kunnen we niet aangeven hoeveel consulten je nodig hebt om je volgende stap te maken. Samen met jou wordt afgestemd hoe en wanneer het vervolg plaatsvindt. Dit kan een week later zijn, soms zit er meer tijd tussen. Het kan ook zijn dat je na een aantal consulten voelt dat je op voor dat moment voldoende begeleiding hebt gehad. Je voelt dat je weer zelfstandig verder kunt. De volgende keer is dan wanneer je voelt dat je weer ondersteuning nodig hebt voor een volgende stap. Of op het moment dat je een hobbel ervaart waar je alleen niet overheen komt. Of je voelt de wens voor een ‘apk’. Misschien komt het op dat je een andere dimensie nodig hebt in de vorm van en workshop of Intensive Retreat.

Een voorbeeld uit de praktijk

Kris, dertiger, zit al 3 maanden thuis wegens een burn-out. Klachten zoals: vermoeidheid, slaapstoornissen, concentratieproblemen, vaak tintelingen, soms wurgend gevoel in keelstreek, gezwollen tong. Zijn huisarts vermoedt dat er ook chronische hyperventilatie speelt en stuurt hem naar een Breathfulnesscoach.

Kris komt bij me en vertelt zijn verhaal en klachten, er aan toevoegend: Ik sta heel sceptisch, ik kan moeilijk aannemen dat de ademhalingsbegeleiding me gaat kunnen helpen.

Ik neem uitgebreid de tijd om Kris – via een powerpoint – te verduidelijken wat de ademhaling kan betekenen voor het lichaam, de emoties, het denken: hoe een onjuiste ademhaling tal van klachten kan veroorzaken of doen toenemen. Tevens hoe een natuurlijke ademhaling en de harmoniserende ademhaling vastgezette emoties kan oplossen, een betere doorstroming en zuurstofvoorziening geeft aan hart en brein, een betere doorstroming geeft in de meridianen, een natuurlijke ondersteuning geeft aan het immuunsysteem… kortom, héél het menselijk lichaam vitaliseert en heelt.

Al na de eerste sessie geeft Kris dit weer: Ik voel me eindelijk een beetje ontspannen, dat is lang geleden dat ik me zo ontspannen gevoeld heb.

Na 5 Breathfulness sessies zie ik een andere Kris. Zijn woorden: Er gaat een andere wereld voor me open. Ik slaap – dankzij de App – veel beter. Ik heb terug een ontspannen open communicatie met mijn ex en durf aan mijn moeder zeggen hoe de dingen voor me zijn, wat ik fijn en niet fijn vind. Mijn keel en tong doen niet meer vreemd. Ik ben echt heel positief verbaasd van zoveel gunstige veranderingen in mijn leven. Ik ga nu een tijdje zelf met de App aan de slag, en het boek Breathfulness Intensive door nemen. Als ik het nodig vind, neem ik zeker terug contact op met mijn Breathfulnesscoach. Ze heeft me bijzonder goed geholpen.

KLIK HIER »

OM EEN CONSULT AAN TE VRAGEN BIJ EEN BREATHFULNESSCOACH