Breathful Man Retreat

‘De man in zijn ware kracht’

Een ‘mannelijke’ Retreat

Om de ware man in jezelf te hervinden.

20 t/m 24 september 2025

De man in zijn ware kracht

Voel je je ware kracht? Voel je je gezien als krachtige man? Komt je kracht van binnenuit, gaat het leven je makkelijk af of gebruik je (soms) nog te veel mentale kracht? Doe je te veel vanuit je hoofd, wil je alles oplossen of moet je er hard voor werken en wordt je kracht soms ervaren als macht? 

Van harnas naar openheid

Bij steeds meer mannen groeit het verlangen om vanuit hun ware mannelijke kracht te leven. En groeit het besef dat er veel meer potentie is dan er nu uitkomt. Groeit ook het verlangen om niet langer vanuit ego, maar vanuit het hart te manifesteren. Het ego-bewustzijn (ik-denken) is onder andere gericht op overleven en bescherming. Door het ego-denken (de criticus) ontstaat goed of fout en alles wat anders is dan hoe-het-hoort of je gevormde ideaalplaatje vormt een bedreiging. Dus word je alert of heb je weerstand tegen mensen of dingen die anders zijn. Het zorgt er voor dat je aspecten van jezelf, die niet passen in hoe-het-hoort of het ideale plaatje, veroordeelt. Deze aspecten in de ander zien veroorzaakt weerstand, jaloezie, veroordeling of woede en zorgt voor concurrentie.

Van gesloten naar kwetsbaarheid

Van imago naar authentiek

Het hart gaat voor gelijkwaardigheid, zorgt voor een synergie tussen binnen en buiten. Het richt zich op wat werkelijk belangrijk voor je is in het leven. Het geeft richting om vervulling te ervaren en te doen waar je werkelijk op aangaat. Het geeft je kracht om je valse (gevormde en gecreëerde) identiteit los te laten en vanuit je ware zelf te leven. Je hoofd (overgenomen overtuigingen, verwachtingen van anderen, etc.) is niet langer leidend, maar je hart, je intuïtie, is je kompas geworden.

Mannen ontmoeten mannen

Wat een kracht als mannen bij elkaar komen. Maar welke kracht is er dan aanwezig? De stoere, dominante, competitieve, streberige kracht? Dat is een mannelijke energie die in disbalans is. Het is uiteindelijke zelfs een ontkrachtende energie, want je moet er veel voor doen én blijven doen om het in stand te houden. Het voelt niet als een natuurlijke, vloeiende flow. Het is (oud) hard-werken.

De ware kracht van de mannelijke energie is inspirerend, uitnodigend, beschermend, begrenzend, ondersteunend, voortvarend, vanuit een natuurlijke flow. Dan is er balans tussen inspanning en ontspanning en wordt dit aangeduid als de zachte kracht. De energie is intens krachtig, terwijl de inspanning niet overdreven is en het relatief makkelijk in stand gehouden kan worden.

Als jij de uitdaging wilt aangaan, meld je dan aan voor deze ‘mannelijke’ Retreat.

Het gaat over

Kwetsbaarheid en openheid – ontdek de kracht in je kwetsbaarheid.
Harnas loslaten – ontdek hoe het loslaten van innerlijke harnassen je hart verzacht.
In je lijf zakken – ervaar de kracht van volledige lichamelijke aanwezigheid.
Samenspel van ratio, intuïtie en gevoel – vind de balans tussen denken, voelen en intuïtie.
Plaats innemen in het (familie)systeem – begrijp jouw rechtmatige plek in jouw familie en de wereld.
Gelijkwaardigheid en volwaardigheid – ontdek de balans in gelijkwaardige relaties.
Van dominantie naar innerlijke kracht – transformeer boosheid naar manifestatiekracht.
Van gevoelloos naar empathisch – ontwikkel een diepere verbinding met je eigen emoties en inlevingsvermogen.

Een Retreat naar het ware man zijn

Deze Retreat biedt niet alleen herkenning en groei, maar ook een verschuiving naar ontspanning als krachtbron. Je zult ervaren dat balans in jezelf leidt tot een betere afstemming tussen jouw binnen- en buitenwereld. Laat je hoofd-energie tot rust komen door de verschuiving naar een geopend hart. Hier begint het hart-werken, en het leven wordt een dynamische ontdekkingsreis.

Durven verbinden vanuit het hart, grenzen verleggen naar waar ze horen te zijn, en kracht ervaren als een samenspel met zelfliefde: dat is wat je te wachten staat tijdens deze transformerende Retreat. Neem de stap naar jouw ware mannelijke kracht en ontdek de krachtige versie van jezelf.

…verbinden

Stoppen met strijden tegen de buitenwereld en verbinding voelen met je binnenwereld, met je kern. En je van daaruit verbindt met de ander. Van hart tot hart. Beslissingen nemen die recht doen aan wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven én de kracht voelen om die stappen te nemen die nodig zijn om je vanuit je hart te verbinden.

…balans door voelen

Bewust worden van je lichaam en de signalen die je lichaam je geeft. Bewustwording over de balans tussen inspanning en ontspanning en het effect van inspanning en ontspanning. Voelen wat werkelijk ontspannen is en snellere bewustwording wanneer inspanning gebaseerd is op mentale wilskracht en wanneer het van binnenuit komt.

…aanwezigheid

Inzicht in patronen van de afwezige man/vader én het ervaren van de kracht om nu andere keuzes te maken. Niet meer aanpassen of pleasen, niet meer vechten voor je plaats, maar authentiek jezelf zijn. Duidelijk zijn, durven stralen en weten dat het oké is om te zijn wie je bent. Niet meer een kopie van, geen bewijsdrang meer, maar jezelf zijn. Thuiskomen bij jezelf en verbinding voelen met alle innerlijke delen. Ook met je kleine ik, waardoor er weer ruimte komt voor speelsheid en magie in je leven.

…intimiteit heeft zijn plek

Wilskracht is kracht door zachtheid geworden. Het heeft niets met soft te maken. Het is het voelen van de ware kracht van mannelijke energie. En het besef dat dit helemaal tot zijn recht komt als er ook ruimte is voor de vrouwelijke energie. Het is een samenspel tussen het mannelijke en het vrouwelijk. Tussen kracht en kwetsbaarheid. Zowel in jou als met de ander. Je hoeft niet langer een harnas te dragen, maar durft je kwetsbaar en open te laten zien.

Waarom deze Retreat?

Het is tijd dat de man in zijn ware kracht komt!

Besef jij dat alles wat in je leeft weerspiegeld wordt in de buitenwereld?

Door in de spiegel van de buitenwereld te durven kijken, zelfreflectie, aspecten van jezelf te erkennen, te accepteren en te helen, kom je weer in contact met je hart en de liefde voor jezelf en de ander. Deze weg ben ik (Marco) jaren geleden ingeslagen en nog steeds is het een bijzondere ontdekkingstocht. In deze Retreat deel ik graag mijn ervaringen.

Het zijn een dynamische dagen waarin ik je meeneem naar de verbinding met je hart. Van de drukke, denkende criticus naar de oordeelvrije, rustige waarnemer. Om de samenwerking te ervaren tussen denken, voelen en doen. Tussen hoofd, hart en lichaam. Om als man vanuit kracht en kwetsbaarheid je ware plek in te nemen in relatie met je partner, ouders en kinderen.

Door de unieke combinatie van het enneagram en de levensfasen, opstellingen, contact met je innerlijk kind, harmoniserend ademen en stilte ga je ervaren wat het betekent om de man te zijn die je diep van binnen bent én kunt zijn. Met respect, liefde en ook humor haal ik je uit je comfortzone, krijg je inzicht in (belemmerende) overtuigingen en (familie) patronen en kom je in contact met je gevoelens en diepe verlangens. En vooral wat je drijft in het leven.

In een veilige bedding ga ik met een groep van maximaal 10 mannen deze belevenis aan en laat ik me leiden door de samenstelling en de (diepere) vraagstukken van de groep. Door mijn jarenlange ervaring beschik ik over een gevarieerd scala aan werkvormen om datgene aan te bieden wat nodig is om je eigen thema’s en schaduwkanten te onderzoeken. Als het lezen van deze Retreat De man in zijn ware kracht iets met je doet (een gevoel van herkenning, het maakt je blij, er gaat iets ‘aan’ of er komt juist weerstand) en je wilt erbij zijn, meld je dan aan.

Ik kijk uit naar een ontmoeting met jou!

Planning en investering Retreat De man in zijn ware kracht

Locatie: centrum Athanor in Lochem

Zaterdag 20 september 10.00 uur t/m woensdag 25 september 15.00 uur en vervolgdag dinsdag 7 oktober 10.00-17.00 uur (vervolgdag is in Breathfulness Center in Steenbergen)

Investering (inclusief verblijf)
Je investering * voor deze inspirerende Retreat is
€ 1.799,- (inclusief alle maaltijden en o.b.v. 1 pk met douche/toilet) – voor ondernemingen is het excl. BTW

Maximaal 10 deelnemers.

Trainers:
Marco i.s.m. team van Breathfulnesscoaches

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de Retreat wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de Retreat 25% van het volledige cursusgeld.
– binnen 7 dagen voor aanvang van de Retreat 50% van het volledige cursusgeld.
– op de eerste dag van Retreat 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de Retreat is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de Retreat vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van bovenstaande voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.

Verschuil je niet langer en kies ervoor om de ware man in jezelf vrij te maken!