Een inspirerende driedaagse

De kracht van het samenzijn met andere vrouwen

Breathful Woman JacquelienMijn dieper verlangen is om de vrouwelijke energie in mezelf én anderen te bekrachtigen. En ontmoet je graag tijdens deze driedaagse Intimiteit & seksualiteit, inclusief The Rite of the Womb.

Elke dag kijk ik nog terug op het mooie vrouwenweekend. Ik heb het ervaren als een warm bad waarin ik me in alle vertrouwen en veiligheid kon openstellen voor wat er zich aandiende, en niet te vergeten ik durfde ‘echt’ weer eens te gaan voelen. Ik weet dat ik nog een lange weg heb te gaan en er nog heel veel vastgeroeste patronen zitten. Maar ik kan nu met compassie en liefde kijken naar mijn moeder en de anderen vrouwen die mij zijn voorgegaan. Nogmaals dankjewel Jacquelien voor het mooie weekend! Warme Groet, Penny

Klik hieronder op de verschillende tabbladen voor alle info.

Vrouw zijn

Vrouwenkracht: wat is je vrouwelijke kracht? Hiervoor neem ik je even mee in de geschiedenis, naar de tijd dat de vrouwelijke kracht nog geëerd werd en vrouwen gezien werden als sterke, sensuele en creatieve wezens. Je vrouwelijke kracht is je kwetsbaarheid, maar ook je diepe innerlijke wijsheid, zorgzaamheid en intuïtie. Als krachtige vrouw koester en respecteer je jezelf. Heb je vanuit je hart contact met je buik- en bekkengebied, waardoor je verbinding voelt met de aarde en in harmonie kunt leven met de ritmes van de natuur. Maar door de onderdrukking en het misbruik van vrouwen in het verleden ontstond er angst voor de vrouwelijke kracht. Deze pijn ligt nog opgeslagen in het bekkengebied, met name in de baarmoeder en werd eeuwenlang doorgeven van moeder op dochter.

Zo kunnen er in het bekkengebied nog veel (onbewuste) gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid, angst, onmacht en boosheid zitten, niet alleen vanuit je eigen ervaringen, maar ook vanuit de vrouwen in de familielijn. Je bekkengebied is je basis en zonder deze natuurlijke basis is het moeilijk om je op een evenwichtige manier te verbinden met jezelf, je lichaam, de ander en de wereld om je heen. De kans is groot dat je te veel gaat geven, jezelf moet bewijzen, moeite hebt om grenzen te stellen en je eigen ruimte in te nemen. Of je hoofd laat regeren over je gevoel, waardoor je de hele dag bezig bent ‘om alle bordjes in de lucht te houden’ om een super-vrouw te zijn. Hierdoor raak je jezelf steeds meer kwijt en kan je levensenergie niet meer goed stromen. Allerlei lichamelijke en psychische klachten zijn het gevolg.

Stromen van levensenergie

vrouw zijnJe levensenergie kan stromen als je mannelijke en vrouwelijke kracht met elkaar in balans is. De mannelijke energie heeft lange tijd de overhand gehad, waardoor competitie, concurrentie, kennis en prestatie de boventoon voerden. Om zich staande te kunnen houden onderdrukten veel vrouwen hun vrouwenkracht, gingen ‘hun mannetje’ staan. Het hoofd kreeg de regie en ze gingen elkaar beconcurreren of trokken zich terug. Met alle gevolgen die nu zichtbaar zijn in de maatschappij.

De wereld heeft de vrouwelijke kracht nu harder nodig dan ooit. Het is tijd om de vrouwelijke energieën (waarden) te helen. Wanneer vrouwen zich steeds meer gaan herinneren wat het ware vrouw zijn betekent, kunnen mannen gaan ontspannen in wie zij zijn.

Ontmoet de kracht van je vrouw zijn

In de driedaagse staat het verbinden met je ware vrouwelijke kracht centraal. Weer gaan herinneren wat je als vrouw onderweg op je levenspad bent kwijtgeraakt zoals ontvankelijkheid, speelsheid, zachtheid, kwetsbaarheid, sensualiteit en liefde voor jezelf.

Om dit weer te kunnen ervaren is het nodig om ook aandacht te geven aan je schaduwkanten. De delen in jezelf die het moeilijk vinden om zich te laten zien. Door bewustwording en acceptatie ontstaat er heling en heelheid.

verbinden & delen – voelen & ervaren – adem & ontspanning

dans & beweging – stilte & expressie – binnen & in de  natuur

Een driedaagse voor vrouwen die verlangen naar hun innerlijke kracht, hun zachtheid, ontvankelijkheid, daadkracht, vreugde en verbinding.

Jacquelien zal deze driedaagse leiden en vertelt: tijdens individuele consulten kom ik deze thema’s vaak tegen en is het fijn om te ervaren dat je hierin niet alleen bent. We hebben elkaar nodig om in het samenzijn met andere vrouwen de ware kracht en essentie van het vrouw-zijn weer te (her-)inneren. Tijdens deze driedaagse ervaren, bekrachtigen en vieren we het vrouw zijn door bijzondere oefeningen, delen, opstellingen, ademen en dans. Hierbij laat ik me leiden door wat zich aandient, door de verlangens die zichtbaar worden en wat er nodig is. Meegaan in het moment om niet meer bang te zijn voor de beweging en je eigen vrouwelijkheid. De weg naar vrijheid: vrij zijn en vrij leven!
Een ervaring om jezelf te mogen zijn en jezelf te laten zien, helemaal zoals je bent. Een ervaring om jezelf cadeau te geven in een groep van maximaal 8 vrouwen.

Intimiteit en seksualiteit

De moederwond en de vaderwond is voor velen ten koste gegaan van de intimiteit met zichzelf en de ander. Door pijnlijke ervaringen ben je je hart gaan beschermen en is de (verborgen) boosheid een muurtje geworden. Hierdoor is het moeilijk geworden om jezelf open te stellen en kwetsbaar te zijn. Ook zit er vaak nog verwarring op intimiteit en seksualiteit. Door gevoelens niet toe te staan of onder controle te houden ontstaat er een leegte in de buik wat ten koste gaat van de creatieve levensstroom en de levensvreugde. Je ruimte weer innemen en je weer thuis voelen in je lichaam, hoe fijn zou dat zijn!!

Omdat dit gebied zo belangrijk is om je ware vrouwelijke kracht te kunnen leven, jezelf lief te hebben en je creativiteit te laten stromen geef ik deze driedaagse met het thema Intimiteit en seksualiteit. In een veilige, vertrouwde bedding neem ik je mee om deze thema’s verder te onderzoeken. Ik heb inmiddels ervaren en gezien wanneer we deze thema’s aan durven kijken er veel speelsheid, spontaniteit en vreugde vrijkomt.

Planning en investering

Thema Intimiteit en seksualiteit inclusief Rite of the Womb

Data: 9 t/m 11 juni
Data: 27 t/m 29 oktober
Tijd: Dag 1 10.00 – 22.00 uur / Dag 2 09.30 – 22.00 uur / Dag 3 09.30 – 16.00/16.30 uur

Plaats: Steenbergen (NB) Locatie: Cursusruimte Breathfulness Center
Gegeven door: Jacquelien de Jager
Investering: Je investering is € 475,-*. Het is inclusief vegetarische maaltijden, thee/koffie, water en fruit. Let op: het is zonder overnachtingen.

  • Voor ondernemingen is het exclusief BTW

 

Ervaringen van deelneemsters

Maaike vertelt haar ervaring: Heel dankbaar ben ik voor de weekend(en) ‘ontmoet de kracht van je vrouw zijn’ . Eerst de basis en later op verzoek van de groep de verdieping. De mogelijkheid om met een kleine en intieme groep op zoek te gaan naar wat het betekent om vrouw te zijn. De ruimte die de vrouw in verloop van tijd heeft ingenomen of heeft verloren en wat dit betekent voor vrouwen in de huidige tijd. Ik heb kunnen aanschouwen dat de vrouw het beste tot haar recht komt; als de vrouwelijke energie en mannelijke energie met elkaar in balans zijn. Ik heb inzichten gekregen waar bepaalde emoties, gedragingen en gevoelens vandaan komen en ben dankbaar voor de openheid en de gelijkwaardigheid waarin ik andere vrouwen kon ontmoeten. Het waren bijzonder liefdevolle weekenden waarin we hebben gelachen, gehuild, gedeeld, gedanst en konden zijn wie we zijn.

Griet vertelt: Basis weekend: Ik had nooit gedacht dat het samenzijn met andere vrouwen zo helend kon zijn. Zonder oordeel, met enkel begrip en mededogen laten zijn wat zich aandiende. Daardoor kwam er ruimte voor nieuwe aspecten van mezelf. De opbouw was heerlijk afwisselend en de begeleiding van Jacquelien komt recht vanuit haar wijze, liefdevolle hart. Een aanrader!
Verdiepingsweekend: Deze verdieping was ontroerend en bevrijdend. In alle veiligheid kwamen gevoelige thema’s aan bod. Vele oude aannames werden zichtbaar en konden losgelaten worden. De vrouwelijke energie kreeg weer ruimte om te stromen en meer in balans te komen met het mannelijke. Een workshop die alle delen van mijn wezen liefdevol aanraakte en in beweging bracht. Dankjewel!

Nog een ervaring

Erika vertelt: ik ben heel erg blij dat ik dit mee mocht maken en ik hoop dat er heel veel meer vrouwen deze bijzondere dagen ook mee gaan maken. Het is niet makkelijk om patronen te zien uit het verleden maar het geeft wel mooie inzichten op een mooie toekomst. Ik hoop ook dat Marco de mannen deze inzichten kan laten zien. Het is heel bijzonder: wat ik heel veel mensen zou willen aanraden.

KLIK HIER »

VOOR HET AANMELDFORMULIER

DRIEDAAGSE ONTMOET DE KRACHT VAN JE VROUW ZIJN

Cursus en betalingsvoorwaarden

1. Bij annulering voor aanvang van de driedaagse wordt het volgende in rekening gebracht:
– 7 tot 14 dagen voor aanvang van de driedaagse 25% van het volledige cursusgeld.
– binnen 7 dagen voor aanvang van de driedaagse 50% van het volledige cursusgeld.
– op de dag van de driedaagse 100% van het volledige cursusgeld.

2. Bij voortijdige beëindiging na aanvang van de driedaagse is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

3. Indien de driedaagse vanwege onvoldoende inschrijvingen of door overmacht door de organisator geannuleerd wordt, dan wordt het volledige cursusgeld geretourneerd.

4. Bijzondere redenen van annulering kunnen ertoe leiden dat van bovenstaande voorwaarden bij uitzondering afgeweken wordt en er alsnog een coulance betaling plaatsvindt.